• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERBAffinity Designer / Photo / Publisher
    Profesionální grafický software
    rozbalit záhlaví
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    LOJZA: jako je tam několik proměnných a jsem klasik různých specifickych situaci, ale rychlogoogle a pasivní konzultace reddit, spec affinity fóra atd. se celkem shodujou a potvrdily mi to podezření. byly tam tipy na svg a dál, případně přes jaký programy to zkusit prohnat (latentně jsem to pozkoušela, ale nic).

ale samo - to nejde na vrub affinity, vůbec. je to blbá kombinace faktorů.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    ZOOEY: Zkusím si něco takového sehnat a načíst. Zvláštní…
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    LOJZA: ZOOEY: nakonec teda skutečně too good to be true :/ bohužel. proběhly pokusy podle kdečeho, včetně konverzi přes inkscape atd. atd.

tak kdyby byl někdo podobné nestastnej, tak u tyhle konkrétní věci aka workspace rozmachly mimo artboard v původním CS ai souboru, a chtěl by se k souboru vracet v affinity, musi si už při ukládání v ai zaškrtnout volbu, která do PDF emebeduje celej artwork box , jinak to skutečně designer 'nevidi'...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SKEETER: Nemám tu zkušenost, ale jestli můžeš tak nahoď dotčenej file a zkusím ho otevřít.
    SKEETER
    SKEETER --- ---
    Nesetkali jste u Photo pri importu RAW CR2 formatu, ze pri jeho nacteni proste z nepochopitelnych duvodu u nekterych fotek urizne par pixelu ? Na 5000 bodech si vezme klidne 100, ale kdyz mam tak akorat fotku cloveka tak mi neni uplne jedno, ze neco zkraje sezere. co delam blbe ?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    LOJZA: aha, jasně, díky moc, zkusím (v adrenalinu mne nenapadlo zjišťovat, jestli/že tam nějaky 'inspektor' je)) (v layers to nevypadalo; rychlogoogle vyhazoval obdobný dotazy v diskusích a fórech bez nějakýho výraznějšího úspěchu, ale ještě jsem tomu nedala maximum)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    ZOOEY: Elementy bys měl normálně vidět v panelu Layers, ne? I ten jeden artboard (pokud je v Designeru interpretovaný jako artboard). Nešlo by tedy jen manuálně v inspektoru nastavit rozměr artboardu (10x, nebo jak je potřeba) a pak v Layers přesunout všechny elementy do něj..?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    pls help. řeším otevření ai souboru v designeru. bohužel ai soubor ma v základu nějakej ten defaultní artboard (A4 v portrét módu), kterej je vyuzitej, ale zásadní 'zbytek' se samozřejmě děje volně a doširoka na 'ploše' kolem. (rozloha třeba dalších deset A4 - akorát že to není na artboardu/artboardech, ale prostě volně). not great, not terrible

akorát jak koukám na možnosti otevření nebo importu v designeru, tak to je asi v pytli, co? designer zda se mi vidí jenom to, co je na artboardu. nebo se k tomu zbytku, aka hlavní části, dá nějak-jakkoli dostat? jde samozřejmě o improvizaci a krizovy management, ne plánovanou akci... meh

předem díky moc, kdyby někdo neco
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    Nový update 2.6. obsahuje první začlenění Machine learning. Zatím jen na výběr objektů.
    Zdá se že se víc pověnovali i Publisheru.

All 2.6 Release Notes (inc. improvements and major fixes in 2.6.x patches) - Frequently Asked Questions about V2 software - Affinity | Forum
    https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/228112-all-26-release-notes-inc-improvements-and-major-fixes-in-26x-patches/
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NE7RA: Ach tak.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    FRK_R23: webovy editor na tvorbu kontentu na socky
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Co je canva?:)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Lepší za stejné peníze si koupit photoshop na měsíc než affinity co patří canvě na celý život :)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    BINARY_PARANOIC: Jestli canva koupila affinity přestávám affinity podporovat a vracím se zpět k photoshopu i s jejich židovským způsobem platby. :)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Zkoušeli jste někdo v designeru2 tvorbu QR kódů?
    Specielně, jak udělat QR s logem uprostřed
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    PAN_UZIVATEL: Nefungovalo by nastavit Stroke tak, aby se vykresloval dovnitř tvaru? Snappingu to pomůže. Otázka je, jestli by ti to vyhovovalo ve tvém designovacím workflow…
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, ucim se s Designerem. Nicmene resim, ze kdyz napr. se ukazuji pomocne linie se vzdalenosti objektu A od objektu B, tak se to pocita od stredu jejich stroke cary, nicmene pokud napr. mam nastaven stroke na 4 pt, tak se to pocita od 2 pt. stejne tak snapping pak funguje k pripojeni se k tem 2 pt, nikoliv na okraj stroke. Mate nejake rady, jak to resit? Pak musim zkratka zvetsovat a posouvat objekty, aby se neprekryvaly. Diky moc.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SWIST: já si k tomu ještě koupil ON1 Photo RAW 2024 a to správu fotek umí. Akorát když chci upravovat fotky, tak teď nevím, co dřív spustit :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    Já tedy hlavně čekám na nějakou alternativu k Lightroomu.. Od Affinity mám nakoupenou první verzi Designer a Photo, free trial na 2 jsem ocenil a stáhl. Jsem zvědavý jaký bude rozdíl.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FRK_R23: S tím naštěstí problém nemám — Adobe má v tomto prozíravě v různých programech své suity různé zkratky pro podobné/stejné úkony, čímž mě udržuje neustále ve střehu a vzniku svalové paměti proaktivně brání :))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Ještě by byla pecka, kdyby přidali Photoshop shortcuts preset, aby si to člověk nemusel nastavovat sám. Svalová paměť je silná no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam