• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Jak ze to cistite ty ulepeny tlacitka?
    Sehnal sem Rytm mk2 a normalne me stop button nechce pustit, kdyz ho zmacknu... Az se mi z toho zveda kybl :))
    Objednal jsem ty smooth, i cepicky (ty nemaj v nabidce, rikal zatim...nevim jestli jsou sltaky smooth...
    ale chci zkusit ty ulepeny zkusit vycistit... Mam moznost ultrazvukovy vany nebo neceho takovyho...

Kazdopadne, poptal jsem i displej na AHmk1, a on mi rika, ze "tak pro tentokrate" (this time...prej) mi jo posle za ..... Tatadadaaaaaa 1euro...
    #otevrenapusa
    OTZ
    OTZ --- ---
    jen pockej zajici
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VEX: Ja mel cervenou ponorku z plastu, a tekla do ni voda z vany :))
    VEX
    VEX --- ---
    GREGOR_PRIDE: vidíš a proto nejsou z plastu!
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    To ja jednou videl jak vykolejil vlak...
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: osobne nastesti ne, ale videl jsem par takovych jau videi..treba typek hraje na akci na nekakym improvizovanym "stole" (typicky deska na basach/sudech) jinej pritancuje omylem do toho drcne (a to nijak brutalne) a cely se to zriti..nastesti do travy ale stejne.

nb ja sam jsem jednou omylem rozlozil "stul" poskladanej z palet na akci kde hral fky a suburbass, jenom jsem se chtel rozhlidnout kdyz jsem hledal kamose tak jsem si stoupnul na ten kraj a nazdar.. nastesti jeste nikdo nehral ani na tom nebyly masiny :)

takze tak, stat se to muze

nb se podivej na mix busters :) mackie experti tam testujou odolnost. mixaku, a presne ten prvni test se muze stat vzdycky
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: Chapal bych to u analogovejch krabic, ktery maj vetrani a hrejou, nejvic Syntakt - ten si nemuzes vzit v kratasech na klin...
    ...ale ovecne jako poznatek, upozorneni beru, v urcitejch pripadech urcite good point...

Ale pyco "zajimalo by me co, kdyz to spadne ze stolu"...??
    Uz se ti to nekdy stalo?
    WTK
    WTK --- ---
    OTZ: lol, no tak pro začátek třeba takový petg neni zas tak křehký jako nejakej akrylat, chladit reálně z malejch elektronů potřebuje jen heat a syntakt, digi nemaj ten analog warmth.) To by byly jinak problematicky i batterypacky co se do nich běžně přidávaj, protože je to z půlky prázdný. Jedinej reálnej důvod proč to má všechno stejnou pixlu je čistě ekonomickej. Jinak já to nedesignoval ani neprodávám, jen sdílím ze mi to přijde fajn, jestli mas strach ze ti to bude na louce padat ze stolu, tak si to samozřejmě netiskni
    OTZ
    OTZ --- ---
    WTK: ono to v tom plechu neni jen tak pro srandu :) imho. zajimalo by me jednak jak to uchladis (zejm. v lete na louce), a druhak jak to dopadne po padu treba ze stolu..
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VEX: ja mam takovej "kufr" do kteryho muzu dva DIGI dat... tak jakoby by mi to dost odhlehcilo ...
    ALE, tohle stejne nema VESU tak by mi to vlastne to toho kufru nepomohlo... :P
    tak nevim no...
    asi se uklidnim...
    VEX
    VEX --- ---
    GREGOR_PRIDE: říkám si to samý. Chci to, ale nechci se s tim dělat :D
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    WTK: jako me se to libi, ale.... mam / mame to chtit ? :]
    WTK
    WTK --- ---

GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    WTK: Nafot uka
    WTK
    WTK --- ---
    no tak.. syntakt se do toho nevejde. na digi je no navrzeny tak ze tam je to akorat.. jen teda moje skills s zatavovanim kovovejch zavitu do vytisku budou potrebovat jeste vypilovat, uplne mi to nelicovalo.. rozdil ve vaze dost znat.. v podstate ten plechovej case sam o sobe vazi podobne jak celej ten zbytek v vytistenym casu.. takze tak +- na pulce vahy? jen uz to pak neni tank ale plastak no..
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    WTK: Dej vedet, by me mozna zajimalo:)
    WTK
    WTK --- ---
    Custom 3D Printed Slim Case for Digitakt 2 & Digitone 2 - Digitakt - Elektronauts
    https://www.elektronauts.com/t/custom-3d-printed-slim-case-for-digitakt-2-digitone-2/240610
    zkousim tohle a je to celkem solidni odlehceni, super
    WTK
    WTK --- ---
    SUN_VU_KUNG: sem to taky zkusil a asi tam fakt bude nejakej casovej nesoulad. nejjedodussi mas asi si nadelat ty zluty locky, pak dat aspon o krok delsi len na trig strance a func doleva posunout celou sekvenci o krok zpatky
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    jo, už chápu, právě že používám trigless, žluté. V sekvenceru digitaktu žádné červené triggery nemám. Možná by stačilo ty žluté triggery mikroposunem dát o trochu dřív, aby to změnilo parametr chvilku předtím, než přijde trigger z OXI.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    WTK: co je trigless lock? Možná něco dělám blbě. V Oxi mám multitrack sekvencer (8 sekvencerů v jednom), naklikám si v něm v jedné lince třeba kopák. Ten jde do Digitaktu a odpaluje ho. No a pak si v Digitaktu dám REC a se stisknutým FUNC tam naklikám žluté triggery. A na nich potom změním parametry, např. aby mi jeden krok rozkřápl kopák bitcrusherem nebo mu změnil tune a podobně. Když stisknu příslušnou klávesu, kde ten žlutý trigger je, tak se ta změna provede, ale když ji pustím, tak jede čistý sampl kopáku. Prostě tam nemá trigger v digitakt sekvenceru, ale jde to zvenčí.

U delších zvuků to celkem funguje, chtěl jsem tím třeba měnit slice number, aby mi "play head" skákala po slices podle paramter locks s tím, že trigger posílá OXI. V nejhorším zkusím ty CC, ale nechce se mi do toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam