• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHEALAMake Moravia Great Again
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Moravané se bohužel vyčerpávají hlavně vypravováním vlastivědných výletů, a to ještě k tomu pouze po Moravě, nikolivěk bývalých državách naší slavné velké říše.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Ráda bych na začátek představila něco z Moravistického hnutí. Napřed strana, která je velmi opatrná, jak v názvu, tak v tom co chce (například uznat Moravany za národnostní menšinu) (Se Slezany si to vyřídím vykomunikuju posléze)
    Moravané - Politická strana • Ministr pro lidská práva neuznává práva Moravanů | Novinky
    http://www.moravane.cz/.../moravane.cz/blog/2017/03/ministr-pro-lidska-prava-neuznava-prava-moravanu
    Ministr pro lidská práva neuznává práva Moravanů
    Lidé mají právo se svobodně hlásit ke své národnosti. Na Moravě se statisíce lidí hlásí k národnosti moravské, písemnou zmínku o Moravanech najdeme již v roce 822. Ministr pro lidská práva Chvojka však tvrdí, že Moravané jsou české národnosti a nejsou ani národnostní menšinou. To je zcela nepřijatelné.

    Hlavním argumentem pana doktora je, že Moravané mluví česky (samozřejmě só/sú aj tací), čímž ovšem dělá např. z Rakušanů Němce, z Američanů Angličany a ze Švýcarů Italy, Francouze či Němce. Jazyková definice národů patří do 19. století, z nějž evidentně vychází i vzdělání páně ministrovo v oblasti národní identity a lidských práv, což je však v případě ministra pro lidská práva neomluvitelné. Navíc tento ministr zcela nestoudně argumentuje i tím, jak vlády ČR zatajily Radě Evropy existenci Moravanů v ČR, tudíž přece žádní Moravané nejsou, že ano. A kdo si myslí něco jiného, je „moravista“, říká náš ochránce menšin, čechista (ne čekista, to byla jiná organizace) Chvojka.

    Praha vzala Moravě parlament (1918), hranice (1948) a na rok 2018 zřejmě připravuje zločin největší, tedy krádež identity – v Ústavě jistě bude místo úvodní věty „my, občané ČR v Čechách, na Moravě a ve Slezsku“ český šovinistický ekvivalent typu „my, národ český v Čechii“. Je tedy zcela legitimní, abychom naše práva hájili: My, národ moravský, chceme zpět svoji identitu, hranice i parlament.

    Ondřej Hýsek, předseda politické strany Moravané
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jakožto slezká náplava výrazně protestuji proti násilnému připojení slezanů do Moravy! Slezko bude velké, jen co napadneme Poláky a vezmeme si co je po právnu naše!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam