• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARTINELESNeomezené tarify, internet na doma, O2TV --> dotazy i recenze všechno sem!! ;)
    Zde vám nic nenutíme, zato rádi vyslechneme a poradíme když rozumíme :)) tak sem s tím ;)
    rozbalit záhlaví
    K179
    K179 --- ---
    Přestěhoval jsem se na nám. Jiřího z Lobkovic u Olšanských hřbitovů a potřebuju net každý den. Ne extra rychlost, ne Netflix, ne online movies, ne tv, žádný rekordy, standart uživatel, žádný velký požadavky. Nejlépe bych měl připojení rovnou do kompu (macbook pro 10 let starý), abych se mohl připojit kdekoli, ale pokud to nebude levný, dám radši kabel do současnýho obýváku.. Ale poslouchám rady, rád si nechám poradit, vážně.. Nemám telefon s netem, nemám paušál..A teda - cena je také rozhodující..
    RADMAL
    RADMAL --- ---
    Už jste někdo dočkal optiky od CETINu? Píšou že v plánu je budovat FTTH, jen zatím nevidím, že by se to mělo dotknout i nás. Brno – Královo pole.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Nemáte někdo prosím internet přes LTE na doma od Vodafone?

    Mám nově instalovaný Huawei B2368. Vše funguje jak má do chvíle, než nastavím zabezpečení WiFi na pouze WPA2-PSK (druhá volba je WPA/WPA-2). V tu chvíli dojde k omezení rychlosti wifi na cca 3 Mbit/s. Dělá to jen na 2,4 GHz, na 5 GHz to šlape i v čistě WPA2-PSK módu. Mám zamčený firmware B2368_V100R001C00SPC139, zkoušel jsem tam dát verzi 85, která je odemčená a s tou to funguje v pohodě, ale zase je horší rychlost LTE. S tou 139 mám okol 28/5 (tarif je 30/5), s tou 85 se dostanu maximálně na 20 Mbit/s, spíš okolo 16 Mbit/s download. Zkoušel jsem jinak snad už všechno. Změna kanálů, změna rychlostí wifi (b/g/n), různá připojená zařízení (2 notebooky, iPhone), hard reset, restarty, bohužel, vše neúspěšně, všude se to chová stejně, rychlost max 3 Mbit/s. Opravdu to souvistí čistě s tím nastavením zabezpečení. V kombinované variantě WPA/WPA-PSK to funguje, ve variantě WPA2-PSK dochází k degradaci. Vzhledem k tomu, že změna FW to vyřešila, tak si myslím, že nebude chyba v HW, ale zase je mi divné, že by si na to nikdo ze zákazníků nestěžoval. Na sevisní lince Vodafone nevěděli o ničem a v podstatě mi nic neporadili. Měl by někdo nějaký tip nebo zkušenost? Jinak zatím to řeším dalším routerem za tím Huawei, samozřejmě by se dalo jet i v tom režimu WPA/WPA2-PSK. Jsem na vesnici, úplně si nemyslím, že by se mi tu někdo snažil nabourat do sítě, ale proč, že?

    Pokud tedy někdo máte toto řešení, používáte WPA2? Díky.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    HOLAKAC:

    autorska prava, podobne to pise treba taky prima na svem internetovem portalu u nekterych dilu
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Tak teď testuju na 30 dní O2TV přes O2TV app na televizi Samsung. Nechci kupovat STB. Zatim jsem četl, že je to testovací provoz a že oficiálně bude až v listopadu, ale v současné podobě je to nepoužitelný. Dost stanic se nedá pustit přes program, protože "program je nedostupný" pro zvolenou stanici.

