• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    RYNA: Krabice jsme chystali včera a taky jsem čekala dotaz od prvňačky, proč to těm dětem připravujeme my, když k nim přece taky přijde Ježíšek, a dotaz vůbec nepadl :-) Prostě jsem jen řekla, že některé rodiny vůbec nemají peníze na hračky a stačilo to.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: u nás osmiletý sám přišel s tím, že vyrobí pro babičku podložky pod hrnek, aby toho měla pod stromečkem víc - že jako dárky od Ježíška a ještě i od něj.
    Ale naše děti jsou asi na tu dualitu zvyklé, protože babičky každoročně dostávají zarámované fotky z našeho rodinného focení, a to by asi Ježíšek sám nezařídil :-.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYNA: podle mě se to nevylučuje a děti nevypadají, že by to řešily. I když B jo, ale spíše z pozice toho, že už mu je osm a půl a pochybuje, tomu to chceme říct tak jako tak, než se mu někdo začne smát.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RYNA: dcera teď přišla ze školy (1. třída), že si vylosovali spolužáka, kterému budou dávat dárek. Na Ježíška zatím věří, rozpor nevidí :D to mladší (4,5) furt zkoumá, jak je Ježíšek bohatej, jak vidí, jestli jsou hodný ("jak to vidí, když jsme v domě?!") a obecně mám dojem, že to prolomí dřív než prvorozená.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ANNAWA: Možná blbý dotaz, ale jak si o tom a dětma doma povidate? U nás platí, že dárky nosí výhradně Ježíšek, tak nějak nevím, jak to dětem vysvětlovat, že připravujeme dárky pro jiné děti my.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MYSKAZBRISKA: ano, ty mame taky a voskovky mi prijdou lepsi.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    COQUINE: máme Stabilo woody 3 v 1 a kreslí s nimi od roka a půl, a naštěstí jdou i z koberce smýt obyčejnou vodou. Paní v papírnictví se dušovala, že díky jejich robustnosti vydrží až do první třídy. https://www.agatinsvet.cz/...MNlBdof2KL_DEVAAg2WLX5u8YjujZlJ6yf64QAk7pS0zUcvy7eUo7JGPisaAv8_EALw_wcB
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    tip na voskovky pro cca 2+

https://babyknihy.sk/voskovky-crayons-baby-roo-12ks-jar-melo-kreslenie-%C3%BAchop

jsou mekke a hned po dotyku s papirem zacnou kreslit. to povazuji za velkou vyhodu. jinak mame pastelky stabilo a tam preci jen dite musi trochu zatlacit. tady plna barva temer po jemnem doteku. krasne syte barvy. a jako bonus omyvatelne. kupovala jsem je na odkazu vyse, postovne maji snad 3,5 eura ci co, ci kuryrem za 5 (?), uz si nepamatuji presne. nehledala jsem, zda je maji jinde.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HONCKA: díky, jak již jsem byla psala - zrovna stromky jsem kdysi měla tu čest zkoušet modelovat, to by nebyl ten problém. Ale nejsem si jistá, že by modelářský stromek vydržel dětské zacházení. A že já bych vydržela, jak se to všude drolí a barví :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SEBIEN: záleží v jakým měřítku, jinak se skus podívat na modelářské dioramata, najdeš i dost postupů, jak strom vyrobit
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KLAIR: osobne ve strasnicich napriklad
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    SAAYURI: nie je to žiadna novinka, ale teraz sa nám páčilo toto: https://www.grada.cz/prazdniny-s-dinosaury-8663/
    mám synov 3 a 6, jeden je na to trošku malý a jeden trošku veľký, ale bavilo to oboch
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Tipy na zajimave knizky pro deti 3-4 roky, na ktere jste v posledni dobe narazily? :) Tema je jedno, jak pribehov, tak interaktivni, nebo nejake jine :) Mam Gerdu, Co roste v parku, Noc (do sady k obdobim) a potrebuju nejake dalsi knizky, ktere muzu rozdat mezi prarodice :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: my to s dětma - bavíme se o tom s nimi - děláme tak, že jsme vybrali jejich vrstevníky - ke čtyřlete čtyřletou, k osmiletému o něco mladšího kluka, uznávám, že se mi to bude dělat líp než pro teenagery.
    ADD
    ADD --- ---
    VERCA_ZABA: Je třeba tahle sbírka: https://www.krabiceodbot.cz/o-projektu/. Na mapě sběrných míst si vybereš to, které máš dostupné, a u něj je seznam věkových kategorií, pro které tam krabice sbírají. Původně se kladl důraz na podtitul "děti dětem", tedy princip byl v tom, že se děti rozdělí o své hračky s jiným dítětem. To se časem trochu setřelo, protože když dítě dá s nejlepší vůlí svou oblíbenou hračku, pro jiné dítě je to odrbaný medvěd nebo otlučený vláček. Takže dárky vybírají spíš dospělí. Jedna krabice "od bot" (nemusí být od bot) má obsahovat dárky jako od celé rodiny (protože je to pro děti, které většinou dostanou právě jen tu jednu krabici), důraz se klade na pestrost. Když má člověk doma děti, jde využít třeba oblečení, na které nedošlo, hračky, s kterými si děti skoro nehrály, a pak se to doplní psacími potřebami, nějakou kosmetikou, sladkostí, a je hotovo. Investovat tisíce do jedné krabice opravdu netřeba. Krabice se většinou rozbalují na společných besídkách v nízkoprahových klubech a azylových domech. Každoročně chybí dárky pro nejstarší děti, hlavně kluky. Každý chce chystat dárky pro roční holčičku, pro sedmnáctiletého kluka to asi není ta romantika. Bohužel, protože i sedmnáctiletý kluk potřebuje pocit, že mu někdo chtěl udělat radost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ACIDQA: flaška na pití je IMHO dobrej nápad, nebo peněženka, vůně určitě taky, hezkej notes.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KLAIR: kupovala jsem to na mojeparty.cz, ale urcite je maji i jinde. no vypada to jako na fotce :) proste tahaji ten balonek za sebou, jak kacera. je to pro ne sranda, ze je to v jejich vysce a ne plapolajici balonek nahore. na ty fotce je videt snurka, za tu to berou.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    COQUINE: kde se to vezme? A jak ti vypadá, když to chodí? za dva týdny dva roky
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ACIDQA: hry hrajou, spíš na jednorozce už je velká.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    z jineho soudku. pokud nekdo planujete oslavu s mensimi detmi, doporucuji poridit chodici balonky plnene heliem. vyradily se opravdu hodne, libily se i dospelym :) meli jsme plamenaka, dracka a kocicku. fotka v akci:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam