CASTROL: chápu, že třeba tvůj styl vaření se obejde většinou bez česneku, případně jsi potkala zatím mizerné lisy na česnek, ale přesto bych nebral ostatním, že by to mohli považovat za užitečný nástroj.
Sice mohu do bramboračky těch pár stroužků utřít na prkýnku, ale osobně radši volím rychlejší postup a prostě to promáčku lisem a během chvilky lis rozeberu, nožem stáhnu zbytky a lis strčím do myčky. Je to násobně rychlejší a nemám prsty ještě týden cítit česnekem.
Lis používám tento:
Má sice občas tendenci se rozložit, když je stroužek starší a houževnatější, ale na druhou stranu s ním nemám problém, že bych z něj musel něco šťourat, čistí se velmi snadno a nemá problém s myčkou. Určitě to je jedna z věcí, kterou bych si do kuchyně koupil znovu, kdyby stávající lis odešel.