    Koukám na 4k QLED televizi a na ten obraz se nedá koukat. Dost často mi přijde míň kvalitní jak DVB-T2 vysílání a to mám připojení 250 mbit/s, takže HD vysílání neni problém.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Dotaz na O2TV - proc maji nektere porady moznost shlednout jen do nektereho data, a nektere vubec, popr. je u prehravani veta o nedostatecnem balicku ? Nemuzu to nikde v podminkach/informacich o baliccich dohledat. Serial X, sezona 1 vsechny dily jdou prehrat, u nekterych info ze jdou prehrat jen do napr. 5.5., ten samy serial sezona 2 jiz pise ze mam nedostatecny tarif.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, nepodarilo se nekomu rozchodit ovladani ekt settopboxu od o2 z infra droida?
    PEKY
    PEKY --- ---
    máte někdo zkušenost s Fayn mobil?
    Podrobný ceník - Fayn.cz
    http://www.fayn.cz/tarify/podrobny-cenik/
    MARTINELES
    MARTINELES --- ---
    JARDA128: Ahoj zatím nic takového nemáme nejvic dat u mobilního internetu máme 20GB a nebo přenosnou wi-fi, kde je fup 30 GB. Tam je, ale potřeba zakoupit modem.
    JARDA128
    JARDA128 --- ---
    JARDA128: proste chci browsdat na facebooku a na you tube a nijak zlvast se oemezovat
    JARDA128
    JARDA128 --- ---
    existuje mobilni inrernet bez fup nebo s takovejema datama ze to nevycerpas nebo za co nejepsi cen co nejvic dat
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    MARTINELES: No ono spíš jde o to, že nebyli pro "normálního smrtelníka" nic kloudnýho nabídnout. Chápu, že kdo tam pracuje nebo to má na firmu mu asi nabídnou něco fajn, to vím, jelikož kamarád tam dělal a má 10gb neomezený tarif asi za 300,- takže mi logicky z toho všeho vyjde nejlíp Vodafone.
    Ok, tvrzení, že signál je někde lepší u O2 je na místě, s tím mám zkušenost ještě když měla přítelkyně O2, ale za jakou cenu. Jelikož jsem z Prahy, pracuji tu, tak to vlastně nějak neřeším, tady je signál všude. Když někam jedu a náhodou tam není silný signál nebo Edge, tak mě to nijak neomezuje, jelikož k práci to nepotřebuji mimo Prahu a jedu si odfrknout spíš.
    Takže závěrem mi z toho vyplývá, že připlatit si 200,- měsíčně za lepší signál mimo Prahu je pro mě zbytečné a vyhazování peněz, ale chápu, že někdo to k práci potřebuje a že třeba i cestuje tak je to pro něj nezbytné, pro mě však ne.


    MARTINELES
    MARTINELES --- ---
    Na otázky typu mít vše a neplatit nic odpovídat snad nemusím. Budu rád když se to vezme formou slušné diskuze. Neříkám, že O2 je nejlepší všichni tři operátoři se snaží vydělat. Za mě vodafon určitě ne. Sice levnější, ale taky proč protože firmě nic jiného nezbývá, kde se většinou pohybuji tak tam vodafon signál nemá. Tak proto mi nevyhovuje. Teď mám neomezený data a volání v EU za 85kč což pro mě naprostá pohoda. Dobře taky si rýpnu. :)
    MARTINELES
    MARTINELES --- ---
    MOTEONE: Zdravím omlouvám se byl jsem mimo ČR. Cenově O2 je nejdražší co si budeme povídat, ale jde o to si uvědomit za co platím a jestli mi stojí za to si ty 200 kč připlatit. Pokud máte ještě nějaké služby myslím internet atd plus v rodině jestli má někdo paušál tak jsme spustili projekt zaměřený pro rodiny či drobný podnikatele, kde vás neomezený tarif s 3GB vychází na 666kč. Vždycky se dá něco vymyslet.
    LILY28
    LILY28 --- ---
    MOTEONE: to vim ze na pobocce je to zbytecne no. Resila jsem prave vse pres call centrum. No jako byli strasne neochotni i tak :/
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    LILY28: Nejlepší je zavolat, na prodejně ti nic zvýhodněnýho nenabídnou, to nám řekla sama slečna. Já jsem navíc věděl, že to jde, jelikož moje máma je jak tunisan na trhu a usmlouvá i zlatý prase za korunu, tak jsem jim to na rovinu řekl, kolik platí za co a že jim klidně dám tel. číslo ať se na to mrknou, ale to ani nebylo nějak třeba, šli mi dost na ruku ;)
    LILY28
    LILY28 --- ---
    MOTEONE: tak to je super mit neomezeny s 2,5 g za 574kc. Me poslali do haje s tim, ze to nejde.
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    LILY28: Tak já jsem u Vodafonu cca 15 let (začínal jsem s Oskarem) a docela v pohodě jsem si vyhandrkoval neomezený tarif s 2,5GB za 574,-.
    Dost záleží na tom dle mě, jak moc máš nastudovaný co kdo ti může nabídnout a jak se v tom vyznáš. Přítelkyni když chtěla data navíc týpek u O2 narval 1,5GB s tabletem :D a teď když řešila odchod od O2 k vodafonu, tak kdybych nebyl doma, tak neomezený tarif s 1,5GB má místo 550,- za 600,-
    LILY28
    LILY28 --- ---
    No me s pritelem koncila smlouva u Vodafonu (jsem u nich uz 11 let). Neplatime teda malo za pausaly, a tak jsme zjistovali jine moznosti u jinych operatoru. Nakonec jsme zustali u Vodafonu ale jejich pristup nas prekvapil. Kdyz jsme rekli, ze budeme koncit jeste ochotne nam zaslali vypovedni formular a kody na prechod cisel. Nikdo nevolal zpet s nabidkou abychom zustaly. Nakonec mame neomezeny tarif s 1,5 g internetem za 600. Coz zadna slava neni.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOTEONE: ja to mel stejne u T-Mobile. Nerozumim tomu, co se u nich zmenilo. Kazdopadne uvidim, protoze u nich mame jeste dalsi cisla, tak dam pak vedet, jak to dopadlo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam