• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRUPANIVECO - italská nádhera
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JCB23: za kilo by mohlo bejt slušný auto, třímístný. já sháněl šesti místný a ty byly prostě dražší, nebo jsou i co tak koukám. koupil jsem za 140, v únoru 2015 a ještě tak třicet nasypal.

soupis oprav, údržby co jsem po koupi dělal:
    - výměna regulačního ventilu v common rail - s touhle závadou už jsem kupoval
    - nový silentbloky chladiče, byly už pěkně jetý
    - rozvody - preventivně, předchozí majitel nevěděl, kdy byly dělaný
    - výměna filtrů + oleje
    - výměna oleje v diferáku, kontrola kardanu
    - dotažení a narovnání brzdových třmenů
    - stěrače
    - výměna chladící kapaliny
    - oprava šoupacího mechanismu bočních dveří, páč jsem to zkurvil svojí chybou :)
    - broušení a natření rámu
    - oprava elektřiny uvnitř - šmejdský rádio zkratovalo
    - prdnul lisťák na přední nápravě - výměna
    - výměna části brzdovýho potrubí
    - dělaný okno na střeše

teď mě jenom čeká stříknout předek, haubnu a nad oknem, tam je to nějaký olezlý a asi nějak vyvařit kus pod pátýma dveřma, jinak nějaká koroze nikde neni.

kromě těch rozvodů, ventilu a lisťáku jsou to všechno spíš údržbový věci a dědictví po předchozím majiteli (viz. ty třmeny, byl to hroznej patlal) a spotřebák, dle mýho víceméně nic zásadního.

ale těžko můžu dát nějakej objektivní report, fakt to auto mám krátce a najeto za ten rok 11t km a porovnání taky nemám.

subjektivně se mi s nim jezdí parádně, baví mě. neni to žádnej rychlík, takže cestovní rychlost 100-110 i kvuli spotřebě, při týhle rychlosti je to nějakých 8-9l, ale zase to jede pořád kopec nekopec, podřazování max na pětku
    JCB23
    JCB23 --- ---
    zdravím vespolek..:)...nějaké reference by se našly? přemýšlím nad furgonem na sk. B, plusy/mínusy. rozpočet, přiznám-li, mizernej: 50-100t do začátku, postupem času do toho nějakou další korunu nacpat.. eventuelně díky, Kb.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    PREDSEDA: tak jako každej typ auta má svoje mouchy Rozhodně nechceš italský auto co se vyrábělo v pondělý nebo to byla první serie ... :)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    asi zmetek :))
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Mazec, bych netušil že todle bude mít svůj klub. Jezdil jsem s EuroCargem půl roku a už bych nikdy nechtěl. Se sypalo imrvére.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    MELDA
    MELDA --- ---
    NYKRUK: diky
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    MELDA: odkalovací šroub
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ventil odfuku? nevim :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    Hele...kdyz vas tu mam, nemate tuseni, jak se muze odborne nazyvat ten vypustak - odfuk co je ve vzduchojemu? Jeden mne odesel, prestal tesnit, takze se mne vzdy vzduch ztratil..naposled sem od tam vyfrkal celkem dost vody.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    RSZ: šup na nástěnku, myslim, že máte všichni práva to upravovat :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    kupuju zde: http://www.ivecoeu.inshop.cz/ hlavní výhoda že ten člověk ví, a umí poradit, zatím neposlal nic co by bylo blbě, většinou se podle vinu trefí
    RSZ
    RSZ --- ---
    nemělo by se to jmenovat "Iveco - italská avie" ?:))

kára zde: iveco 35c13, 2,8l, 6ti kvalt

https://lh3.googleusercontent.com/...kTwK--9dPJBz9Zju0CWLWK_BFzRPExzh51VEXs2ob4JsfRl7mb=w711-h533-no

KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    MELDA: někdy to je naprd. mně teď trvalo dva tejdny sehnat lisťák na přední nápravu u daily r.v. 2003. nějak rupnul, asi už byl hodně unavenej :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    KRUPAN: dle zkusenosti z CR se zde daji povetsinou sehnat dily na auta od rv.92 a mladsi. Na starsi auta jim to nebere ani vin kod. Osobne overeno a zjistovano primo u servisu Iveca. Takze ja jsem par veci shanel ve spanelsku a italii. Povetsinou maji vsecko, jen clovek zaplati 200-500,- za dopravu. Problem byl, ze sem nikdy nikde nenasel poradnej e-shop, takze sem vzdy vse resil celkem slozite pres maily. Ale vzdy prislo to co sem potreboval :-)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    nějaký tipy na linky, kde seženete "všechno" na iveco? naházejte na nástěnku kdyžtak, díky :)
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    :))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam