• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Redmine - Project Management, CRM, SCM , Gantt , Wiki, Forum, Time tracking and more in Ruby on Rails
    Redmine je svobodný a open source software pro řízení projektů a bug tracking system. Obsahuje kalendář a Ganttův diagram umožňující vizualizaci projektů a jejich deadlinů. Poskytuje podporu více projektů. Redmine obsahuje integrované nástroje pro správu projektů, správu úkolů, podporu mnoha verzovacích systémů a Wiki. Vzhled Redmine je významně ovlivněn softwarovým balíkem Trac. Redmine je napsaný s využitím frameworku Ruby on Rails. Je to multiplatformní a multidatabázový systém.
    rozbalit záhlaví
    TOTAL
    TOTAL --- ---
    Tak to je proste masakr, stravil jsem nad tim vetsi cast odpoledne, jen to napisu sem a voila ... Pouzivam reverzni NGINX .... a v nem musi byt toto toto ...

    client_max_body_size 32M;

    Jiz vse funguje. Diky za pozornost ;)
    TOTAL
    TOTAL --- ---
    Aktualne resim REDMINE 5.X a problem s prilohami vetsimi nez 1MB. V nastaveni souboru je vse navyseno. Pokud je priloha mensi nez 1MB v pohode se nahraje, udela nahled, vse funguje (pdf, xlsx, docx ... vse). . Pokud je vetsi, ani v logu se nic neobjevi. Jen pri nahrani --- error .... Hledam, zkousim a zatim bez vysledku. Kdyby nekdo vedel ....
    TOTAL
    TOTAL --- ---
    Tak to je mazec, sotva to napisu sem ... vlozim to, prectu si to ... a uz to chodi ;)

    /etc/ImageMagick-6/policy.xml

    Nastaveni pro PDF ... ja to sice pridane mel, ale o par radku to bylo specifikovane takhle ...



    Vyreseno ;) Diky za pozornost.
    TOTAL
    TOTAL --- ---
    Tak jsem se odhodlal a zprovoznil na DEBIAN 11 - novou verzi REDMINE 5.x, chvili jsem laboroval a uz mi vse chodi, krome jedne veci. Samozrejme jsem prolezl ruzna fora a zkusil dost veci ... (vypada to na problem s funkci convert - log ukazuje toto ....)

    ERROR -- : [19a34a3d-29f6-4961-9f66-2a4ae5f8b67b] Creating thumbnail failed (pid 211432 exit 1):
    Command: 'convert' '/var/....... /files/2023/06/230604214426_disky-test-usb.pdf[0]' -thumbnail '100x100>' 'png:/var/....... /tmp/thumbnails/0e1e117b265104bdd84f9712a88959e36bbc97d02d6a378bcbf5dc01f314759d_379818_100.thumb'

    Zkousel jsem prava ... proste to neprobehne ....

    ------------------------------------------------------------------------------
    Environment:
    Redmine version 5.0.5.stable
    Ruby version 3.1.3-p185 (2022-11-24) [x86_64-linux]
    Rails version 6.1.7.2
    Environment production
    Database adapter Mysql2
    Mailer queue ActiveJob::QueueAdapters::AsyncAdapter
    Mailer delivery smtp
    -------------------------------------------------------------------------

    Generovani nahledu pro PDF ... GHOSTSCIPT instalovany (v REDMINE se vse tvari v pohode) - ImageMagick PDF podpora k dispozici (volitelné).
    Vse ostatni funguje, krome PDF ... vypada to blbe, kdyz tam je ta chyba, ze nemuze nacist ... Kdyby vas neco napadlo, byl bych vam vdecny ;)
    TOTAL
    TOTAL --- ---
    HERMAION: Zkus se podivat i sem .... https://www.redmineup.com/

    Mivaji nekolikrat do roka hodne zajimave slevove akce ;)
    HERMAION
    HERMAION --- ---
    Zdravim a prosim o doporuceni.
    Ceka mne nasazeni Redmine on-premise na nas pracovni virtual s tim, ze jedno oddeleni chce predevsim Gantt se vsemi JS paradickami, takze se rozhoduji mezi rozsirenim RedmineX nebo EasyRedmine. Cilem je pokud mozno neplatit nic nebo nejaky rozumny rocni pausal (urcite ne licenci per user atp.).

    Mate nekdo zkusenost s temi nadstavbami? Lze je nejak porovnat i s ohledem na budouci administraci (komunita, vyvoj, problemy s updaty atp.)? Pripadne existuje jeste jina varianta "zkrasleni" zakladniho Redmine?

    Predpokladam spravne, ze nejakou z variant by melo jit doinstalovat pozdeji na uz bezici zakladni Redmine a nepridelat si spoustu prace navic?

    Diky
    EDUDANT
    EDUDANT --- ---
    QUIP: Jasný každopádně díky za tip.
    QUIP
    QUIP --- ---
    EDUDANT: Prave proto rikam, ze by bylo nejlepsi si udelat do virtualu (u sebe na PC) klon te soucasne instance a tam to zkusit upgradovat. A az to dostanes uspesne na tu nejnovejsi verzi, tak to muzes prenest do toho noveho produkcniho virtualu.
    Vic tim s tim pomoc nemuzu, protoze nestiham ani vlastni praci, natoz abych si pribral dalsi v podobe tehle migrace :(
    EDUDANT
    EDUDANT --- ---
    QUIP: Pluginy řtetích starn tam nemám. Problém je, že budeme mít právě novou instalaci na nejnovější verzi na novém virtuálu. Takže mezikroky prostě nejsou uskutečnitelný. A děsí mě to, že to je fakt hodně archaická verze, kterou tam teď aktuálně máme. Ideálně bych na to potřeboval člověka, který to umí a zvládne
    QUIP
    QUIP --- ---
    EDUDANT: hele on by to nemel byt zas takovy problem. Ja uz presne nevim, na jake verzi jsem s Redmine zacinal, ale ted mam 3.4.9, takze nejak jsem s tim postupne prechazel a na zadne zasadni problemy si nevzpominam.
    Teoreticky bys mel nejlepsi si tu soucasnou instanci nekam naklonovat a na tom klonu zkouset postupne migrovat na novejsi verze. Kdyz to budes mit v nejakem virtualu (KVM, Xen, ESX, VirtualBox, bhyve...) tak si udelas snapshot pred migraci a kdyz se nepovede, tak rollback celeho virtualu. no problem.
    Muzes to na zacatku zkusit migrovat rovnou na tu posledni verzi, ale prevdepodobne to bude chtit v mensich krocich, treba z te 2.5 na posledni verzi vrade 2.x a pak teprve na 3.x.

    Co bude horsi - pokud tam pouzivas nejake 3rd party pluginy, tak je vysoka pravdepodobnost, ze pro tu nejnovejsi verzi neexistujou a budes si za ne muset najit nahradu.
    EDUDANT
    EDUDANT --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s nějakou firmou nebo i jednotlivcem, který by dokázal zmigrovat data (projekty, tasky atd.) ze stařičké verze 2.5.2.devel na poslední stable verzi? Absolutně si netroufám na to pouštět se do toho svépomocí. Díky moc za případný připomínky a rady.
    SA213
    SA213 --- ---
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Ahoj, poradíte mi nějaký hosting pro redmine? Forpsi kde hostujeme v součanosti hostování takové aplikace neumožňuje.
    CYBI
    CYBI --- ---
    REFLEX: diky, editnuto :)

    v environment.rb mam: https://www.pastiebin.com/5cd545b089785
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBI: ten request je od tebe, protoze ty tam pises ze chces redmine z rootu a ne ze subdomeny, a tady pak pises neco jineho, i podle te apache konfigurace to neni podle vseho spravne

    posli co mas v config/environment.rb v routes.default_scope
    TOTAL
    TOTAL --- ---
    CYBI: Pokud pokrocis, urcite si to rad prectu. Ja si na tom vylamal zuby. A to jsem toho zkousel opravdu dost ...
    CYBI
    CYBI --- ---
    Zdravim, poprosim o radu..

    chtel bych, aby se mi redmine poustel z rootu (redmine.domena.cz) nikolik ze subfolderu (redmine.domena.cz/redmine). Jak toho docilit? Zkousel jsem ruzny veci v apache konfiguraci vcetne redirektu, ale nikdy jsem neuspel.

    Vice info vcetne apache konfigu tu: https://www.redmine.org/boards/2/topics/57124

    Diky moc
    EDUDANT
    EDUDANT --- ---
    Ještě jeden dotaz. Když sem nainstaloval redmine na Ubuntu, nastavil sem apache ale po zavolání localhost/redmine se mi vypíše pouze složka redmine. Neměl jste někdo podobný problém?
    SA213
    SA213 --- ---
    EDUDANT: Jaký přesně tam byl rozdíl ve verzích už nevím. Nějaké změny tam určitě budou. Výhoda migrace přes API je právě v tom, že je možné data ve scriptu upravit tak, aby to odpovídalo nové struktuře, pokud by bylo třeba.
    EDUDANT
    EDUDANT --- ---
    SA213: AHoj, díky. A dělal si ten přenos mezi verzemi s takovým rozdílem? Máme ted na starym virtuálu tu 2.5 a jelikož se jedná o nějakou distribuční verzi a nikdo na to dluho nesahal tak nelze upgradovat na poslední stable verzi. Tak sem si řek že si tu novou stable verzi rozjedu na novym srvru ale nevim jeslti budou korelovat všechna data když je tam poměrně dlouhý vývoj v průběhu času
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam