• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALUSA_SECUNDUSGoogle Cloud Platform
    Vymena zkusenosti uzivatelu Google Cloud platformy, reseni praktickych problemu..

    cloud.google.com

    rozbalit záhlaví
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: bohuzel, pokud clovek prida ipv6 / ipv4 sit, tak se pomerne zednout naklady, nebo, v soucasnosti 20230804 patri takova sit do premium urovne a tedy si clovek priplati za nadstandardni uroven sitovych sluzeb. A to nemluvim o nutnosti pouzivat empheral ip addres, protoze ipv4 prosto je proste vyprodany a misto tlacitka na free adresu pribylo "prnes si vlastni ipv4 adresu".
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Welcome free ipv6 address. 20230727
    (ipv4 adresa, empheral (nerezervovana), stoji cca 2$ / mesic...

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Mam pocit, ze gcloud ipv6 na venek, stale, nepodporuje a priserne sroubuje ipv4 ceny za verejny adresy... nejenom gcloud, ale mozna je to muj pocit a mozna to neni pravda?
    CODEAS
    CODEAS --- ---
    (Google) Cloud Talks vol.2 {Cloud AI} & vol.3 {Data}

    Ahoj hledáme nadšence, kteří používají Google Cloud Platform pro svoje firemní nebo side-projekty a jsou ochotní nasdílet své zkušenosti, záseky, use-case atd.

    Neformální online setkání, ideálně s několika tématy a délkou každého tak 10-15 minut.

    alert--small
    https://www.meetup.com/GCDC-Prague/

    Předchozí BigQuery téma se povedlo. Pokud používáte nebo vás zajímá Tensorflow v cloudu, AI Platform, AutoML (Tables, Vision, Video, NLP), NLP API, Speech API, Video API, JupyterNotebooky, Dataflow, Dataproc tak vás rádi uvidime...

    A pokud máte tipy na další témata, tak budu rád za komentáře. Rádi bychom příště udělali session na Tensorflow, Kubernetes, serverless, Data Studio, Google Sheets, ML, Chrome, ...
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    je tu mrtvo :)
    AREX
    AREX --- ---
    Tak zkusím po dvou letech taky jestli to tu opravdu je tak moc mrtvé. Mám jednoduchou aplikaci na Heroku a z té bych se chtěl připojit k Google Cloud SQL (Postgres). Dokáže mi někdo polopaticky vysvětlit jak na to? Z té jejich dokumentace jsem úplně mimo.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, sice to tu vypadá mrtvě, ale zkusím. Náhodou zkoušel jsem někdo Google Speech to Text? Já chtěl vyzkoušet převod záznamu přednášky z diktafonu, vše se nakonec nějak podařilo zprovoznit. Nahrál jsem na Cloud Storage výřez asi dvou minut, převedený na mono FLAC. Zavolal jsem tu službu asynchronně, a vrátilo to za chvilku výsledek, ale... Z těch dvou minut mluveného slova tam jsou jen 4 položky "alternatives" v "results" poli a jen malé kousíčky vět (pominu to, že spousta slov je blbě).
    Netušíte někdo, proč tam toho není mnohem víc?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Mám dotaz, doufám, že jsem zde správně.

    Řeším data dokumentů u rodičů na PC .. oba mají gůgl disk a já bych potřeboval, aby se mi synchronizovaly oba účty na pc najednou. Lze to? Nechci to řešit dvěma účty na pc, maj jeden společnej účet na kompu. řešením přepínaní google účtů jsem zkoušel, ale neodhlašujou se a časem to pak nemaj synchronizovaný, potřeboval bych něco uplně blbuvzdornýho.

    Nejhorší řešení je, že jeden přejde k jiný cloud službě a na PC pběžej současně dvě služby, ale google nabízí zdarma nejvíc místa, tak se mi moc nechce toto řešení.

    Jde přes Google drive mít na PC dva acc zároveň (ve dvou různých složkách) ...

    Díky
    CODEAS
    CODEAS --- ---
    GIOMIKY: Z Google Cloud Console přímo přistupovat ne. Ale může si vytvořit Service account a pak zadat do G Suite domény jako domain-wide. Pak přes API můžeš přistoupit k datům
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nevim, jestli uz nebylo... ale takova obligtni otazka. Lze z google console pristupovat k google drive? Predem diky za odpoved
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    jinak uvitam diskuzi na jakykoliv tema :)
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    ahoj, jsem uplnej novacek v Google Cloudu, ale docela me to sebralo kolik se toho tam uz da udelat..

    konkretne se snazim dve veci:

    1. vytvoreni infrastruktury pro malej data warehouse

    pro jedno maly demo s 1GB faktovou tabulkou ~3 milionu zaznamu v Bigquery jsem se dostal na instantni performance v Tableau, takze me zajima jaky tohle ma limity..

    2. provozovani webu

    chci vyzkouset, jestli se vyplati mit malej web poresenej na Google cloudu: Django framework + mysql databaze, momentalne to mam na vpsfree, kde je to jak znamo 3600 Kc rocne, takze me zajima, jestli to bude/nebude levnejsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam