• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABEStranger Things | uʍop ǝpᴉsd∩
    https://www.csfd.cz/film/430582-stranger-things/prehled/
    rozbalit záhlaví
    FABE
    FABE --- ---
    NEVILL: šílená teorie neméně šílených lidí (: příští týden bude Making of dokument
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    NEVILL: Je to kachna.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak to jsem napnutý jestli ta epizoda 9 zítra bude nebo ne...
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    FABE: Ne, myslím tím - proč rozvíjeli tolik vedlejších postav, když základní lidi, jako jsou rodiče hlavních postav, tam nemají ani elementární, vysvětlitelný záběr typu „jsou někde a existují“. Ale radši je tam climax x lidi co ten příběh nepojme. Je to jedno. Těšme se, co teda přinesou novyho a zásadního. Šutr chci taky pochopit.
    FABE
    FABE --- ---
    AKAMAFERA: Ok, chapu tve zklamani a nejsi urcite jedina zklamana, ale na jednu stranu si stezujes, ze rozvinuli sposutu vedlejsich postav a nedokazali to dotahnout a vzapeti se ptas na Lucasovy rodice a mamu Max, coz by byli ale zase dalsi postavy, na ktery proste neni cas...narostlo to do obrich rozmeru a je na tvurcich, cemu dat prednost a ne ze by to zvladli na 100%, ale core parta IMHO dostala presne tolik casu kolik mela. Motiv armady byl IMHO jasny viz linka Kali a dr.Kay vs Eleven.

Mne osobne nejvic zajima origin tech schopnosti, to o tom kameni, coz doufam bude ve spin off serialu.
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    Mluvím čistě o poslední sérii a hlavně o posledním dílu. První až čtvrtá série byly skvělý, atmosféra fungovala, soundtrack miluju a linka přátelství a sounáležitosti mi nikdy nepřišla přehnaně sentimentální, naopak. To je na tom pořád to nejlepší. Ale v poslední sérii nevidím skutečný odpovědi na zásadní věci a scenáristicky je to podle mě neuchopený. Rozvinuli spoustu vedlejších postav do míry, kterou ten příběh neunesl, a pak je nedokázali dopsat. Nejde o drobnosti, ale o základní logiku světa: kde jsou celou dobu Lucasovi rodiče, jak může někdo po dvou letech v kómatu bejt bez mámy a za 18 měsíců dohnat školu a odmaturovat, proč se pravidla, která platila ještě před dvěma sezónami, najednou ruší podle potřeby. Věci, který byly roky neporazitelný, jsou najednou vyřešený během pár minut. Děti, který prošly obrovským traumatem, najednou rozumí plánům armády líp než armáda. To už na mě nepůsobí napínavě, ale karikaturně. Spin-offy se navíc explicitně nebudou týkat hlavních postav, takže tyhle věci se měly uzavřít tady a teď, ne odsouvat do budoucích projektů. Klidně ať vznikne spin-off o projektu Montauk, o šutru, Henrym, nebo o armádě, která je v poslední sérii naprosto nekonzistentní a vlastně nevíme, o co jí jde, ale to nenahrazuje základní scenáristickou práci v hlavním příběhu.
    A fakt nechci hledat odpovědi na vážně položený otázky v seriálu, co roky sleduju, zrovna na Broadwayi. Tenhle seriál měl stát na nerdství, přátelství, atmosféře a poctě osmdesátkám a jejich filmům a absolutně bizarním projektu MK Ultra a ne na tom, že se z něj ke konci stane vlastní parodie.
    FABE
    FABE --- ---
    AKAMAFERA: První sérií trefili jackpot, tu můžu vidět do zblbnuti a soundtrack jedu furt dokola. Pak už to bylo sestupny až na čtvrtou sérii, kde to šlo fakt do hloubky a origin Vecny za mě fakt TOP.

Volume 1 páté série jsme si dali hned 2x a volume 2 vnímám jako tu slabší část ST, nicméně finále to tím soubojem a zvraty za mě dohnalo, každé té postavě jsem fandil a jejich chování i motivy byly v rámci příběhu uvěřitelné a logické. Bylo tam na mě až trochu moc přehnaný sebedojimani, ocenil bych více atmosféry z první nebo čtvrté série, jako celek to ale funguje. Určitě bych neřekl kvanta nesrovnalosti nebo blbosti, znám celkem dobře příběh divadelního prequelu First shadow a to celkem pomohlo. A snad zbytek dovysvetli ve spin-off.
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    AKAMAFERA: Pokud jde o nějaký nedosvysvětlený věci, tak v tom článku co posílal FABE se píše, že se to na ně zaměří v tom spin-off seriálu.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    AKAMAFERA: bych tak nejak cekal, ze kdyz uz se takhle s bombasticky ohlasovanymi zavery tech globalne promitanejch serialu zachazi uz aspon 15 let, ze uz to nikoho ani zklamat nemuze..fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    Vám reálně nikomu nevadili ty kvanta nedotaženejch věcí a nesmyslů? mě nevadí, když je to trochu sentimentální, ani ta nejednoznačnost s El, ale dyť tam bylo tolik blbostí, tolik odfláknutejch konců. Byla jsem docela věrnej fanoušek a viděla to i víckrát. Když vyšly nový díly, brala jsem si dovolený a koukala doma s blízkejma na promítačce, těšila se, jak to celý pojmou. Já zklamaná byla, byť něco se mi i líbilo, čekala jsem mnohem víc.
    FABE
    FABE --- ---
    Za mě konec taky super, konec možná zbytečně sentimentálně roztahnuty, finální bitva ale jedním slovem BITCHIN :) A konec ve sklepě moc fajn... I believe!

Diskuzi nechávám dál, čeká nás ten animovaný seriál plus snad ty spin-off, takže diskutovat bude o čem 😉
    FABE
    FABE --- ---
    SEKELLE: Jj, bude seriál ze stejného vesmíru viz
    The Duffer Brothers reveal 'Stranger Things' spin-off topic
    https://faroutmagazine.co.uk/the-duffer-brothers-reveal-stranger-things-spin-off-topic/?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SEKELLE: to doufám! :-)
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    NEVILL: Jak řekl jeden můj oblíbený filmový recenzent "v únoru stejně oznámí další 2 spin-off seriály" :) Tak si myslim, že to tak úplně nebude konec ani v tomhle seriálovém ohledu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Já myslím že se jim to nakonec povedlo docela uspokojivě ukončit. Mám ještě v pořadí dvě knížky co k tomu vydali a pak všechny ty comicsy. Ještě se mi tenhle seriál úplně nechce opustit... :-)
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Tak to mám dokoukáno a za mě to bylo super ukončení :) Jsem spoko.
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    FABE
    FABE --- ---
    One last trailer
    Stranger Things 5 | Finale Trailer | Netflix
    https://youtu.be/AfQ13jsLDms?si=wPJnOOl2XCxX68bS
    GREGI
    GREGI --- ---
    Za me to teda docela zgameofthronovalo.... Scena kde sou na stole obklopeny slizem a "brzo umrou" mi dost pripomela scenu kde john snow pada pod zamrzle jezero. Dost jasny ze nikdo neumre... A je tam sileny mnozstvi nesmyslu jako ze treba vjedou pres zarostlej portal aniz by se predtim vypalil jako to musela delat armada, nanci bezproblemu strili lidi a to je vse jedna scena... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam