FLEXXO: Ahoj, co se týče kotle, nevím jak je starý, ale tam by problém být neměl. Automatické kotle by měli disponovaz pojistkou proti prohoření do násypky pro palivo. Co se týče pračky/sušičky, taky by neměli jen tak chytnout a pokud ano, tak hořet klasickým plamenem. Může tam dojít ke zkratu a může se pálit elektronika, ale u pračky pokud by došlo k tak velkému žáru, že by to mělo hořet, tak to podle mě musí spálit nejdřív různá těsnění, gumové části, atp. a následně se uhasí sama (pokud je v ní voda), sušička nevím, ale abych byl upřímný, já osobně jsem ještě neslyšel o požáru od pračky nebo sušičky. Nejrizikovější v domácnosti bývají digestoře, sporáky, atp.
Osobně bych asi dle možností co nejvíce segmentoval prostor, tzn. do kotelny protipožární dveře, atd.
Hasící přístroj bych domů pořídil určitě, obecně je lepší mít více než méně , myslím si, že 2 ks jsou dostatečné, ideálně je mít v úplně jiných částech domu. Může se stát, že požár odřízne cestu k jednomu, tak můžu jít pro druhý. 2kg variantu mám v autě, domu bych asi šel cestou 6kg. Nezdá se to, ale když na to přijde, tak je to hned pryč.
Každopádně pokud by mělo dojít k požáru, který se již rozhoří, málokdy je možné ho hasičákem uhasit, to už je většinou na hasiče, hasičák je dobrý pokud si všimnu rychle.
Co se týče samohasících zařízení, nemám s nimi zkušenosti, tak nevím, viděl jsem jenom pár videí na youtube a ta koule vypadá funkčně, ale jak říkám zkušenost mi chybí. A instalovat samohasící zařízení formou detektorů a sprch je podle mě ekonomická sebevražda (pořízení, údržba, revize), to má význam u komerčních prostor, domů si myslím, že to je overkill.