DO TICHA HRAJ MI DÁL...
(dokument o jednom nefolkovém písničkáři)
Plzeňský trampský písničkář Bohumil Röhrich – Béďa Šedifka oslavil před týdnem 81 let (*23. 11. 1935)
Kromě skládání trampských songů je také kronikářem Osady Komárů na Kornatickém potoce. Jako kytarista, zpěvák a autor působiil v osadní kapele Old sklerotic boysˇ, dále v trampské kapele Sebranka a se synem Míchalem tvoří trampské Duo Komáři, kterému na basovou kytaru mnohdy vypomáhá i další osadník Dan Zita;
Béďa je ale také sqělý řezbář, který se od počátku 80. let angažuje v Klubu trampů řezbářů, dne s je i členem Rady starších Klubu trampů řezbářů; na 37. výstavě Klubu trampů řezbářů -získal ocenění Zlatý červotoč 2007, Od osmdesátých let neúnavým organizátorem trampských výstav, koncertů či setkání trampských kumštýřů, porotce Porty a Festivalu trampské písně v Horním Jelení;
Jeho tvorbu shrnuje celá řada hudebních nosičů od kazet až po řadu CD a také zpěvníky ilustrované MIki Ryvolou - Osada Komárů, 1988; Vzpomínka na starou stezku, Avalon 2006, Vzpomínka na starou stezku a Ranvej života, Avalon 2015;
Plzeňský filmař Láďa Moulis o něm před sedmi lety (k pětasedmdesátinám) natočil čtvrthodinový dokument, který odvysílala Česká televize v roce 2010. Doporučuji jej i vám
Do ticha hraj mi dál — iVysílání — Česká televize
http://www.ceskatelevize.cz/.../10267572089-vzdelavaci-profily/210572230670005-do-ticha-hraj-mi-dal/