• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Hit prvních narozenin: bubínek, zatloukačka, a sada nářadí.o)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    Nezávisle na dvou programech pro děti jsme s dcerou narazili na dílničku, kde se postupně odlepuje samolepka a na odlepená místa sype barevný písek. 4 letá dcerka z toho byla nadšená, takže to Ježíšek přinese jí i dalším (nejen) dětem v rodině :-)
    např.: https://www.radostvpisku.cz/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DISIMA: Díky patří Aldemik, která ji vyrobila :-)
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    Sebien (moc děkuji) mi poslala odkaz na skvělě zpracovnou tabulku s nápady na dárky pro děti rozdělenou i dle věku, odkaz najdete na nástěnce.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PETPET: bala bych se, jestli si s tim bude hrat dyl jak den. udelala jsem neco podobneho z pruhlednych krabicek a akorat s nima haze
    PETPET
    PETPET --- ---
    SINSEMILLA: prave je doporucovali v jedne montessori skupince. Ze i ve skolce vydrzi nerozbite a doma si s nimi hraji i deti kolem 12 let i starsi...
    Udelali slevovou akci, heslo je sensorymonte a je to pak o kousek levnejsi (cca 200,-).
    Cena me prave taky trochu odrazuje...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PETPET: Zkušenost nemám, šle teda zaujalo mě to, jen ta cena mě trochu odrazuje, protože u nás povětšinou děti k hraní používají něžně věci a ne hračky
    PETPET
    PETPET --- ---
    Mate nekdo prosim zkusenost se sensor blocks? Premyslim nad tim k vanocum pro skoro triletaka...
    Sensory Blocks - smyslové kostky 16ks - KidTown
    https://www.kidtown.cz/stavebnice-sensory-blocks/sensory-blocks-16ks/
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    DRIZZT: Běžná dětská líčidla budou stejná chemka jako konvenční šminky pro dospělé, na tom nic moc nevymyslíš. Zkus se podívat po nějaké přírodní kosmetice, nejlevnější bude nejspíš alverde, co mají v dmku - http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_homepage/alverde/produkty/produkty_alverde_deko/ . Teď jsem v tom jejich magazínu viděla lehce tónovací rtěnku s ovocnou (malinovou?) příchutí, bohužel nemůžu nikde dohledat..
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DRIZZT: inak myslim, ze v Claire's (taky ten ruzovy obchod s bizuteriou) maju nejake kazety detskeho make-upu, ale cely ten kram mi pripada predrazeny, tak sa najprv mrkni na ceny... ono znacky ako napriklad S'he a Miss Sporty su dost lacne same o sebe :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DRIZZT: neter dostala nejake bezne detske malovatka z casopisu a osypala sa z toho, tak jej svagrina kupila normalny dospely makeup, paletku tusim od Miss Sporty a pohoda, ani to nebolo drahe
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    TRISSIE: To je plán B :-). Je to až náhradní plán z důvodů balení. Ideální by byla nějaká kazetu, kde by bylo všechno pohromadě. Když jsou to oddělené krabičky, má tendence různě to ztrácet, roztahávat,... Navíc dospělácké rtěnky láme, protože je vytáhne moc. Jo a nejde to vyprat... Trochu doufám, že ty dětské budou alespoň pratelné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DRIZZT: já holkám plánuju pro tyhle účely koupit nějakou levnější řadu normálních dospělých v dm nebo v Rossmannu nebo tak..
    U těch z hračkářství se bojím, jestli byly správně skladovane.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Dcera hrozně baží po líčidlech - nemáte někdo tip na dobrá dětská líčidla? Už se mi 2x vloupala do těch mých. Díky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ELIDOR: ja se prave potrebuju vejit do 185cm na stul pro 2 deti, asi to dopaadne tak, ze si necham od svary svarit konstrukci a na ni dam desku
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    HONCKA: my jsme stolek a zidlicku poridili a jsme maximalne spokojeni .. musi byt tedy v obyvaku, svuj pokoj vnima opravdu jen na hrani ..
    asi to bude tedy dite od ditete .. nadruhou stranu i kvalitni stolek se zidlickou (my jsme koupili oboje zvlast) vyjde cca 2000 tzn to neni tak velka tragedie pokud by to nevyslo.
    Dulezite je, aby stolek mel dost prostoru .. to co se prodava jsou stolky krasne na fotkach, ale v praxi jsou nepouzitelne (vem si jen kolik prostoru zaberou ruce na stole, kdyz pises), dale je tam potreba mit polozene nejake veci .. atd atd atd .. to vetsina detskych stolku vubec nesplnuje, jsou to jen absurdni miniatury normalnich stolu .. jestli pujdete koupit stolek pro skolaka, tak si rozhodne vemte nekolik a4 + 1x a3 ctvrtky s sebou a zkuste si to na stolku rozlozit cca 20cm od predniho okraje stolu ..
    Take jsme se vyhli kombinovanym stolkum, protoze (alespon co jsme zkouseli) tak bez zateze ta ruzna vysouvatka funguji skvele, ale obvykle je to uchyceno na jemnych umelohmotnych dilech .. tezko rici jak to bude fungovat po dvou trech letech detskeho teroru .. prednost bychom dali kovovym dilum, ale to jsme nenasli ani jednoho vyrobce. atd atd ..
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BALAENA: Dik za info, kdyz to necham na pozdeji, tak mu nic jinyho, nez psat v kuchyni nezbyde, protoze abych mu udelal misto, tak potrebuju ten starej stavajici stul presunout spolu s mejma modelarskejma kramama do nove zbudovane dilny
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    HONCKA: to máš těžký. synovci před nástupem do první třídy pořídili stůl, židli a šuplíky úžasný, bytelný a vymakaný, křížený snad pomalu s raketoplánem... No a úkoly píše v kuchyni u jídelního stolu, protože nechce být v pokojíku sám.
    Prvňáci a možná i druháci stejně potřebujou dělat úkoly s rodiči, a většinou se to k tomu jídelnímu stolu zvrtne. Já bych počkala, až se ve škole zaběhne, a pak zvážila nákup znova, s třeba ohledem na to, jak bude u psaní sedět a jak držet tužku. Třeba u našeho je mechanismus naklápěcí stolní desky zbytečná investice, požaduje stůl úplně naplocho...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Doufám, že nejsem OT, ale kluk půjde do školy a potřebujem koupit stůl a židli, nevím, jestli koupit něco kvalitnějšího jako roustoucí stoly kettler s tím, že to vydrží, nebo něco levnýho jako polskej halmar s tím, že by se později koupil klasickej stůl, mladší dcera je o 3 roky mladší, tak by se to pořizovalo rovnou 2x a ten cenovej rozdíl je fakt garda za kettler by to bylo nějakých 27000 za halmar cca 8000. Potřebuju stůl široký max 90cm.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: na obleceni si netroufam, ale veci do vlasu by se hodit mohly, dik! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam