• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENFyx pro iOS a Android - neoficiální lehký mobilní NYX klient
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Ze se musim znova prihlasit je spravne, nebo jsem/se nekde, neco pokazil/o?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAVARA: Jj, to je ono. Každopádně dřívávějc to potřeba nebývalo, aspoň teda myslím.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LUCIEN: Já se teprve snažím stáhnout appku...
    (taky jsem to mohl napsat rovnou)

NAVARA
    NAVARA --- ---
    DEEFHA: Mělo by to být jen pro povolení přístupu k beta-verzím (instalace interních verzí či tak nějak)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CPT_PLESARD: Tohle nejsou oprávnění aplikace, ale nějakej dementní voser od Googlu kvůli testování aplikací :-/ Taky jsem se tím musel proklikat, ale ne kvůli Fyxu, už dřív.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CPT_PLESARD: Těžko říct. Asi proto, že fix stahování obrázků si vyžádal jedno permission navíc (external storage).
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LUCIEN: Proč musím povolit nějaký oprávnění?

SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR: Tak jsem se musel relognout v App Testeru, pardon za poplach.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LUCIEN: Aha...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CPT_PLESARD: Půjde, klasicky cca 14-28 dní od bety.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LUCIEN: do Google Play to nepujde? Nebo si jen musim pockat?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KEJML: Je to pokus. Vadí mi, že nejsou palečky nahoře - už se tu řešilo i proč. Hlavně u delších příspěvků. Tohle je indikátor zda máš příspěvků věnovat pozornost nebo ne. Navíc mění barvu podle počtu palečků. Očekávám nějakou diskuzi kolem toho ;)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Jo a experimentálně jde lajknout příspěvek doubletappem. Jako u Instagramu.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Koukám, že hodnocení příspěvků je teď na dvou místech, díle u palců i nahoře u přezdívky... Hádám, že je to jen nějaký designový mezistav... Nebo záměr?
    KEJML
    KEJML --- ---
    SAMGARR: Stalo se mi to taky, když se mi ten odkaz otevřel v browseru, když jsem ale z browseru nechal otevřít Google Play (ve Firefoxu vpravo dole tři tečky a "otevřít v aplikaci"), tak jsem dostal možnost instalovat.

Pak jsem teda měl zádrhel, že mi to hlásilo, že verze 0.8.0 už je instalovaná (i když jsem měl jen předchozí 0.7), ale stačilo odinstalovat a znovu nainstalovat a už fičím v dark midu.

Luciene, velké díky!
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---

🚀 Vyšla nová beta 0.8.0 (30 - android, 8 - iOS)!

iOS Testflight - mělo by vyjít v řádu hodin, je to v review. Jakmile bude ready, napíšu sem.
    Android Firebase - již můžete testovat přes Firebase App Tester

Díky všem za trpělivost. Letošní rok byl obzvlášť vypečený. Nicméně je tu nový update, který je nakonec větší než jsem sám předpokládal - největší změna je pod kapotou, a to upgrade na Flutter 2.5 a Dart sound null safety. Zní to divně, tak asi stačí jen napsat, že jsem musel šáhnout de facto na každý screen a fixnout cca 650 errorů. Krom toho by upgrade měl přinést větší stabilitu a rychlost aplikace. Jako vedlejší efekt je pak fixnutí nejstaršího issue - uživatelé iOS nyní mohou rollovat na začtek všech listů tapnutím na status bar.

Další velkou změnou je Dark mode, který je udělaný tak, že by nyní mělo být možné skinovat Fyx. Viz. pár příspěvků níže. No a jako poslední zmíním pár menších UI změn (čas ukáže, zda trvalých, zatím to berte jako test) a menších fixů, viz. changelog níže.

Připomenu, že se jedná o betu - tak prosím o shovívavost pokud něco nefunguje nebo je něco rozbité.

Pokud vám nepřišla pozvánka do bety a myslíte si, že by měla, tak mi prosím napište do pošty. iOS uživate prosím o trpělivost než Apple novou verzi schválí v TestFlightu.

Závěrem už jen Happy New Year!

Nové

• 🌓 Dark mode (48)
    • 🆙 iOS - kliknuti na statusbar neroluje pull2refresh list (26)
    • Změnit/přidat čas zobrazený u příspěvku (199)
    • Nefungují prokliky na hashtagy (253)
    • Pokud se nenahraje video, zobrazí se alespoň zdrojové URL
    • UI tweaks (260)
      • square avatar
      • unread stripe
      • move likes
      • like on doubletap

Změněno

• Flutter 2.5 upgrade & safe null safety (242)
    • Aktualizovat veškeré knihovny (78)

Opraveno

• Nefunguje ukládání/stahování obrázků na příspěvku (183)
    • Animovany gif se stahne chybne (246)
    • Sjednotit nastaveni historie/sled. na webu vs. app (220)
    • App padá při kliku na hashtag (238)
    • Klavesnice prekryva prispevek (261)
    • Chyba zobrazení příspěvku (239)
    • Prověřit vkládání negativních palečků (259)
    • "trziste / vybaveni domova" zobrazuje prazdnej screen (255)
    • Neaktualizuje se typ úvodní obrazovky (249)

Pokud chcete přístup k novým funkcím jako první, podpořte vývoj.

https://media.giphy.com/media/NtGyJ0p3yOEtweI4wh/giphy.gif

#beta
    #release
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Prisel mi odkaz na stazeni nove bety, ale konci s Not Found - Error 404. Je problem u me nebo je to po celym baraku? Android 11.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Ugh. Tak se zdá, že se mi podařilo fixnout ukládání gifů a ukládání obrázků obecně na Androidu. Zítra vyjdou obě bety.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    LUCIEN: Pecka.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOC256: v poslední betě, kterou jsem teď vybuildil, se mi to už neděje, tak tě poprosím pak o test.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam