Jeste jednou jsem se neudrzel, ale dal jsem to umyslne pouze na svuj facebook profil, ne na profil Labka.cz, protoze s mojim nazorem nemusi souhlasit kazdy clen labky, i kdyz ti duleziti myslim vedi... Pingnul jsem Piraty, protoze vim, ze s Ondrou je dobra rec, konecne potkal jsem jej na Hackatonu v USTI, kde jsem hajil OpenSource a prave myslenku SensoricNetu, ackoliv to tehdy bylo jeste v zacatcich, tak sliboval, ze za nase reseni [bude-li uspesne] bude lobovat na Praze 1, mezitim se prijel do OSN a ted sedi za Piraty v parlamentu, takze to asi ma smysl, oslovit jej.
Dnes jsme se vicemene v Labce dohodli, ze jedine, co opravdu chcem je uvolnit cele reseni pod CopyRight abychom jej mohli poslat do CopyLeft a propagovat jej tak mocne, aby se chytila jakakoliv strana, ktera je schopna a ochotna si z toho udelat business, ale ktera neumozn zavrit data pod poklicku.
Duvodem je to, o cem pisu, tedy to, ze existuje minimalni vule, spis protitlak na to, aby projekt jako je ten nas, opravdu neco delal a aby to fungovalo. Pry vyvolame paniku a podobne blbosti, taky jsme pri politicti extremiste [ve stejne vete zaznelo, ze Pirati jsou banda politickych sebevrahu - dluzno podotknout, ze to rikal start-uper ktery chce prodat obdobny projekt pod plnou kontrolu politicke reprezentace Ostravy, cimz by vlastne umoznil selektivni [ne]zverejnovani dat, a hostile takeover neceho, k cemu neni politicka vule].
Dik tomu, ze berem penize jen od soukromeho sektoru, vzhledem k tomu, ze smlouvy s tretimi stranami VZDY obsahuji VIRALNI licencovani, tedy nepristoupime nikdy ne to, aby nase reseni slouzilo nejakemu panovi, a vzhledem k tomu jaka vlna zajmu se vzedmula a jak velky je zase jednou citit zadni proud opacnych zajmu [ano, jsou to pocity, ale uz vime, ze "neexistuje spolecenska objednavka na svobodna data"], tak me projekt neprestava fascinovat.
BYl bych velmi rad, kdyz by ostatni hackerspaces napriklad pochopily, ze tohle je fakt velkej hack a pridali by se, pripadne pomohli s plosnejsim nasazenim a implementaci.
Fakt z toho nechcem apriori udelat firmu, chceme jen aby data byla svobodna, coz byvalo za mejch mladejch let heslo hackeru, jak si je pamatuju...