Dal jsem i tu slečnu z Novy a asi takhle... Až doposud jsem téhle mediální Smetaně nemohl přijít na jméno. Sralo mě to její divně skloňované příjmení. Nijak zvlášť se mi nelíbil ani její prkenný mediální projev. Nedávno jsem v aktuálním dubnovém čísle drážního plátku ČD pro vás četl recenzi či spíše chvalozpěv na její desku (schytala 80 % - což mne ale nikterak zvlášť nepřekvapuje vzhledem k faktu, že Deník Dity P. II dostal 100 %). Její autor se toho fakt nebál a napsal kupř. "přináší Smetaně ve výsledku příjemnou nálepku české Lany Del Rey nebo Adele, ačkoli její hlasové možnosti jsou výrazně menší". Pominu-li debilně znějící skloňování jejího příjmení, to přirovnání s následujícím dodatkem je vskutku perla. Neváhal jsem a poslechl si její debutový singl na YouTube. Výsledek? Amatérsky znějící zpěv a pro mne celkově hudební nuda a šeď!
Vzhledem k výše uvedenému jsem očekával, že rozhovor s ní vydržím tak maximálně pár minut. Dal jsem ho celý a smetanová slečna mne celkem mile překvapila svým projevem a názory. A to bez ohledu na to, co stálo v pozadí jejího vyhazovu (bylo-li to obdobné jako v případě vyhazovu D&V z ČT, tím lépe), a že se o tom z rozhovoru - vzhledem k možnému smluvně vázanému postihu vcelku pochopitelně - nic nedozvíte. Vlastně bych si docela přál, aby podobně smýšlejících mladých lidí bylo v naší republice co možná nejvíce...