• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames

VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

http://www.velogames.com/

Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

Výsledky:
    Procyclingstats.com

Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PAN_SPRCHA: Vyhrál nároďák, jinak bych ho taky neznal. :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    HUGH_BOYLAN: v životě jsem o něm neslyšel:)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PAN_SPRCHA: Rory bomba, moje irské srdce plesá!
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PAN_SPRCHA:
    ADAC Cyclassics Hamburg 2025 - Last Kilometer - Crazy finish and scenario... surprising winner !
    https://youtu.be/qNxwY-mBHKE?si=0RgxWDYdnhBpbZum
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    Dnešní Hamburg cyclassic WT jednorázovka..... totální fail spurterských týmů kdy blbě odhadli sjíždění úniku a vyhrál to borec co celou kariéru jezdil v CR týmech a na starý kolena se dostal do PRT
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    COCOBRYCE: A to, že prší, je nejlepší na testovací jízdu. Buď badass!
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    (To ovšem neznamená, že si o gravelu nemyslim svý.)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    COCOBRYCE: Super, přeji tisíce krásných kilometrů!
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAESTRO_007: snímač rychlosti u Garminu funguje tak, že nemusíš zadávat průměr kola, ale změří si ho sám právě na základě rychlosti z GPS a otáček. Pokud se bavíme o běžném tachometru, kde musíš zadat průměr kola, tak já tvrdím, že je chyba, kterou ve většině případů člověk zavede nepřesným zadáním průměru (záleží na spoustu faktorech, tlak, zatížení, změna pláště) ve většině případů větší, než chyba GPS pokud se bavíme o silnici. Třeba na mtb vozím snímač rychlosti, protože pokud člověk jede v hustém lese do prudkého kopce 5kmh, pak často pouze GPS ukazuje hausnumera (často mi zapne autopauzu). Jinak teda taky jezdím hlavně podle wattů. Rychlost mne zajímá spíš průměrná.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    COCOBRYCE: super. Ať to jezdí :-)

SMOKY:
    WYMA:

samotného mě ten rozdíl zajímal a třeba tady borec píše, že ve vzdálenosti je rozdíl 250m na 100km. Což je skoro nic. Při jízdě a aktuální rychlosti to může být klidně i těch 10km/h ale hlavně při změně rychlosti, při horším signálu atd. Takže když někdo rychlost sleduje tak se to jakoby vyplatí :-)

No a druhá věc je, že sledovat aktuální rychlost víceméně žádný význam nemá pro jezdce :-) a podle mě je lepší investovat peníze třeba do bazarového wattmetru než do snímače rychlosti a kadence. Navíc pro někoho kdo se hodně zajímá o závodní silniční cyklistiku a používá moderní Garmin. Nejenom že díky wattmetru dostane od Garminu spoustu (pro mě) zajímavých vyhodnocení, metrik, dat, návrhů pro trénink atd. se kterýma může pracovat a sledovat jejich zlepšení, tak i třeba pro porovnání s tou proti výkonností kterou sleduje v televizi. Nehledě na to, že podle wattů se dá lépe zhodnotit nár

Změřili jsme, jestli se u cyklopočítače Garmin vyplatí snímač rychlosti. U vzdálenosti byl rozdíl zanedbatelný – MobilMania.cz
    Změřili jsme, jestli se u cyklopočítače Garmin vyplatí snímač rychlosti. U vzdálenosti byl rozdíl zanedbatelný – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/zmerili-jsme-jestli-se-u-cyklopocitace-garmin-vyplati-snimac-rychlosti-u-vzdalenosti-byl-rozdil-zanedbatelny/sc-3-a-1355795/default.aspx
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    tak a je doma, nerozmyslel jsem si to!:DDD
    pedály Ultegra, tretry SIDI s carbonovou podrážkou, košíky neměli černý, modrý jsou zatím z nouze, Garmin dorazí v úterý, kalhoty jsem pořídil Rapha
    teď ještě aby přestalo pršet vzhůru na testovací jízdu!:)

WYMA
    WYMA --- ---
    SMOKY: jak myslis ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    WYMA: naopak beznej tachac většinou měří blbě, protože přesně netrefíš průměr kola
    WYMA
    WYMA --- ---
    SMOKY: pokud mas cim porovnavat (beznej tachac vedle na riditkach), tak vidis, ze to fakt prilis presny neni. jakz takz ok na otevreny rovince, ale jinak je to tak +- 5-10kmh, o lese na mtb ani nemluve.
    ale tak jezdime pro radost, ne kvuli cislum, zejo :))
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    WYMA: to nemohu říct, možná tak na mtb v lese, ale na silnici mi to přijde přesný
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    všem moc díky za všechny rady, tipy a postřehy, dost mi to pomohlo, pecka
    MAESTRO_007: o kolech mi prodejci říkali, když se zadaří, tak třeba k Vánocům, prostě mě limitujou prachy, kolo 78k + pedály, tretry, košíky, bidony, kalhoty, světlo, cyklokomp a jeden novej dres a jsem tam za cca za 115 což už je přes plán, ale ztáhnul jsem to, holt pláštěnka atd. počkaj, vždyť je léto:)
    Tretry uvidím na místě, carbon podrážku pořídím
    JAZ:a lepší pedály taky - cenovej rozdíl 200!:)
    nakonec to bude ten Trek - pokud si to do rána nerozmyslim, musel jsem to promyslet u dobrého vína:DDD
    a důvod? strašně se mi líbí, bude v rodině druhej, ale hlavně, je k mání v mojí velikosti na skladě, ve slevě, zlatýho padáka s volnem v létě už asi nikdy nedostanu, chci si to užít a už jezdit, od rána, co jsem se na něm projel kolem prodejny, jsem posedlej jak malej kluk, na nic jinýho nemyslim a tak by to asi měl bejt on!:)
    a budu mi říkat Mady - tak trochu podle Mathiase Vacka & Madse Pedersena & Me
    jdu se na to vyspat, v 10:00 otvíraj! :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    COCOBRYCE: tretry jsou strašně individuální, podobně jako sedlo, nekoukej na rady ostatních, obcházej obchody a sám zkoušej :) pokud máš osvědčenou značku na bajku, začni určitě u ní. Já se třikrát spálil, než jsem našel značku co mi sedí (Sidi). Ale ani od ní mi nepadnou zdaleka všechny modely.

COCOBRYCE: jojo, opravdu je mezi nimi velký rozdíl.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    WYMA: já sleduju tep nebo watty. Rychlost pro mě nemá žádný význam a ani vypovídající hodnotu, takže ji nesleduju :-)
    WYMA
    WYMA --- ---
    MAESTRO_007: bez snimace rychlosti je ukazatel aktualni rychlosti polofunkcni, rozhodne doporucuji prikoupit.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    COCOBRYCE: aby to kolo dobře "jelo" a využila jeho potenciál, tak to chce ještě dokoupit pořádně zapletené kola. Cenově počítej pár desítek tisíc navíc.

COCOBRYCE: jestli něco měřit, tak hlavně watty. Jinak kombo co píšeš v pořádku. Snímač kadence a rychlosti není tak důležitý pak.

COCOBRYCE: já mám Shimano pedály i tretry..jsem spokojený. Záleží spíš co ti bude sedět na noze. Boty to chce taky pořádné (karbon podrážka), ať je ten přenos síly kvalitní

sorry :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam