• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERTISMUSTMexico, Yucatan, Cancun
    rady a nápady, jak se pohybovat a na co si dát pozor, levné ubytování, zajímavá místa atd...
    rozbalit záhlaví
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    není tady někdo, kdo dělá v realitách/bance v Mexiku? Potřebovala bych nějaký info. k hypotékám.
    Děkuji
    456
    456 --- ---
    Ahoj, chystám se do Ekvádoru, pokud máte nějaké zkušenosti s touto zemí, tak budu moc rád když mi napíše. Díky
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MATEJICEKKK: Hele nechci, ale muze to tak lehce vyznit :D Mam rad velkomesta, chci tam pobyt aspon 5-7 noci, tak chci mit dobrou zakladnu. Kouknu na to co jsi psal. V Mexiku budu prvne, tak pak urcite pribude jeste par dotazu. Diky moc
    MR_PREWEET
    MR_PREWEET --- ---
    MATEJICEKKK: hele, a nechceš ty od Mexico-City nějak moc :-P

    Tydle čtvrti jsou hodně fajn na trávení času, jsou vcelku centrálně v CDMX. Všechny trochu hip ale najdeš tam určitě podniky co se ti budou líbit.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MR_PREWEET: Okej, kouknu na to. Proste neco prijemnyho, kde se dobre travi cas, nejsou tam jen posh bistra atd. Bez davu turistu. V dobry dojezdovy vzdalenosti kamkoliv.
    MR_PREWEET
    MR_PREWEET --- ---
    MATEJICEKKK: Condessa, Roma nebo coyoacan řekl bych... I když nevím co máš na mysli streetfoodem, jestli vyloženě taco vozíky/stánky tak ty co jsem napsal můžou být příliš posh...
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Prosim vas, doporucte ctvrť v Mexico city na par dni. Jsme par, pamatky nas moc neberou, spis streetfood, aby to tam primerene zilo a melo to dobrej vibe. Nic moc fancy, ale zas ne uplne spina. Dikes
    SUK
    SUK --- ---
    Hola, koukám, že tu je trošku jetý auditko ohledně Mexika. Už je to pár měsíců, co jsem odtamtud vypadl (směrem víc na jih, projet celou centroamericu), nicméně strávil jsem tam 2,5 měsíce, takže úplně neznalý snad nejsem :)

    Viděl jsem tu cosi o Chichen Itza. Osobně říkám - nejezdit. Dejte pětikilo houmlesovi, nebudete totálně nasraný, že jste vyhodili zbytečně prachy. Je to sice hezký, ale totálně přepálená cena za to, že se budete proplejtat mezi tisícovkou turistů (15 minut po otvíračce tam bylo snad 10 autobů, když jsme odcházeli, byla u vstupu fronta jak prase) a že na vás budou od začátku do konce řvát pánové od stánků (a je jich tam fakt požehnaně) cosi o dolarech. Chcete-li mayské pyramidy, oželte Chichen a jeďte třeba na Calakmul, Edznu nebo Palenque. Nebo mimo mx na Tikal (ten je taky drahej, ale aspoň tam nejsou miliardy lidí a prodejců) či Copán.

    Vlastně, mě osobně se víc líbilo mimo Yucatán, nejkrásnější to bylo asi na pobřeží Michoacánu, praticky bez lidí a cesta po pobřeží super. V horách je nádherně, doporučuju omrknout třeba Pueblos Mancomunados (Oaxaca), jen to chce aspoň trošku španit, La Malinche byla boží, Nevado de Colima taktéž, Iztaccihuatl bez aklimatizace nezkoušet.

    Vesměs se tam dá jezdit i stopem, i když záleží stát od státu. Auto jsme si taky půjčovali (na týden, protože na silnicích pozná člověk taky určitej aspekt tý kultury), od Alamo s registrací přes net včetně plnýho pojištění (po příjezdu nad promáčklinou jen pokrčili ramenem, že to je pojištěný) a v pohodě - takhle by měli řídit lidi v ČR a bylo by líp. Pozor na Topes - auto přežilo, ale po jednom přehlídnutém skokánku se mi urval kus baťohu :)

    Smlouvejte o cenách - často i jen za optání, jestli lze snížit cenu jsme dostali nižší cenu, když je v okolí konkurence, jde jít hodně dolů, když jste považováni za bohatý američany, jde se s cenou dostat na pětinu, běžně na polovinu.

    Mexiko je strašně skvělý, doufám, že ho zase někdy budu moct navštívit. A i když je to považováno za rozvíjející-se nebezpečnou zemi, nedělo se nám nic špatnýho, lidi byli přátelský, ceny nízký a většina mist dostatečně civilizovaná pro průměrnýho čecha. Dvanáct bodů z deseti.
    JANEZJUNGLE
    JANEZJUNGLE --- ---
    Jako dix za typi co zde sdělujete. Je prima slyšet to od osoby co se vyzná a má to projetý. Určitě lákavý zážitek a supr investice. Hlavne ty parky a mořské zalivy. Kuchyně a pyramydky pak top bonus! Každopádně inspirace k tomu, chtít poznat Cacnun.

