• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEEPMAN - truck & bus
    Klub majitelu a priznivcu automobilu teto znacky, kde se resi technicke, provozni a dalsi zalezitosti co se kolem techto aut toci.
    Par nas na nyxu je a rad bych povymenoval tipy/triky/zkusenosti.
    rozbalit záhlaví
    KCE
    KCE --- ---
    ROBOOTEK: co boky, ale ten schod vzadu, tim bude drhnout o zem neustale...
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    MRTY: Super diky za postrehy!!
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    ROBOOTEK: Jojo to souhlas, to by se muselo dat pryc :))
    MRTY
    MRTY --- ---
    FOSSIL666: pokud by to melo mot. brzdu, tak bude na podlaze kousek pred spojkovym pedalem takovej nerezovej valecek, kderym se aktivuje. pokud na podlaze neni, tak ji to asi fakt nema. mechanicky je to dost jednoduchej system (klapka na vejfuku kousek za turbem), tak je mozny, ze by to tam slo dobastlit. ovladani je vzduchem. tezko rict, co vsechno to vyzaduje z pohledu elektriky.

nastavba je fajn. pokud tam nezatejkalo/nezatejkla a neni to uvnitr total vyhnily, tak by to asi slo vyuzit.

mam podobnej najezd (350k) a auto mam uz 10 let. delal jsem na tom uz spostu veci. vetsinou preventivne. dily jsou docela levny a dostupny. periferie motoru uz jsem menil snad uplne vsechny krome altiku (turbo, vodni pumpa, starter, spojka...). jinak jen berzny veci - tlumice, brzdy, spojka... je to jeste jednoduchy auto bez ECU a prehrsle elktriky.

jediny kvuli cemu bych to menil je kourivost za studena a smrad. euro 1 no. sel bych do 8.180 euro 3, ale muj servisak me od toho odrazuje. ze uz to neni tak spolehlivy a sou tam uz naky ty moderni kurvitka...
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    FOSSIL666: me by na tomhle konkretnim kousku sralo jak to ma ty boky az po zem.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    MRTY: Super diky za postrehy. No hele s tou motorovou brzdou me to taky zarazilo, kor kdyz to auto je 10t, ale chlapek sam psal, ze jediny co by na tom aute uvital je cruise control a motorova brzda.. jeste me napada, jestli se to neztratilo v prekladu a nemyslel retarder…

Ohledne servisovani psal, ze pod prulezem do kabiny, se k motoru da docela dobre dostat, jinak zespod - ze kolem je dost mista..

Ale prave mi je jasny, ze ta nemoznost sklopeni kabiny se muze ukazat jako voser.. i kdyz on to prej za 17 let co auto ma nepotreboval…

Ta spotreba je nadherna! To mam skoro s kratkou 609D ted 😂

Ne bavi ta Clou nastavba (jak usporadani) tak relativni kompaktnost, kdy pri dylce nastavby 5m (bez alkovny) tam mas tu moznost spani v alkovne a vzadu palandy pro deti… takze pri velkym obytnym prostoru mas auto do 7m delky… ne-li min..

Jo, uvnitr by to chtelo dost pece (lednice, boiler, topeni, novej mppt a baterie) ale kolem a kolem mi to prijde relativne za fajn prachy - v porovnani s nabidkou kdy ty auta jsou za nesmysl obecne… ale nevim…no :) potrebuju abyste mi napsali, ze to je picovina :))))))
    MRTY
    MRTY --- ---
    FOSSIL666: mam L2000 8.153 (stejnej motor jako v inzeratu). tak par poznatku 1) ten motor neni rozhodne slabej. naprosto dostatecnej vykon i s plne nalozenou skrini. na dalnici do kopce nemusis vubec podrazovat a vse vyjedes na 5ku. mimo dalnici vetsina kopcu na 4ku. vyhoda je nizka spotreba 13-15 litru.
    bez moznosti sklopit kabinu si vubec nedokazu predstavit delat neco na motoru a okolo. zepredu se tam nedostanes. zboku max vymenis olejovej filtr. sklopeni je prave velka vyhoda, kdy mas vsechno pristupny jak na taliri.
    ja motorovou brzdu i kotouce vzadu mam. pride mi divny, ze to ani jedno nema. motorova brzda je 7.5 t snad samozrejmost. kdyz mi jednou nefungovala, bylo to peklo. pri dlouhym klesani mi zacly vadnout brzdy takovym zpusobem, ze jsem to dole malem neubrzdil. a to mam brzdy v poradku.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    Zdravim, hazel jsem dotaz v dodavkach, ale zustal nak bez odezvy. Jakej je vas nazor na tenhle konkretni truck? Z pohledu servisovatelnosti kvuli ty alkovne? Tonda mi jen psal, ze ten motor je slabej.. co vim od majitele (psal jsem si s nim) tak technicky je na tom dobre, na ty boude by byla samo prace… krom ty nemoznosti sklopeni kabiny to ma jeste zadni bubnovy brzdy a nema motorovou brzdu.. to jsou tak nak 3 veci ktery me na prvni dobrou prisly k prdu.. ale rad si necham poradit od nekoho kdo tohle auto ma.. diky! P.S. majitel zda se fajn typek, k autu mi napsal veskery podrobnosti. Ma ho poslednich 17 let…

Gerade bei #Kleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
    Niesmann Bischoff Clou 670 F auf MAN L2000 in Rheinland-Pfalz - Schuld | Alkoven (Wohnmobil) gebraucht kaufen | kleinanzeigen.de
    https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/niesmann-bischoff-clou-670-f-auf-man-l2000/3280497261-220-24812?
    MRTY
    MRTY --- ---
    ANTONIN: jj, to by bylo lepsi, ale i s timhle 4-hrnkem to nepojede zle imo.
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    MRTY: skoda ze v tom neni ten šestiválec
    MRTY
    MRTY --- ---
    auto znam od videni z jablonce a jeste pred par rokama, bylo hodne fresh. mohl by bejt pro nekoho dobrej kup.
    https://auto.bazos.cz/inzerat/208597304/na-prepravu-zvirat-koni.php
    WOJTYLA52
    WOJTYLA52 --- ---
    Pěknej MAn z Belgie
    Camion Fourgon MAN L2000 105 FL/BL CARGOLIFT BAR 1500kg 4x2 d'occasion - Annonce n° 44521871 - Truckscorner
    https://www.truckscorner.fr/occasion/camion/44521871/man-l2000-105-fl-bl-cargolift-bar-1500kg-4x2.html
    KCE
    KCE --- ---
    menil jsem ted na MANu L2000 8.163 cepy rizeni, tak kdyby se nekomu hodili udaje k nastaveni geometrie (celkem sem to hledal..):
    sbihavost kol od +0°5' do 0°
    pricny uhel rejdoveho cepu = kulaku 5° +-30'
    podelny uhel rejdoveho cepu od 1°40' do 2°20'
    uhel odklonu kol od 1° do 20'
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---
    WOJTYLA52
    WOJTYLA52 --- ---
    MRTY: Tak jsem to zkoušel a pořád stejný...
    WOJTYLA52
    WOJTYLA52 --- ---
    MRTY: To jsem nezkoušel, ale vyzkouším....
    MRTY
    MRTY --- ---
    WOJTYLA52: zkousel jsi oba spustit uplne dolu a pak nafoukat, jestli se to nesrovna?
    WOJTYLA52
    WOJTYLA52 --- ---
    Čau, nevěděl by někdo jak seřídit měchy na zadní nápravě? Stál jsem asi měsíc na místě a pak když jsem nastartoval, jeden se nafoukl úplně na max a druhý vůbec. Po chvíli se srovnali, ale jeden je o trochu víc napumpovaný. Zkoušel jsem různě polohovat ty tyčky co jsou u měchů, ale furt je jeden víc. Neví někdo jak je vyrovnat? Díky
    FREEK303
    FREEK303 --- ---
    Ahoj i have a question. My garage is really busy. someone has a good trustworthy garage for my MAN?
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    podvozek TGS 18.360 Euro4 bez nástavby za 7140,-EUR. Nástavba původně 6,5m. Akorát najeto 1.200.000km, ale...zase je to dospělý velký auto s 10,5l motorem, automatem ZF, takže je otázkou, zda ty kilometry jsou taaaakovou velkou nevýhodou...
    Ups, bist Du ein Mensch? / Are you a human?
    https://www.mobile.de/...:price,sro:asc,mke:16500,vcg:horsestruck/pg:viptruckover7500/314124004.html

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam