DANYSEK: já jsem ale k Pirátům podobně kritický jako ty, minimálně už 10 let, ale to neznamená, že budu podporovat každou ptákovinu, kterou tady napíšeš.
Protože řídit dopravy v Praze, investice, apod. - to není o tom, že si v nějakém kroužku najezdil pár kilometrů při posunování vozů metra, fakt ne. To je právě ta šílená představa, že společnost jsou vlastně jen inženýrské sítě, a inženýrským sítím rozumí inženýři a tím pádem rozumíte všemu.
Ředitel DPP má větší plat, než předseda vlády. Hřib se pokusil o jeho odvolání, neúspěšně. Zakázka na EMU400 bude na 30 let dopředu... omg, 30 let v době, kdy nevíme, co přesně bude za 2 roky. K železnici se pořád ještě upínají lidé jako k nezpochybnitelné jistotě, ok. Ale jak chceš plánovat výkony MHD desítky let dopředu?
Když s Piráti zajímali, kolik lidí v nově postavených čtvrtí bydlí, nebyl to "bolševismus". Bylo to prostě plánování, jak má třeba smysl plánovat dopravní obslužnost těchto čtvrtí (která samozřejmě spadne na starost městu... ať už MHD nebo městské dálnice... zatímco zisky jdou developerům...). V podstatě jde o souvislosti, do kterých nemá moc smysl nechat si kecat třeba od samotářů, žijících v lese (jako taky bych chtěl být samotář žijící v lese, za předpokladu, že mi kus lesa patří, o tom žádná.... nejsem sociální tvor, ve své podstatě.... ale jde o princip, přiznat si, že ze svého úhlu pohledu nějakým věcem nerozumím)
Ten hlavní problém neshody kohokoliv na NYXu s tebou spočívá v tom, že ty sis vybájil pro sebe výsadní postavení, kdy jakoby ses nominoval do pozice, ze které tak nějak rozumíš všemu, ale jsi buď zneuznaný, nebo benevolentní, a používáš to jen k tomu aby ses komukoliv vysmíval. Potud ok, já se samozřejmě taky cítím oprávněný komukoliv vysmívat. Ale není tam ta pozice "já jsem chytrý", můj výsměch přichází z pozici "všichni jsme blbí". Což ledaskoho uráží....