• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!

OLDGEN HERE!
    NEXTGEN HERE!
    Snažte se vypichovat hry po roce 1995, pokud si nejste jisti, dobrým vodítkem je vyžadovaný operační systém - věci pro MS-DOS patří spíše do Oldgenu, věci pro Win95-WinXP (5-6 generace konzolí) patří spíše sem a věci pro Windows 7 (7+ generace konzolí) patří do Nextgenu.
    rozbalit záhlaví
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TOOMIX: Mi připomíná, že už nějakou dobu chci vyzkoušet ten NFS:U RTX remix
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    KULHY: Most wanted bylo taky super. Ale to uz jsem byl regulérní dospělec po střední. Nemám k němu teda takový vztah jako k Undergroundu, kterej jsem ještě pařil u kámoše po víkendech když jsem se vrátil z intru.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TOOMIX: Ja hrál na steam decku emulovanou PS2 verzi s dvojnásobným upscale. Takže jenom emulator + wareznutej a image hry. Ty ps2/ps3 jsou brutálně vymakaný už a umí tu hru úplně automaticky taky naprat do různých rozlišení. Teď takhle po letech zase jedu SSX Tricky. To byla taky úplně brutální pecka ve svý době. Teda minimálně u nás na vsi určitě 😂
    KULHY
    KULHY --- ---
    JUNGLER: Osobní top z tehlech novejších pro mě byla Most Wanted. Ty považuji za Underground na steroidech.

Celkově mám jako top Porsche Unleashed.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Na začátku prosince zveřejnil 15 NFS her (od jedničky přes Underground po The Run) tenhle twitterový účet. Všechno s patchema a fixama na widescreen a Windows 10/11 nachystané, jen to rozbalit a hrát. Kdyžtak to mám postahované a můžu to někam uploadnout

https://x.com/RohanKarMooN?s=20
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TOOMIX: teda řekl bych, že týpek si v článku vymejšlí s těma policajtama. Pokud mě paměť neklame, tak v jedničce ani dvojce policajti ještě nebyli. Proto byla trojka pro mě takový zjevení, když jsem mohl huntit kámoše a propíchnout mu gumy hřebíkovým pásem.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TOOMIX: Za mě do dnes jedna z nejzábavnějších závodních her. Nedávno jsem si to celý dal na Steam decku a hraje se to i vypadá stále skvěle.
    [JUNGLER @ Dohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!]
    To se ještě tenkrát při nastavování obtížnosti vůbec netrápili s tím, že by nějakej nebohej hráč mohl při některém závodě přijít o nervy :D
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    Akorát jsem na návštěvě u rodičů a koukám, co používají za krabičku na drobnosti - aktuální k poslední debatě. Stále si pamatuji jak prokouklo to NHL a NFS

RUTHER
    RUTHER --- ---
    Ten Remake se mi líbí ...
    20251220 Playtime - Broken Sword 2: Remastered (c) 1997 Revolution Softare - FIrst Vibe
    https://www.youtube.com/watch?v=zpIjuXCapPo
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GTA Vice City naportováno pro hraní v prohlížeči

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/GTA/s/piQOkcuVZn
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: o rychlost neslo, slo o to to nastavit tak, aby se to rozbehlo, byl to takovej hec, o hrani sem nic nepsal.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Dál se udělat swap na HDD, ale rychlost teda musela být úplně zavratna
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: proste jsme to rozbehli, mysli si, co chces, je mi to putna :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Vůbec, to byl problém u AoE a AoP
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Brutální čachry s CONFIG.SYS a AUTOEXEC.BAT included :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PLOMBDENTIST: potřeboval, ale já to rozjel :) Samozřejmě když sem.si pak na brigádě vyměnil desku za 386DX33 s 4MB, tak to bylo úplně jiný kafe, ale rozběhnout to šlo :)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    DRAGON: Doom potreboval 4MB RAM, to jsem si celkem jisty, protoze jsem si kvuli tomu ramku porizoval, za krasnych 5600,-. Dohral jsem oba dily na 386DX25Mhz, ale obrazovka velikosti pohlednice.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: takže jako u mýho 386 SX16 s 2MB RAM u Dooma :) jen hraní jsem tomu neříkal, raději :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOPIK: ajo, to sem Jarmil, ja si rikal, ze to je nějaký velký požadavek:)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LOPIK: tak tenkrat to bylo jednoduchy - kolik pameti, tolik rozliseni: na 800x600x4 potrebujes necely 2 mega, na 1024x768x4 uz potrebujes 3.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DRAGON: Těch 32 MB to chtělo celkový paměti... Řešit nějakou VRAM v tý době? To fakt jako asi ne..
    KULA
    KULA --- ---
    DRAGON: kdyby jsi narazil na netu na Hewlett Packard Vectra VL série 3 5/90, rád ji koupím a budu ti to ochotný demonstrovat :D
    Stačilo minusem zmenšit "okno" ve fullscreenu na cca 75% a nebyl problém to dohrát.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: https://developer.valvesoftware.com/wiki/Half-Life#System_Requirements

System Requirements
    Windows 95 / 98 / NT 4.0.
    166 MHz CPU.
    32 MB RAM.
    500 MB disk space.
    Optional: OpenGL, Glide (3Dfx) or Direct3D 6.0+ compatible video card.
    KULA
    KULA --- ---
    A vůbec, 32mb vram, na HL, v roce 99? Naaah :D
    KULA
    KULA --- ---
    DRAGON: to nevím, ale vím, že HL stačil na software render a 133mhz.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: která S3 Trio měla 32MB VRAM? To byl totiž požadavek u Half Life na grafický adaptér.
    KULA
    KULA --- ---
    S3 Trio na desce s 1mb paměti mi společně s P1 133mhz a 72mb ram stačilo na rozjetí Midtown Madness 1 ale i 2! Half-Life byl hratelný, ale muselo se výrazně zmenšit okno. Pod vodou to ale běhalo krásně plynule. SIN, ten už nešel, s tím jsem musel počkat na Rivu TNT2, kterou jsem z frcu sehnal za 400kč. Který jsem neměl, takže jsem musel osomrovat bratra.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOVE_DALI: akcelerovanej Descent na S3 chipu, doted si to pamatuju :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LOVE_DALI: pak to petkrat spadlo, pac matka si chtela pokecat s kamoskou…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam