• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOTRYTISTurris Omnia
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    Tak už je NG na Discompu https://www.discomp.cz/turris-omnia-ng_d130526.html za 13 360 Kč s DPH...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOTRYTIS: dle dostupnych info by tam mel byt Qualcomm IPQ9574. Dev boardy jsou s 2GB, nekde se sice tvari ze to sezere 8/16, ale je kvalitativne co se zdroje tyce spis JPP (nejaky blogy).
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    V NG jsou 2GB... víz asi nebude, pánové na stánku říkali něco o tom že ten ARM tam víc nepodporuje, bo co... To mi ale připadá divné....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZBYNEK: ja tise doufam, ze prijdou s modelem, co bude mit vic... ostatne i puvodni Omnia mela vice verzi lisici se velikosti RAMky.
    Ted se resi hodne byrokracie kolem formalniho schvalovani... to ze tam potom strcis vetsi pametovej cip uz takova pakarna neni. Takze kdyz to srovname... jako driv byla "entry" 1GB u Turrise, ted asi bude 2GB s NG.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Kdyby to aspoň mělo dost RAMky...
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    Jojo, vypadá hezky...
    Přímo na LinuxDays rozdávají 10% slevy , ale i tak je to ranec...
    DATEL
    DATEL --- ---
    Hm, 10500,- bez DPH, mazec. No uvidím, jestli to ještě moje Omnia vydrží.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Že prý CZ.NIC zítra (sobota 10:30) na LinuxDays představí Turris Omnia NG.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ADAM: Včera zas mimochodem. restart služby zafungoval. Tak jsem přidal do cronu úlohu podle diskuze z odkazu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    no ocividne v tom nejste sami.. inu zase nejaky "povedeny" update..
    Network is unreachable - SW help - Turris forum
    https://forum.turris.cz/t/network-is-unreachable/21797
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ADAM: Stalo se mi taky. Nevim proč. Dokonce se přestali i povídat zařízení u kterých mam IP "infinite" .
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MILAZAJICEK: jo, proto jsem do sve Omnie nacpal mSATA, co je v RAID1 s interni MMC... sichr je sichr 😁
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ADAM: Me zase pred par mesici zdechla sdkarta ale u puvodniho turrisu :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    me dneska z niceho nic prestala fungovat dhcp. divny, roky to jede bez nejmensiho problemu. reboot nepomohl. ale vypnut a zapnti dhcp serveru to opravilo....
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    ... dnes jsem byl donucen udelat factory reset ... odesel mi "/srv" disk a celej router se odporoucel .... :D musel jsem udelat factory reset :D // pro pobaveni prikladam fotku puvodniho teamu

ADAM
    ADAM --- ---
    COMATORY: Neumí
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    nevite zda turris omnia umi POE, hledani po internetu sem zjistil ze ne, ale pro jistotu se ptam
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SLIWOWITZ: Super, díky.
    SLIWOWITZ
    SLIWOWITZ --- ---
    SPIKE411: ja tam mam 6,192.168.1.1, coz je primo adresa turrisu. sam jsem to tam v luci urcite nezadaval, ale neni vylouceny, ze to tam skrzeva nejakej checkbox pridal foris
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam