Tak já jen za mě, totálně línýho lempla, co to pak ani nepije :)) : kvasim mangroovama, startér nedělám, jen rehydruju, nesířim, nepřevařuju, teplotu mám pokojovou (což je +- střed optima) a dokvašený (v plastovejch medařskejch kýblech) to je tak do 10 dní. Ve voku to nemám, takže to měřim spektrometrem. Pak to dávám na coldrash a stáčim do patentek co kde najdu. Když jsem měl málo skla, dával jsem to i do hnědejch petek. Do každý pak dávám čerstvej mošt, velkej panák na litr je tak akorát, víc bych se bál. Cukr se dá taky, kolem 5g/ l, ale chce to dextrózu, sacharóza škrábe v krku. Pít se to dá tak za měsíc a půl, to už je to nasycený. Ale dobrý to neni. Chce to tak rok ležet, po dvou je to lepší