    PS: já byla v srpnu v Keni to je exotika, ale nebezpečno...
    Když by tu o ní byla nějaká debata či měl někdo zájem též ráda doporučím, povykládám a tak ;-) Kenya prostě je skvělá. Mě osobně okouzlila ze všech dovolených hned s Thajskem uplně nej.
    Nyní toužím po Jižní Americe, perfektní trip po mexiku!!!!
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    nemáte prosím kontakt na nějakého česky/slovensky mluvícího průvodce v Mexiko city?
    Chystáme se tam s rodiči v prosinci (+- na měsíc) a rádi bychom si udělali pár jednodenních výletů po okolí.

    Děkuji ;)
    ACID
    ACID --- ---
    Je neco zajimaveho k videni v blizkem okoli Monterrey?
    LALUCIA
    LALUCIA --- ---
    Byli jsme již dvakrát. Jakmile bude čas, hodím sem nějaké info. V každém případě bych nevynechala Bacalar a s ním Jezero sedmi barev. Ubytovaní jsme byli vždycky Playa de Carmen (dvě noci v Bacalaru). Mám i odkaz na ubytko. Raději doporučuji dřív než červenec - to už tam je fakt docela pro nás horko. Auto jsme půjčovali v Hervitz. Na 11 dnů nás stálo 4000 peso, ale omylem jsme zadali dva řidiče místo jednoho a hned to hodilo o 1800 více - čili 5800 peso. Tak nahlásit jen jednoho. Kreditka sice "nutná", ale my jsme měli auto i na debetku. Ubytko nás stálo na 11 dní letos 8 tis. peso. určitě zajet na Plameňáky (Rio la gartos), Holbox, Isla Mujeres - to je malinký ostrůvek, ale jet menším trajektem pro místní. Merida je malá, ale krásná. Isla Cozumel. Cancun jen pro přílet a odlet. Jinak nic. určitě ještě Coba - tam je pyramida, kam si můžete vylézt. Nádherný rozhled po žungli. Senote - těch je tam mraky. Autem ušetříte - hledejte senote za rozumnou cenu. Pokud pojedete do Tulum, tak nejlépe repelent a na hlavu klobouk se síťkou - nás moskyti málem sežrali. Jinak kupovat ananas u cetsy - za 100 peso 5 ks. A jejich nápoje v malých flaštičkách ananas a kokosové mléko - bezpečné a výtečné. Jinak se klidně ozvěte, dám více informací. Byli jsme i v jiných částech Mexika a dcera tam žije (přítel Mexičan), takže super informace. Jo a koupit místní SIM - za 100 peso neomezeně FB + Whatsapp + 1 GB dat a volání do místní sítě free.
    Jo a ještě stáhnout do telefonu offline mapy.
    CERTISMUST
    CERTISMUST --- ---
    MR_PREWEET
    MR_PREWEET --- ---
    Cau, osobne bych doporucil Cancun jako takovy vynechat a uzit jet spis jizneji na Riviera Maya - Playa del Carmen a dal podel pobrezi - jsou tam super pyramidy Tulum ci nekolik jeskynnich jezer (Cenote) a taky prirodni zabavni parky Xcaret nebo Xal-Ha. Cancun jako takovy je drahy (prilis ameriacnu/evropanu) a prakticke jeden all-inclusive vedle druheho. Mesto nezajimave. Ten zaliv/bazen ktery je mezi pevninou a hotelovou zonou (Zona Hotelera) je pry plny krokodylu, tak bacha :))

    Urcite bych pujcil auto a zajel na Chichen Itza a do Meridy (myslim ze i Valladolid nebo Izamal je pry krasny ale tam jsem nebyl). Autem radeji jezdit po placene dalnici - zas tolik to nestoji a je to mnohem bezpecnejsi a kvalitnejsi. Dej si bacha na policajty kdyz te zastavi. Pritelkyne je Mexicanka a kdyz nas jednou "rutinne" zastavili tak byla docela nervozni, ale nakonec slo vse v pohode. Policie ma vetsinou psa na vycmuchani drog tak bych si dal majlza...

    My byli ubytovani na ostruvku Holbox ktery je cca 3 hodky autem od Cancunu a 10 minut lodi. Ostruvek to je maly, jsou tak fajn hotely, ale zadny "industrialni turismus"... v restauracich cerstve ryby/morske potvory, krasne, vicemene pannenske plaze. Snad jen more tam bylo az prilis klidne... :) Od tamtud se da jet na denni vylet clunem na pozodovani velrybich zraloku - celkem zazitek.

    Mayska kuchyne - tzv. Yucateca - je naprosto skvela! Jidlo tam fakt stoji za to. Je dobre umet spanelsky :) i kdyz Cancun anebo ty zabavni parky budou bez problemu.

    Jestli pojedes v lete, tak doporucuju mit s sebou nejaky slamak, a strasne moc vody - vysoka vzdusna vlkhost s permanentnim slunkem a 35 stupni Celzia ve stinu cloveka docela rychle zkoli

    Ubytovani bohuzel neporadim - resil jsem to pres hotels.com/booking.com. Jeslti mas nejake konkretni dotazy tak klidne nahod, co budu vedet (nebo co bude vedet pritelkyne) tak napisu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam