• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    B3TL
    B3TL --- ---
    KACHITA: Mikulášovi patálie, četl jsem to v podobném věku.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ADD: ano, v Albertu zrovna mají sáček Lega Minecraft, s bodama za 29 kč
    ADD
    ADD --- ---
    IKARIE: Vždycky to jde vyřešit minecraft pytlíkem z Alberta, kindervejcem, vtipnou propiskou a sadou samolepek / slizem atd. Prostě to seskládat z víc věcí a doufat, že v něčem se člověk strefí.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    IKARIE: u syna loni v první třídě frčely balíčky Pokémonů a fotbalové kartičky, napadá mě ještě nějaká mačkací antiatresová věc nebo balíček karet, kvarteto
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    prosim o radu - v prvni tride syna maji takoveho mini secret santu (ala jezisek chodi domu, do skol by to nestihal, tak si pojdme udelat posledni den skoly radost navzajem) - maji donest darek vylosovanemu spoluzakovi (v nasem pripade se jedna o chlapce) - nejakou drobnost okolo 100 kc. uplne nevim, co kolem stovky v dnesni dobe poridit. vylosovany chlapec je introvert, neni to sportovec, hraje minecraft, ma rad anglictinu ... vic indicii jsem ze syna nedostala. nejaky tip? pripadne i mimo indicie tip na to, cim se takto male deti ve skolach obdarovavaji?

    s kolegy mame to same, ale limit trosku vyssi, tak tam uz mi prijde, ze neco vybrat pujde. ale kolem stovky?
    GALE
    GALE --- ---
    KACHITA: https://www.kosmas.cz/knihy/511621/velka-kniha-dracich-legend/?gad_source=1
    Je krásně ilustrovaná, příběhy jsou krátké a dobře se mu budou číst.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Ahoj, prosím, máte někdo tipy na knížku pro 6.5letého čtenáře? Máme O žabce Olívii, syn má rád draky, ale myslím, že by nepohrdnul čímkoliv zajímavým... Čte moc rád, ale je to začátečník :)
    TABO
    TABO --- ---
    IKARIE: My na robotice pouziva robota od lega, programuje se takovymy jednoduchymy prikazy na tabletu
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    IKARIE: u syna ve skole maji tyhle sady lega, ale cena taky pomerne raketa
    LEGO® Education 45345 SPIKE™ Essential (1. stupeň ZŠ)
    https://ruzovka.cz/cs/1-stupen-zs-lgz/17422-lego-education-45345-spike-essential-set.html
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: my máme ve škole na robotice Ozoboty, ale nevím zda je to to, co hledáš
    IDLE
    IDLE --- ---
    IKARIE: Jo, tenhle argument chápu. My už to wii jaksi doma měli, tak se to samo nabízelo.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IDLE: ja se je porad jeste snazim od her a obrazovek drzet (na pohadky teda koukaj). syn ted teprv zacal trosku s tabletem, protoze maji hodne veci do skoly na padletu resp. wordwallech, ale zatim nic nehrajou. nejak jsem si myslela, ze cim dyl zacnou, tim lip, ale je fakt, ze ja uz v mladsim skolnim veku taky parila super maria (a tim ma herni kariera i skoncila:)
    IDLE
    IDLE --- ---
    IKARIE: Proč jsou na konzoli malí? Zrovna to Wii je super i pro malé, synovi ještě není 5 a baví ho to a v pohodě to ovládá.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mam par dotazu ohledne darku na vanoce. syn 7 let by si pral programovatelneho robota. nemate nekdo nejaky tip? ve skole mame tyto sady a je to super, ale cenove uz trosku overkill, nehlede na to, ze si to z te skoly muze pujcit :)
    Programovatelný robot - MOJOBOT - EDUITO
    https://www.eduito.cz/prgramovatelny-robot-mojobot/

    zaroven po nedavne navsteve skotska s pozorovanim nocni oblohy by si pral nejaky hvezdarsky dalekohled, nemate nekdo tip? cenove se dost lisi.

    a jeste dotaz ohledne darku pro dceru skoro 5 let. je to fakt nadsena tanecnice, chvili jsem uvazovala, ze koupime nintendo wii a dame tam nejake tanecni "hry", ale jsou na konzoli jeste docela mali, takze kdybyste mel nekdo tip na neco, co by ji potesilo, tak sem s nim. chodi do baletu, vybavu ma, ale zajima ji spis shakira a lambada :D
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    par tipu, detem je necelych 6 a necelych 5:
    https://babyknihy.cz/kouzelna-modelovaci-hmota-samotvrdnouci-12-barev
    tuhle hmotu jsem koupila uz nekolikrat a taky ji casto davam jako darek. nesmrdi, ma bozi barvy, nematla se nejak divne. po jednom dni to zatvrdne a deti maji ruzne postavicky, kosiky atd., navic vetsinou to rozdaji po okoli. zatim se to libilo i vsem navstevam. zrovna na tomhle eshopu jsou casto slevy, ja to tehdy kupovala s 50% slevou, coz byla spis vyjimka, vetsinou je nizsi sleva.

    https://babyknihy.cz/mega-pokusy-se-svetelkovanim pokusy se svetly, UV svetylko, frci to u nas uz x dni, fakt je to oba bavi, asistence dospeleho nutna ci minimalne vhodna.

    https://babyknihy.cz/malovani-na-okna-svet-zvirat propriet na malovani na okna je asi tuna, ale tady maji super barvy, drzi to, hezky se to vybarvuje, celkove se s tim hezky pracuje. kdo neco takoveho shani, urcite muzu doporucit.

    sametove malovani - tohle je obr velikost, vcetne fixek a trpytek v gelu (lepidlu?). je to fakt velky, nejde o A5 velikost https://babyknihy.cz/samatove-malovani-dinosaurus

    zn. vanoce se blizi :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SAAYURI: Málo se to ví, ale daj se hračky taky třídit a ty, z kterých vyrostli, posílat dál! :D (píšu jako matka hoarderů a taky dítěte, který mi vyčítá, že jsem - po jeho odsouhlasení - poslala dál vláčkodráhy, který vytáhnul už tak jen jednou za půl roku... ale stejně to jde! ;D)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    No :D nakonec dostal takovou obycejnou, vhodnou jeho veku... je teda naprosto nadsenej a spokojenej :) u hotwheels jsem naznala, ze je na to malej a ta jehi motorika jeste neni ono :)) ale za rok, za dva... to si dokazu predstavit... jen si k tomu musim vzit jeste hypoteku na novy bydleni... k nam se toho uz moc nevejde :D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAAYURI: koupila jsem M. tuhle: https://www.datart.cz/autodraha-carrera-go-tlapkova-patrola-4-3.html?

    Koupila jsem k tomu jeste adapter do zasuvky a pozdeji i nejaky dily, protoze je to kompatibilni s jinejma Carrera go.

    Ve vyprodeji v Tescu stala asi petikilo, ale i za toho litra bych ji koupila znovu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MUXX: přesně, takhle jsem "dětem" koupil dřevěné Brio vláčky, Duplo vlak + extra koleje a nějaké Lego Harry Potter sety
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam