• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LINKOS: z piratskyho IT pohledu by nemelo byt rikano, ze babis krade a podvadi, nybrz prostre babis umi hackovat system a obchazet pravidla. nic co by nedelal kdejakej hacker...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (ty strany, objaly a zakopaly.. no ale co čekat, když linkuju Opráski, že jo...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: ale protože podvody jsou tvrdá dřina, každej Čech ví, že kdo nekrade, okrádá rodinu, chápeš?

    to je něco jako Řekové a jejich zvyk neplatit daně Turkům, za turecké okupace. z čehož vzešla současná eurokrize, protože EU a nadnárodní alumináti - to je nový Turek, chápeš? U nás po porážce stavovského povstání už byl většina kapitálu buď rakouská, nebo sudetoněmecká (a ostatně, Král železný a zlatý si pozval sudeťáky proto, že se ukázalo, že češi nebudou ochotní nikdy platit daně). A samozřejmě - židovská (viz Kafka - pojišťovák, a Neruda - známý antisemita, což dnes úspěšně cenzurujeme).

    jediným naším úspěšnějším podnikatelem byl Hlávka, který si zřejmě postavil kariéru na tom, že vycvičil úkáčka z Haliče jako zedníky, jak jsem se dnes dočetl:
    ČR 2030Josef Hlávka: Stavitel a mecenáš českých dějin - ČR 2030
    https://www.cr2030.cz/aktuality/josef-hlavka-stavitel-mecenas-ceskych-dejin/
    (myšleno před vznikem ČSR - druhý byl Křižík, náš Elon Musk :-)

    potom po válce byl kapitál dílem odsunut, dílem předtím vyhlazen - proto u nás byla asi cesta k uho-socialismu demokratičtější, než v jiných zemích (kde přeci existovaly domácí ekonomické elity, což je ovšem neomlouvá, že použité prostředky byly nezřídka nedemokratické až fašistické...). Potom ale Stalin zjistil, že budeme zřejmě i jako mužici dost nepoužitelní a tak se nějak moc nevědělo, co s náma... 40 let se vyčkávalo, jestli se nenaučíme být dobří mužici.. ale nenaučili jsme se.

    teď jsme víceméně tak nějak v prdeli a všichni kromě Babiše nad náma zlomili hůl. Ten vzal v úvahu, že přeci jen umíme řídit kombajn na řepku a spálíme spoustu (bio)paliva ježděním odnikud donikam a peníze, co k nám pošle EU, postupně nějak "prokapají" skrz populaci k nejchudším a nakonec si někdo koupí chleba s vysokým obsahem mletého tvrdého chleba a párky s vysokým obsahem Kosteleckým uzenin a tak.

    tudíž národ radostně, po Nietscheovsku přitakal tomu, že konečně nějaký oligarcha tomu rozumí - hlasité ANO, které znamená "držte už konečně hubu, my tomu jednak nerozumíme a jednak nás to uráží".

    I kdyby se všechny demokratické strany teď bratrsky objali a zakopali válečnou sekeru a strašně spolupracovali, tak se pořád někdo zeptá "no ale proč hazard zakázal až Babiš?"? Ano, toto je samozřejmě zásadní ideový spor o to, zda budoucností českého národa jsou proherní automaty a chlast s metanolem - nebo chleba s párkem (a pro děti sem tam kobliha, když táta vezme do ruky pušky a díky tomu zaplatí alimenty, nebo tak něco).

    Samozřejmě, ale můžou za to Piráti, jak jinak.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: "nekeca a maka". Todle me zarari,kdyz se treba zminim o tom,ze Babis dela/l dotacni podvody, ukoluje novinare,co kdy na koho vytahnout atd. Tak uz se mi od nekolika lidi dostalo odpovedi, "ale presto to je clovek co toho tady pro republiku od revoluce udelal nejvic". Wtf?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: protoze to neni tak, ze misto kotliku na uhli/plyn si pripojis jinou bednu a jedes dal...? :D Chlazeni u (jednoucelovych) teplaren typicky vybudovane nemas - nebo u vas na na vychodnich sidlistich mate chladici veze vedle kazde sidlistni teplarny...? :D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: heled reaktor do kazde rodiny je blbost. Ale proc stavajici teplarny neupgradovat na reaktor s naplni na hodne let. Vse vybudovane zustane i chlazeni atd ... Kor u systemu co davaji proud. Nebo to chces nahradit solarem?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: takze volebni kraje a uzemni celky se budou kazdou chvili menit podle toho, jak se zrovna vylidni? :D
    Jo to lidi potesi, az je namisto (treba) do Varu posles do Plzne nebo Usti... :) Zmena rozlozeni kraju ma podstatne sirsi dopady, nez ty volebni...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS:cesti pirati dopadnou stejne jako v nemecku nebo na islandu. stanou se minoritou, respektive lidovcema a pujdou s tim, kdo jim slibi podporu programu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hlasy si nechala přepočítat ODS, tahle kauza se vnitrostranicky docela řeší, minimálně si to chceme nechat od předsednictva nějak vysvětli, ty tanečky... ale ano, do předčasných voleb se skutečně nikomu nechce. i předchozí, které v ČR byly, byly až cca po roce. Nevím, jestli si to uvědomuješ, ale příliš časté volby, kromě toho, že něco stojí, s sebou nesou riziko totální nedůvěry běžného řadového voliče v demokracii (pokud "nefunguje") a následně ze zoufalství příklon k různým Babišům (protože ten aspoň "neblábolí a maká".. .co na tom, že je to samo o sobě blábol - je to lidu srozumitelný blábol a to je to, co rozhoduje, on vsadil na to, že voliči skutečně moc přemýšlet nechtějí...)

    Nezlob se, ale nechápu, co můžeš sledovat tím, že chceš předčasné volby předtím, než se vyřeší třeba zásadní problémy volebního systému.. nemyslím jen d'Hondt, ale třeba i problém dvou volebních pidi-krajů, které prostě bude potřeba sloučit s nějakými kraji sousedními, aby zastoupení zůstalo proporcionální, jak ústava vyžaduje...

    Předčasné volby nás čekají, ale nejprve to chce udržet sněmovnu do doby, než bude bude zvolen příčetný prezident (tedy ne-Zeman, nějaký). A strany, které se budou muset nějak dohodnout, jsou především TOPka, STAN, KDU-ČSL... tyto strany hodně roztříštily svoje hlasy, přestože ve voličské základně je tam značný průnik (jenže komu by se chtělo řešit Čunka, že).

    Já myslím, že nám Pirátům bude trvat min. ještě jedno volební období, než přesvědčíme voliče, že jsme trvalý jev, ne nějaký jednorázový úlet voličů, zejména mladých. (kolik volebních období bude trvat, než přesvědčíme tebe, to netuším...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: a protoze sou uz u korytek, do novych voleb se jim rozhodne nechce. tohle vypada, ze jediny co piratum zbyde je spojit se s estebakovym ano, bolsanama a nackama...

    [ PLANDAK @ Věci Veřejné - Jirka Pospíšil k tomu má vůli. Zvýšení nula, efekt nulový. ]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak v boji o korytka jste ted pomerne uspesni, tak treba tim slibem zajimaveho korytka nekoho nalakas :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: socialni komedie? 8-0
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ... ale šlo o to, jak dokážeš postupně všechny ty zoufalé existence asimilovat :-) byla to sociální komedie.

    já budu považovat za svůj politický neúspěch, pokud z aspoň jednoho NYXáka nakonec neudělám Piráta (aspoň na komunální kandidátce, jako nezávislého :-)

    s tebe ne, ty jsi příliš zakořeněn v konzervativních hodnotách.. hlavně lingvisticky :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: Piráti jsou prostě něco jako další díly Policejní akademie... jestli na tu pitomost pamatuješ.

    pomatuju a krome jednicky to byly hrozny sracky. takze taky doufam, ze s vama bude prdel jenom jedno volebni obdobi, protoze ty dalsi by byly tragedie.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: moc se o nich ani v mediich nemluvi jednoduse proto, ze jde o tema nezajimave pro 99% populace... ostatne o systemech jako GSM-R ci ETCS neni ani ve vasem piratskem foru jediny stek. Cim to bude? :-) A kdyz nahlednes do programu Piratu z doby pred tremi roky, tak o nejake harmonizaci zabezpecovacich systemu na zeleznicich napric Evropou se tam nepise taky vubec nic. Ono tam vlastne neni vubec nic o doprave... :D A jelikoz slo o spolecny program piratskych stran, tak defacto asi selhali Pirati napric Evropou :D
    XCHAOS: ne, nejsem odbornik... ale nejaky prehled mam - i vzhledem k tomu, ze mam pristup k cele rade neverejnych zdroju, o kterych si muzes nechat jen nechat zdat :-) Ale spoustu veci se doctes i verejne, jen se o to musis zajimat, zejo.

    Ale tesim se, az se pod taktovkou Piratu zharmonizuji take zasuvky na zdech :D Jezdit po Evrope a resit problemy s tim, ze Italove maj diry jinak nez treba Danove je fakt opruz, ktery bezneho obcana v zivote bude trapit asi vic, nez (ne)jednotnost draznich predpisu...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: ted to opravdu patles vse do sebe ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak pozor, ani Danny ani Abduláh ještě nejsou Piráti, ale fakticky, kdyby k tomu neměli takovou averzi, tak si myslím, že takového Ivo Vašíčka nebo Lukáše Nového strčí s přehledem do kapsy :-)

    hele, Piráti jsou prostě něco jako další díly Policejní akademie... jestli na tu pitomost pamatuješ.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale ty ti přece Piráti chtějí zlegalizovat, parchanti!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty jo, koukám, že už jsi odborník na bezpečnost nejen letecké, ale i železniční dopravy! :-) (a samozřejmě i na bezpečnost kryptografickou.. ty jsi prostě univerzální odborník, to je to :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ale soláry nemají nic společného s Internacionálou... internacionála je pro odborově organizované horníky, co tvrdě makaj na těžbě uhlí, ze které tyje líná buržoazie, kterou jednoho dne v Poslední bitvě svrhnou, aby mohl na zemi přistát Nový Jeruzalém (ne, to by nebylo politicky korektní :-) každopádně chiliasmus převzal marxismus od křesťanství.. židovství se po staletí spíš posunulo k názoru, že příchodu Mesiáše je třeba spíše zabránit, či jak oni to vlastně mají... asi jak kteří)

    Soláry jsou naproti tomu buržoazně pavědecký nápad ve smyslu "ještě jednou se pokusíme pro ty lemply vymyslet nějakou těžkou práci, kterou by mohli uživit rodinu... příště je necháme tak max. smažit hamburgery nebo grillovat kebab". Aneb pochopitelně, soláry jsou snaha obejít se pokud možno na tak složitých výrobně-ekonomických vztazích, které s sebou přinesla uhelná průmyslová revoluce.

    Chápu, že antitezí solárů je program "malý jaderný reaktor do každého rodinného domku", ale prostě, o tom můžeme právě psát scifi, kde "atomisté" budou mít kultura s každým takovýmhle malým reaktorem v každé vesnici, ne-li každém domku, a jaderné palivo budou převážet vidláci na traktorech, apod. a bude to civilizace vzešlá z dnešních levicových "lidí práce", tedy z dělníků, rolníků, horníků, politruků, apod. a budou to všechno udržovat pohromadě svářením a rozbrušováním a tak - zatímco proti nim budou stát "solaristé", dnešní sluníčkáři, co budou mít na střechách solární panely a v zimě budou topit dřevem a roztáčet Stirlingovy motory, a budou se živit 3D tiskem mobilů a výrobou chipů z domácího křemene, apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam