• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVELabka : Hackerspace Ostrava : engineering and futurism is about achievable targets in specified amount of time
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zajimave ToThink off... jsme schopni naprogramovat vypocetni cluster pro neuralku?
    GYGAL
    GYGAL --- ---
    OVERDRIVE: Spíš se v BRM stav navečer - irc to jistí. (Najdeš to v pohodě.)
    Nevím kdy jsi u nás byl naposledy,ale myslím, že za návštěvu to stojí i když oscilujeme v rozsahu že je k vidění vše a nic. V současné době máme takřka dobudováno, postupně obnovujeme jednotlivá pracoviště a probouzíme to z roční hybernace akcema.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pokud by nekdo potreboval prespat v AHA, tak tohle je doporuceni od Sancha, ktera tam spavala pri ceste do Berlina. Je to na Husitske, tedy Zizkov, coz je vic nez OK. Pridal jsem do externich kontaktu na Labka Wiki... [prijedem mmchodem se zenou zitra rano, zustavame oba do Ut do odpoledne]

    Jak je to vlastne tedka s BRMLABem? Da se tam stavit, potkam tam nekoho treba i v pondeli pres den? Najdu to? Ma smysl se tam stavovat?

    Hostels in Prague - Hostel Elf Prague Žižkov
    https://www.hostelelf.com/
    +420 222 540 963 (info@hostelelf.com)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Original... na te fotce je reditelka Nadace Vodafone a fotka byla puvodne pouzita jako upoutavka na Ostravsky hackaton, kde jsme to vyhrali ;] [a ano, mame legalni pravo ji pouzit a to i jako creative commons, jako ostatne vsetsinu celeho reseni... neco je bohuzel NDA, pokud to dodavaji treti strany, treba specifikace NB-IoT site, ale ta se da nahradit Lora-Wan, coz je myslim ted docasne shield, ktery je u ledu, ac uz jednou navrzeny byl, ale pro starsi verzi modulu... nebo? viz Zeleny_Caj].

    Vsechny zdrojaky jsou na gitHubu, vcetne nakresu plosnaku, pribude tam pak i konfigurace neuralky, pastnu to sem, az se to nejak utridi a ucese, pac v tom GitU je HROZNY bordel. Kdyz by ale nekdo mel chut pomoct, myslim ze Dron a Zeleny_Caj [Pavel] budou urcite radi a kdyztak vse potrebne jde rozkecat na irc...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zeleny_caj si trosku pohral s “rozlitou zemi” ;) Tak tohle je cela parada. Vlastne jeji zadni strana, simka se pripojuje k Vodafonimu NB-IoT, kterehozto jsme byli vubec prvni Cesky (a mozna i Evropsky) usecase. Vsude kde lze cuchat nejakou BTSku, tak to komunikuje, cca kazdych 20sec.

    Mmchodem Pavle? Kolik to zere? Mozna bysem chtel nejaky battery-pack, abychom to mohli ukazovat v terenu. Predokladam, ze ta verze, co tedka fotim, tak jeste nema ten energeticky levnejsi laserovy modul, ze? (Kdyztak posta, pokud je to NDA, jen me napadlo, ze ta spotreba a moznost nosit to s baterkama v kapse, tak by taky stala za fotku, kdyz uz budu vecer patchovat News cast webu)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Samozrejme dik EMBARGO, DRON, Zeleny_Caj a par dalsim lidem, jako Ducharovi. Good WORK!!!!
    Na neuralku to bude pripojene jen co Dron rozchodi patricny server, ackoliv samotne vypocty se zatim delaji jinde v krabici s jednou hodne ostrou grafarnou. Za to zas dik id Marx.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jen rychla ukazka senzoru, jeden jsem si vzal domu a je v mistnosti, kde kourim, norma na "zdravy environment" je mezi 60-80 miligramy na kubicky metr, takze trosku prekracujem.... Grafanu prosim nerozbijet, jedna se o testovaci prostredi, ktere ale dost pouzivame.... Ostatni funkcni senzory jsou v Labce na stole, kde jsem kouril pred par hodinama... Prikladem budiz senzor 006. Senzory 009 a 010 jsou v Liberci v materske skolce, kde zaroven bezi "industrial standard" cisticka vzduchu [udajne vyfiltruje az 99% znecisteni a to takove veci jako bakterie a viry, proto ji maji v nemocnicich, napriklad]... V ramci testovani senzor lezi prave vedle cisticky vzduchu a ukazuje jeji schopnosti. Do budoucna bude senzor uvnitr v cisticce, zatim je to jen jako modul polozeny vedle v krabici. Pokud to pujde, budem cisticku vzduchu primo ovladat, ale jeste nemame specku, jak na to... in progress...



    kredence do Grafany tady....

    [ OVERDRIVE @ OVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: zana ulita nema cenu lidskeho zivota ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zdar, vzhledem k tomu, ze dneska neni skoro nikdo z core clenu fyzicky v Ostrave, rozhod jsem se nedelat meetup fyzicky, ale enem na google hangout, pokud nekdo chcete semnou mluvit, budu mezi 18-19 tady:

    https://hangouts.google.com/call/fIqcO0kBskCrAWGFFADNAEEI
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jsem z5 na nyxu, z nejkolika mnoha duvodu, takze timto obnovuju aucit, bude mi chvili trvat, nez dam nyx zas do poradku, za ty 2 roky co jsem tu nebyl, tak tady mam trosku bordel, ale jsem a budu, naopak velmi omezim pritomnost na facebookvach a podobne. zaroven jsem z5 i na IRC, existuje takty slack workspace labka.slack.com, pokud by se nekdo mel zajem pridat, dejte mi vedet do posty, poslu pozvanku, zatim jsem nevymyslel, jak udelat na slacku request na pozvanku do workspace, ale podivam se, jestli to jde.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Pěkný !

    „Hackeři“ bojují za lepší ovzduší v Ostravě. Pomocí vlastních senzorů a internetu věcí - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/...-bojuji-za-lepsi-ovzdusi-v-ostrave-pomoci-vlastnich-senzoru-a-internetu-veci/
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DRON: jj. sedime u hobbita, vtipny je, ze to tu nasel kamos, co vubec nevedel ze si tu byl. asi je tu naka pivni gravitace
    DRON
    DRON --- ---
    HARVIE: vedle k hobbitovi? tam je fajn. kdyby bylo plno, dorazte sem. je to tak 10-15 minut
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DRON: aha, my sme u ponika a nemame si kam sednout, tak dem vedle
    DRON
    DRON --- ---
    DRON: tak to vypada, ze by tu nejake misto i mohlo byt...
    DRON
    DRON --- ---
    HARVIE: ha! 8 je asi problem, bo ta hospoda byva dost narvana. je to na sokolska x myslbekova. tak jestli bydlite pobliz, tak to zkuste, jestli bude neco volneho. ja tam budu delat garde pritelkyni s jeji kamoskou, tak bych pripadne hackerskou spolecnost ocenil ;-)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DRON: aha. tak my se muzem stavit jestli to nebudem mit daleko a jestli to neni moc privatni party. ale je nas 8, tak uvidime :)
    DRON
    DRON --- ---
    LOTEK: jen jidlo, pak mame stul od osmi v kurniksopa2
    LOTEK
    LOTEK --- ---
    DRON: tam budeš dyl? my si dem hodit věci do Vítkovic a pak mužem na pivo. Harvie.
    DRON
    DRON --- ---
    LOTEK: prave odchazim na gulas k ponikovi :-)
    LOTEK
    LOTEK --- ---
    DRON: a večer nic? Harvie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam