• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEMURDV TV - vaše EZO TV !
    HARDY
    HARDY --- ---
    Já to vždy vztahuji na hosta a téma, jiný přednes očekávám od politika a jiný když tam přijdou kluci z Priglu, u kterých jsem naopak rád, že dostanou možnost "pokecu".
    Mnohem víc mě spíš štve, jak Veselovský poslední čtvrt roku (?) říká v každém rozhovoru minimálně 3x slovo "prostě", on se mnohdy před tím ještě odmlčí, zamyslí a pak to "prostě" řekne s takovou energií, že to musí slyšet i Tabery někde vzadu, už mi to fakt rve uši.
    HOWG
    HOWG --- ---
    LUKEH:
    GHOSTDOGG:
    Proste me to chyta za ucho, jako by slo o nakej pokec v tu chvili spis nez seriózní formát, tak me zajimalo, kde se to bere a jestli jsem v tom sama. Asi jo:)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    SKATEMURAI: já teď neměl čas sledovat..... a tak do neděle ani mít nebudu, takže ocenim určitě každej tip
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    HOWG: tak nic z toho mi nepřišlo nějak mimo (a pražák nejsem).
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    HOWG: Nic jako pražština neexistuje, hovorová čeština je spisovná, obecná čeština je čím dál rozšířenější po celé Čr (není záležitostí Prahy) a čím dál více nahrazuje spisovnou češtinu v běžné mluvě. (Velké procento lidí si myslí, že obecou češtinu nepoužívájí, ač je tomu přesně naopak. Můžu doložit.) Je to dlouhodobý jazykový trend, s kterým žádný purista nic neudělá. Studií je o tom dost.
    HOWG
    HOWG --- ---
    LUKEH: Z posledni doby hadac emoci, analytik o zaostavani ceske ekonomiky, Zelenka, Laca Decsiho nepocitam;)
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    HOWG: ja nevim, ja si toho nikdy nevsim, mozna protoze jsem prazak :) Mozna je to taky vyberem hostu nebo mozna ta ČT svou veřejnoprávností nutí podvedome lidi k nějaký jazykový autocenzure .)
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    HOWG: konkrétní příklad?
    HOWG
    HOWG --- ---
    CEEFA: Hmm, tak asi prazstina... tak mozna by me jen zajimalo, cim to, ze napr. v CT se to vyskytuje minimalne, myslim tim u hostu. Pochybuji, ze tam nekdo pred vysíláním upozornuje, jak maji mluvit.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    HOWG: No, kdyz uz si tu rozjel tuhle grammarnazi notu, tak bych teda jenom upozornil, ze hovorova cestina je soucasti spisovny cestiny, tudiz koho by to melo prosimte urazet?
    Jestli ty spis nemyslis obecnou cestinu?
    Nebo je problem v ty "prazstine"?
    HOWG
    HOWG --- ---
    LEMUR: Hmm, mozna je to o zvyku, ale pri verejnem projevu to na me pusobi jako neslusnost vuci publiku. Nehlede na to, ze je to vetsinou "pražština".
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    HOWG: vůbec mi to nevadí, naopak.. jako kdyby to byl prostor, kde ti hosti nemusej nic předstírat a můžou bejt upřímný (...upřímnější....) ....... v kontrastu třeba s ČT
    HOWG
    HOWG --- ---
    Ha, diskuse, kde si ulevim - taky nekomu vadi, ze vetsina hostu mluvi hovorove? Jinak DVTV super...
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    Data lze dostat z každého systému, jde pouze o množství úsilí, tvrdí bezpečnostní expert
    http://video.aktualne.cz/...o-systemu-jde-pouze-o-mnozstvi-usili/r~37c2c96066c011e5adcb0025900fea04/
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    FANFAN: no,..... kdybych chtěl bejt zkratkovitej nebo trollovat, poslal bych prostě I_CALL_BULLSHIT.JPG obrázek, ale to nechci, takže jen říkám, že projev tohodle člověka mi nejvíc připomíná něco jako stereotyp obchoďáka z americkýho filmu, něco jako Charlie Meadows (ten soused) z filmu Barton Fink od bratří Coenů
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    LEMUR: To bude tím hustým obočím :). Totální křivák- silná káva. Reklama na Sebe sama - jo, to asi jo, ale to snad neni uplně mimo mísu.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    jakto, že člověk, co tvrdí, že dokáže odhalit cizí lež, na mě působí naprosto nedůvěryhodnym dojmem a jako lhář a totální křivák on sám ? eh .... :-S
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    jsem na začátku a podle mě je to jen PR toho hosta, vlastně reklama na sebe sama
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam