DANYSEK: tak zrovna já u Pirátů nepatřím k největším obdivovatelům Jakuba Michálka. Na druhou stranu, zkusil _něco_ tam, kde, ostatní zkusili přesně: nic.
Fakt se domníváš, že můžeš vytvořit nějakou fungující demokracii v situaci, kdy oligarchové budou vlastnit média? Já teda příliš nevěřím ani na veřejnoprávní média v dnešní podobě - i když třeba Rozhlas se snaží něčím novým stát, to ano - ale oligarchická média jsou ještě daleko horší. Věřím na nezávislá (ale tam je problém financování) a světe div se - na sice stranická, ale kvalitní, média. Stranická média jsou viditelně přiznaná tendenčnost, zatímco tendenčnost soukromě vlastněných médií je často důmyslně skrytá.
Ono v debatě s tebou je vždycky složité si ujasnit základní pojmy. Pro tebe "koryta" jsou placená místa v řádech desítek tisíc měsíčně. Tedy z hlediska Prahy v podstatě průměrná mzda.. byť třeba s menším úsilím, než v korporátu, budiž. Pro mě "koryta" jsou ty vytunelované miliardy z dopravního podniku. Koryta je pálení hnědého uhlí a developeři. Zkrátka oligarchický kapitalismus, v čele s globálním kšeftováním se zemním plynem, samozřejmě. Mluvíme úplně odlišnými jazyky, takže máme špatnou možnost dorozumění.
Pokud cokoliv z toho, na co dosáhl kterýkoliv z Pirátů (i když na co dosáhl Hřib, případně s kým se během svého působení jako primátora dokázal spolčit, to nevíme a nejspíš nikdy vědět nebudeme, protože není blbej), pokládáš za "koryto", tak je to základní problém. Je to spíš průměrné pražské přežívání. Europoslanci dosáhli na svou doživotní rentu, budiž. To už je "korýtko".¨
Ale s lidmi jako Babiš a další je toto nesouměřitelné. Můžeš se vysmívat amatérským způsobům, které byly na zastavení mediálního impéria Babiše využity, budiž. Ale troufáš si říct, že je dobře, aby oligarchové sami řídili veřejné mínění? Zastavíš je pomocí svého.. ehm, masivního přijetí IPv6, nějak zázračně? :-) (slyšel jsem od tebe jediné stanovisko vůči Fediverse a ActivityPub, když jsi takový guru přes sítě a protokoly? všiml sis, že f.cz je přesmyčka .czf ? :-)