• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHEALAMake Moravia Great Again
    Od zrovnoprávnění Moraváků (a Slezanů) vůči Praze přes separatismus až znovudobytí území, které historicky Moravě patřilo. Moravská hymna, osídlení, Moravská osvobozenecká armáda, plány na bitevní šalinu included.
    Od prahistorie až po současné v(V)elké Moraváky.

    Kdysi když jsem byla ještě mladá a krásná, vlezla jsem se do Moravské národní strany, resp jejich mládežnické sekce, byl tam mladej překnej předseda, kterýho jsem okukovala a tak. No a mimo jiný jsem absolvovala výlet do Znojma, kde se objevil nějaký člověk, co vykládal, že ve znojemský rotundě vůbec teda nejsou vyobrazený Přemyslovci, a že teda Morava zase dostala nějak na zadek.

    A mě se nějak ta myšlenka Moravy větší, než by se mohlo zdát, zalíbíla. Sice jsem ji odložila jsem ji někam na hlubokou budoucnost, koneckonců jsem měla jiný starosti, jako se kamarádit s muzikantama a chodit na Brněnský Doors, kde byli lidi hezčí než předseda.

    Ale z akcí už mám sjetý kde co všechno, sama se muzice věnuju aktivně, a tuhle na mě vyskočila čepice "Make Moravia Great Again", a historie mě baví. Tak jsem zase Moravu vytáhla.

    Nebráním se jakýmkoliv seriozním i humorným příspěvkům na téma Velké Moravy :)
    rozbalit záhlaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KEIKIN: jakože ja bych se s tím taky nesmířila - škoda že to takle vzdava. Možna nejsou peníze?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    SHEALA: štve mně jak tam cituje: Musíme se prostě smířit s tím, že porosty odejdou. Já se s tím nesmířím, měli bychom se místo uprchlíků z jihu více zabývat parizity (z východu).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    https://brno.idnes.cz/...a-lesni-sprava-znojmo-1r9-/brno-zpravy.aspx?c=A171031_361456_brno-zpravy_dh

    Jakože saga mycelium je fajn, ale nemohli ty houby se rozvíjet někde jinde než u Znojma? Takle tu velkou moravu nevybudujeme.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHEALA: Jako že "zařvu si, vyhlásím nezávislost, prchnu a stanu se psancem"? Za mě dobrý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: Našel spojence v SPD Tomia Okamury, za niž kandiduje.Našel spojence v SPD Tomia Okamury, za niž kandiduje.Našel spojence v SPD Tomia Okamury, za niž kandiduje.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    přivlšalo se do mých iinternetů že prej katalánci. https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/vzkaz-z-moravy-katalansko-je-nas-vzor_449375.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Moravané, fskutečnosti turkmeni!

    MM - aktuality - Turkménie a Velká Morava
    http://www.moraviamagna.cz/aktuality/a_turkmenie.htm
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    SHEALA: máš pravdu, jde o experimentální filmařskou dvojici Šprincl - Hájková, jeden z jejich bizárů o ku klux klanu v dolňáckých krojích se jmenuje Morava, krásná zem. Když sbírali peníze přes crowdfunding na další projekt (Smrt nad zlato), tohle trumpovské tričko bylo v nabídce jako jedna z možných odměn. Rozhovor s dvojicí zde: http://literarky.cz/politika/rozhovory/19115-marie-hajkova-u-temnoty-se-lovk-nejvic-nasmje
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    "asimilace pražáků na moravu" - to je zajímavý řečnická obrat toto :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    87HIGHFLYER: aled jo, to taky :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Aha, já myslel že je to spíš taková nálada...něco jako Slováci.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OMNIHASH: Korporáčtíci jsou předsunutá armáda na asimilaci Pražáků na Moravu. (Morava je i stav mysli, nejenom řeka nebo místo :) )
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ehm tohle je Morava, nikoliv tréninkový pracoviště pro boty. Sorry Kocoure... ale prostě buďto nebudeš OT, nebo budeě obdarován ovocem.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    OMNIHASH: nedelas si legraci?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOCOURMIKES: je to zvláštní, používáš český slova i syntaxi, ale přesto tvoje sdělení nemá sebemenší informační hodnotu. Jestli se mi snažíš něco sdělit, a není to jenom pokročilej algoritmus na generování náhodnejch textů, tak se musíš snížit ze svých nebeských výšin a použít jazyk neosvícenejch spoluobčanů.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    OMNIHASH: prosimte, kdyz tady byla Velka Morava, tak tam rostly maximalne lysohlavky. Hrib by tam jenom slusel, kdyby vyhrala carodejnice Clinton a Radar, tak uz tam mohl byt letos na Vanoce. A to mluvim za Kelty.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    IFANDAI: Praha tomuhle projektu fandí a jako bonus by vám do startu ráda věnovala 300.000 moravskejch korporátčníků z Chodova
    IFANDAI
    IFANDAI --- ---
    KOCOURMIKES: jj, dvě. do prahe a do brusele
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    IFANDAI: pro zacatek by stacila nejaka ta atomovka ne :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    IFANDAI: skvělý :) Jinak Make Moravia Great Again je existující projekt, kterej není ode mě :) (Abych jim nekradla slávu nebo tak něco)
    Nevím vlastně co dělají. Asi točej film.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam