• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PREBRAL: to je ale paradni duha! a vubec je to naprosto krasna fotka :) ja videla celou duhu 1x a nad vodou nikdy
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    My byli v Českém ráji, víceméně na rodinném výletě. Branžež a okolí.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    Tak co, kdo byl o vikendu venku?
    ja sem si ho uzila, koupacka, ostruziny a paradni zapad slunce na vsetinsku :)

TOM_MAL
    TOM_MAL --- ---
    Na Kokořínsku to tak slavný z dalšíma tábořištěma už asi nebude :/ https://youtu.be/UEezf07mNuY
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    dik
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    KRISKA: jo vidis toasi jo, jedenn kolega mi doporucil neco v poste a zcasti to jiste je to co bych si predstavoval, zejtra otestuju.)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    IZSTVOCH: o nicem takovym nevim, ale co mapy na orientak? byvaj hodne podrobny a mohl by z nich jit lepe cist teren dopredu
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    JARDABEREZA: no hele zacnu asi tim ze krome doby kdy mi bylo *nact nejserm zadnej buhvijakej skilled turista,jako 35kilaku davam ale ted sem si dal zhecu karlstejn - pha start sobota 00:00 a mimo turisticky znaceny trasy,000 na karlstejne sem byl mockrat ale usek velka amerika - reporyje byl pro me trerra incognita a asi takle, min a spercificky orientacni body , mista ktery za svetla zvladas vpohode si neublizit ikldyz to obcas je trosku o hubu vnoci nemas sanci takze bych si predstavoval ze spis nez vyhlydky a hrady by tam mel bejt duraz na skryty nebezpeci (baterku se snazim vyndavat kdyz de do tuhyho jinak ne) dobre vykreslenej teren,pripadne dosah nejaky pomoci nebo nevim, ted nemam moc prostor se rozepisovat ale myslim ze vis kam mirim, este jednou zopaknu ze mi nejde o to jit od cerveny znacky ke druhy ale taknejak freestylovevolnou krajinou s minimem modernich vymozenosti, spis si jednou za casovej usek udelat predstavu do ceho du a pak zas hodku + jen tma, snad se to da pochytit.. dik kazdopadne za reakci.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    IZSTVOCH: v čem se ta aplikace líší od té na denní turistiku?
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    zdrec, nevite nekdo resp nemate uspokojivy zkusenosti s nejakou appkou pro android specializovanou na ciste nocni pochody/turistiku? ma magenergie neni zrejme dost silna abych na neco podobnyho narazil a nerikejte mi ze neco takovyho este nikdo nezrealizoval, predem dik, klido rovnou do PM, treba placam a nekdo by moh dostat osypkyzejo..
    XARGH
    XARGH --- ---
    REGIS: rakusaci jsou echt buzeranti.
    Snažte se být neviditelni jak uprchlíci z vězení nebo spěte v placených kempech 😉
    REGIS
    REGIS --- ---
    Poradil by mi někdo i s výletem mimo české luhy a háje? Chystáme se s kamarádkou projít od Břeclavi do Vídně a snažím se oťukat informace o Rakousku. Stanování je co jsem koukal zakázáno, ale hodit hamaku na strom a jenom přečkat noc by mělo být v pohodě, pokud to chápu dobře. Nemá někdo zkušenosti, jak to tam je reálně? Budu vděčný za každou radu.
    TENZO
    TENZO --- ---
    Zvu vás na vyhlídku z nejvyšší věže na moravě.

Výstup na jižní věž Sv. Václava - BOOM
    https://connect.boomevents.org/cs/event/vystup-na-vez-010825?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    v ceskem lese vzniknou nouzova nocoviste
    V CHKO Český les vzniklo první nouzové nocoviště pro turisty, budou další - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-chko-cesky-les-vzniklo-prvni-nouzove-nocoviste-pro-turisty-budou-dalsi
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    mela bych s tim uz neco delat, no:D
    XARGH
    XARGH --- ---
    Kdyby trasa někoho inspirovala, doporučím začátek ve Slavetine u Březnice (ideální vandr začíná uprostřed Ničeho po vylezu z vlaku nebo busu)
    Belcice jsem zvolil proto, že tam staví rychlík přímej z Prahy a jako bonus tam jsou 2 kramy.

KRISKA: ze mas v merku Brdy, jsi tady už naznacovala - přejít to ku Praze je na 4 dny cca.
    Jako hory to člověka neomraci :D, ale tremsin se mi libil, připomínal mi Muráňský hrad na Slovaci, sumavske vrcholy jsou 70km vzdušnou carou - Krásny vyhled, padrtsky rybníky mají své kouzlo, tři trubky jsou nadhernej zamecek, dal jsou hluboký lesy, vresoviste jak ve Skotsku :D, bunkr Jordan z Obecný skoly, trampskéj hřbitov na Slonovci (ten mi chybi), Studenej vrch s rozhlednou, Skalka nad Mniskem p. Brdy atd
    verim, ze nas společněj znamej te rad nabriefuje, případně lidi tady :)
    Dost asfaltu, ale to se da omezit pečlivým plánováním trasy po srafovanych cestickach, že jo ;)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XARGH: v lete kolem 6 vyrazim bezne, kdyz chodim sama, je to super:)

tu prvni cast trasy taky neznam, vubec brdy sou pro me moc daleko, ale vypada to hezky konecne bych se mela hecnout a vyrazit
    XARGH
    XARGH --- ---
    Dvoudenní vandr 22+18km - mel jsem potrebu vypadnout nekam, kde jsem jeste nikdy NEBYL a krasne se to vydarilo :)

Trasa z Bělčice do Strašice
    Trasa 40 km • 11:27 h
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/ludofolubo

1. den - Bělčice, Vacikov - skvele koupaliste s nohejbalem (vidlaci hrali zapas a kalili do toho) a pivem za 30,- kc, akorat pod vlivem nahoru na Tremsin, pekna hrebenovka smer Tesliny (večerní ctyrpivo v neuveritelne "domaci" hospode a nasledne spaní v lese pod sirakem, pred rosou me chranily huste vetve nekolika buku)

2. den
    v 5 vstavam se svetlem, v sest rano na Padrte - rybniky a zanikle obce, okolo "raciho potoka" na 3 trubky, Strašice uz ve vedru 10:00 na bus do civky. takhle rano jsem snad jeste nikdy nepochodoval, doporucuju :DD
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: tak to zni skvele:)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BLACK_ONYX: Poslední dny byl batoh vlastně z půlky 1/3 úplně prázdný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam