• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OOHN: tiskarna je sice opensource, ale prusa zajistuje veskery servis a podporu. ne?

    a jedine na cem muzes v ramci open source vydelavat je prave servis a podpora. a protoze opensource vecem rozumi min lidi, jsou opensource specualisti zadanejsi a tudiz i o dost drazsi. a prusova vyhoda je, ze dela kvalitni opensource.

    podobny priklad toho, kdo si postavil uspesny byznys nad opensource jsou SatoshiLabs, kteri nad opensource bitcoin blockchainem postavili uspesny byznys. nejdriv mining pool, potom hw penezenky ve dvou generacich a vydelavaji prave na tom.
    OOHN
    OOHN --- ---
    MAKROUSEK: není to sice lokomotive, ale viz třeba tiskárny Prusa. Jsou komplet opensource, existují lacinější verze z číny, ale lidi si stejně radši koupí originál.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: překvapivě by byli placeni za práci, jako dnes? Nebo myslíš, že lokomotiva s otevřenou dokumentací se postaví sama?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: A z ceho by byli v tomhle systemu zivi lide, kteri vyrabi lokomotivy?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a uz ji vyvijite? :D Ted kdyz je popularni namisto predrazenych zakazek po vecerech dodavat alternativy.... narodni dopravce jich urcite uzivi dost :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Ano, v podstatě ve světě podle Pirátů by hardware byl opensource, tedy i lokomitivy. V podstatě lokomotivy, jejichž dokumentace by byla k dispozici pod něčím jako GNU-FDL, by měly na volném trhu konkurenční výhodu před lokomotivami neopravitelnými. V kostce si shrnul, k jakému myšlenkovému proudu se Piráti hlásí... a vyplývá z toho, že to nejde jednoduše zařadit na pravolevé škále (opravitelnost výrobků je tradiční, konzervativní hodnota - na konzumu, jednorázové spotřebě, vendor lock-inu se dá vydělat spoustu peněz a současně to vytváří pracovní místa, přesto to ale není směr, který by se měl politicky jakkoliv podporovat).

    Vezmi si, že spousta součástek standardizovaných tak jako tak je (metrickými šrouby počínaje). Opravitelnost byla dlouhá desetiletí samozřejmým předpokladem technické civilizace... posun ke konzumu neopravitelného zboží je trend posledních desetiletí.

    A proč to požadovat politickou cestou? Individuální spotřebitel je příliš slabý hráč, aby si něco podobného svou poptávkou mohl vynutit. Stát je dostatečně silným hráčem, aby to požadovat mohl.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Klucíííí, jdete do toho...? :D To je prece hozena rukavice...



    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: //protoze pirati srabacky rozdali banany, musime na jejich falesnou politiku upozornovat jinde... tohle se tem kokotum, ktery melou hovna o transparentnosti, moc nepovedlo a je proste uz zrejmy, ze xchaos z prazske burzoazni rodiny zavedl system gury Mary, kdy maze nepohodlne prispevky...


    https://www.irozhlas.cz/...r-osobni-udaje-rodny-list-litacka-obcanka-tsk-operator-ict_2001130600_cib
    Pokud chcete dítěti vyřídit kartu Lítačka do pražské MHD přes internet, musíte do webového formuláře nahrát fotografii své občanky a rodný list potomka. Na výdej parkovací karty zase potřebujete rodné číslo. Přitom není zřejmé, co město s citlivými údaji dělá.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pletes se... moje osobni role je veskrze... minimalni, ja jsem vlastne jen pasivni divak s popcornem, co se bavi ;-) A vysledky jsou lepsi... nez tebou a tvymi poskoky cenzurovane mlaceni prazdne slamy na NYXu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Okamura? kterej opustil vlastní hnutí i s prachama za volby, nový založí v asi 10 lidech a na kandidátky pak nastrčí snad ještě větší dementy, než byly v tom původním hnutí? tak k tomu mají Piráti zatím snad fakt daleko...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale blbost. přeceňuješ vlastní důležitost, jako spousta lidí, ostatně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jestli si myslis, zes tim nejak zvitezil... tak se seredne pletes :) Takze prijmy me gratulace k tvemu pyrrhovu vitezstvi... :D Pro Piraty jsi udelal fakt skvelou vec, ani nevis jak moc skvelou :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: piratsky kokoti, tam kde neni vize, tam nastoupi okamurizace.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: fixed that for you... tedy nejen for you.

    Jednoduše jsem zjistil, že život je příliš krátkej na diskuzi s případy, jako jste vy dva (a ještě s několika dalšími, pravda)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Se divim, ze UFO nema R/O v "oficialnim" foru jako ja... holt ani to trestani protipiratskych nazoru neni dusledny :D Sakra, zvladnou Pirati vubec neco udelat poradne? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: jako videomaping byla dobra predrazena picovina. a jestli si jeste navic privezli provozovatele vlastni agregaty, tak jsem rad, ze praha prispela ke globalnimu oteplovani....

    ty vole,kdyby aspon tu elekriku na videomaping ukradli, ale tohle je fakt bizar.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAKROUSEK: jo, chapu, kdyz Pirati utraci, tak je to v cajku :) Ale zla ODeSka, TOPka atd... :D Ja se smeju, slibovaly se uspory, stalo to vic... neni pruhledne ani jasny proc... ten piratskej domecek transparentnosti se droli, ale hlavne ze jsou... u vesla kamosi, co nam prihrajou kseft? :D Rozumim, krasny novy rok :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DANYSEK: Hele, mne to je u prdele. Tak hezky novy rok.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAKROUSEK: 700+200+150+100+50+80+50 = 1330 tis...mimochodem servery za 100k? To koupili novy a pak je zahodili? :D Cim vic do toho zabredavas, tim spis je jasny, ze namastil.
    Cela zakazka je za batovskych 1990 tisic, tesne pod 2M limitem, aby nedejboze nemuselo byt plnotucny vyberko.

    Zabory zajistil magistrat, ty ten tvuj nejlepsi clovicek fakt neplatil. Zajimavy je, ze nas skvely transparentni magistrat vsecky ty cenovy polozky nechal ve verejnych materialech zacernit :D

    Mimochodem, to je fakt strasne "ekologicky", kdyz v centru mesta namisto napojeni se na rozvodnou sit dovezes vlastni dieselagregaty... :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DANYSEK: Takze, ne, nenamastil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam