• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: ještě dodám, že to dětské kolo z Decathlonu má postranní kolečka upevněná šroubem s velkou plastovou koncovkou, takže to jde utahovat/povolovat etc. bez nářadí. Konec neplacené reklamní vložky. ;–]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ze tří exemplářů, které měly kolo s postranními kolečky, dva byly po roce bez koleček, třetí zatím odolává, ale do konce léta to dáme :-) nehrotím to, nejezdí nijak moc, kdybychom je nějak pérovali, určitě by to dali dřív, ale šetřím si nervy na jiné věci...
    CROSS
    CROSS --- ---
    NIXMA: tehdy tříletý syn jezdil bravurně na odrážedle, tak jsem mu na dovolenou pořídil kolo v Decathlonu (jejich dětský kola mi přijdou OK, nebo aspoň loni přišly), ale nechal jsem na tom postranní kolečka a byla to chyba. Nechce je sundat a předstírá, že do té doby zvládnutou práci s rovnováhou zapomněl. Takže ze své zkušenosti postranní kolečka nedoporučuju. Je samozřejmě možný, že každý dítě to má jinak.
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    SANCHA: vyzkousejte. ja jsem se taky chtela vyhnout pridavnym koleckum :) ve ctyrech letech presedlavame z odrazedla (na kterem toho najezdil moc) na kolo, ovsem jak neumi slapat - treba trikolku nikdy ani nevidel - tak si porad kouka na nohy a je to dost bida.. tkaze jsem dnes slavnoste dokoupila pridavna kolecka :D snad to brzo pobere a zas je odeberem..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Když tu probíráte ta kola, nemáte tip na konkrétní první kolo? Výška něco málo přes metr, jezdit už se naučila na Jipi po mně. Vůbec vlastně nevím, podle čeho se orientovat. Díky
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Moc děkuji za odpovědi. Přikláním se taky k tomu, aby jezdila bez postranních koleček. Zkusíme zajít do kamenného obchodu a vyzkoušet kolo i odrážedlo.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    SANCHA: Já jsem proti kolečkům od doby, co si kvůli nim dcera pořídila nepěknou zlomeninu lokte kvůli špatné roztečí.
    PETATA
    PETATA --- ---
    SANCHA: zalezi taky na zdatnosti konkretniho modelu
    nekdo zacina uz takhle "brzy" jezdit na kole, ale u nas v tomto veku obe deti jezdily a ocividne budou jezdit (synovi je 2,5) na odrazedle
    dcera pak plynule presla na kolo bez postrannich kolecek, opravdu je to dobra pruprava
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SANCHA: máme pro tříleťáka kolo s dokoupitelnou vodicí tyčí (vypadá to trochu jako obří kleště na kompoty) - přijde nám to lepší než kolečka, ale musí s ním tedy někdo pořád běhat.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SANCHA: my jsme se synem přešli z kolového odrážedla na kol a naučit se šlapat byla otázka půl odpoledne, takže já doporučuju tuhle cestu. ty postranní kolečka se nedoporučují moc, nicméně jsou rodiče a děti, kterým to funguje. syn dostal odrážedlo, když mu bylo dva a půl a rok nám leželo doma, je drobný, takže prostě musel zesílit a vyrůst. zkuste u někoho vyzkoušet, jestli už to utáhne
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Prosím o radu. Chceme tříleté pořídit první kolo. Chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenost jestli je lepší pořídit hned kolo třeba s bočníma kolečkama, které jdou odejmout (takhle jsem se učila na kole jako dítě já) a nebo je lepší na trénink takové to kolo-odrážedlo, jakože kolo bez šlapátek. Díky.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ZEMINO: treba casem. je mu teprve 33 :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    HONCKA: většinou tahle spolupráce vyvolá po čase jeho odchod se slovy "tak si to udělej sám" ;)
    Věřím,že to jednou přejde, že mu to v té hlavě dozraje jak má a bude v cajku, teď má na to papír, že se může takhle chovat :)
    TRAMIN: tak to držím palce já tobě.. u nás věřím,že se z toho dostane a když na tom budeme pracovat,tak bude " normální chlap".. u svého chlapa vidím, že u něho je už pozdě..
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ZEMINO: pokud je takový, tak je ideální, když tu činnost dělá někdo s ním.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ZEMINO: drzim palce. ja mam doma podobneho pritele. ma heslo "co neumim, to nedelam". nechapu jak se naucil chodit
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    MUFLONEK: to vypadá super, díky
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    BARBORKA: co tohle? .o) https://www.antonieemma.cz/kun-futu/ - Máme houpací prkno a mládě ho občas využije.o) Baví ho to...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    HONCKA: on je na tohle hrozný..nic nechce zkoušet,co nezkusil,toho se bojí,když už to zkusí a nejde mu to napoprvé,tak řev,vztekání,slzičky .. doufam,že z toho vyroste,protože se ochuzuje o tolik věcí a nenechá si to vysvětlit
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    Řeším k prvním narozkám houpací prkno nebo tu druhou houpací prknověc (spectra?) - nemáte někdo poznatky, co je lepší?
    Vím, že asi málokdo má doma oboje, aby to porovnal, ale stejně to zkusím...
    Plus nevíte, jestli to někde mají v kamenné prodejně, abychom to mohli otestovat? (hračkotéka?)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ZEMINO: treba modelareni by ho nebavilo, at uz plastikovy, nebo RC?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam