• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    HANELA: No asi budu chodit častěji. Nejdřív vodáckej kemp u řeky a pak bučiny. Jako když se z dálnice najíždí na polňačku.
    XARGH
    XARGH --- ---
    FASTCORE:
    vynechals domaci vyrobu uzenin v Hradovejch Strimelicich :P
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/mofupovazu

ps. tvl tam bych nejeel jinak nez na kole :D
    HANELA
    HANELA --- ---
    FASTCORE: tak ten tam byl naposledy při covidu. :DD
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    HANELA: Jezdil jsem tam pravda kdysi na kole, ale to člověk víceméně prosviští, takže mi to až tak nepřišlo. Měl jsem vždycky za to, že tam musí bejt nával :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    FASTCORE: Voderadske buciny jsou pustoprazdne i o víkendu, max nějací cyklisti. Ale to je jen dobre. :)
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    Pomalu se snažím obnovit nějakou tu online aktivitu. Tak jedna malá vycházka od Sázavy k Jevanům.

Mikrovandr se psem od Sázavy k Voděradským bučinám
    https://goldenretrievertrail.cz/2026/07/24/stribrna-skalice-lounovice-cervenec-2026/
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TENZO: doufam, ze se ti to podari!
    kdyz nevyberes, tak se o rekord nepokusis?

jak myslis, ze te to bude po par vystupech nahoru jeste bavit?
    TENZO
    TENZO --- ---
    „To je ten pán, co chodí strašně moc na věž!“

Tuhle větu občas zaslechnu na ulici nebo na akcích, kde se zrovna objevím. A je to pravda.

Spousta z vás mě zná jako člověka, který provází na věž olomoucké katedrály.
    Téměř v každé skupině se pak najde někdo, kdo se zeptá:

„To tam chodíte celou dobu sám?“

Ano, chodím.

A právě proto bych vás chtěl moc poprosit o pomoc. Dne 12. 9. 2026 se totiž pokusím o oficiální český rekord – chci za jediný den vyjít celkem 15 000 schodů na jednu a tu samou věž.

Aby se tento pokus mohl uskutečnit, musím pokrýt nezbytné náklady. Sem patří například poplatky pro komisaře z Agentury Dobrý den (zapisovatele českých rekordů) a další organizační výdaje. Vytvořil jsem proto kampaň, kterou najdete pod odkazem

Hithit - 15 000 Schodů pro zátoku nosatých opic
    https://www.hithit.com/cs/project/14231/15-000-schodu-pro-zatoku-nosatych-opic

Budu vám nesmírně vděčný za jakoukoli podporu a sdílení.

Děkuji,

Jarda Kratky
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MADCAT: ja asi 70 vzdusnou carou:D ale ta doprava tam masakr, a odevsad daleko, to chce pak aby clovek dal tech 30 aby se dostal z busu na bus a k tomu tam treba 2x3h je cesta takze... na jednodenni vylet z ruky.

ja se bojim vysek u me neni nic divnyho kdyz to v pulce otocim, ze to dal nejde:D

ale delaj tam mistni pravidelne pochody to se mi libilo:)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KRISKA: Já tam byl asi třikrát, z toho jednou fakt dost fučelo, až tak, že se nahoře dost blbě fotilo - prostě mi vítr hejbal mobilem v rukách :), ale zas byl díky tomu parádně vyfoukanej a čistej vzduch a byly vidět Krkonoše, Jeseníky, Orlický hory... paráda, hned bych tam jel znova (mám to tam asi 100 km)...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MADCAT: ja nahoru teda vylezt nezvladla, moc fucelo a cela se trasla:D v pulce sem zbabele slezla dolu:D

HANELA: diky, jak nemuzu chodit, aspon dodelavam ty 2 mesice stary fotkovy resty:D pak bych se mohla presunout k tem mesic starym:D
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KRISKA: Rozhledna Horní les je úplně BOŽÍ.
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: paráda!!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    a posledni den 5 a den 6. Posledni den me zase chytla noha, ktera me zlobila od jara, takze jsem to musela trochu zkratit, ale nastesti slo uz jen o par km do centra k vlaku.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    DEN 3 a Den 4.
    mela jsem jeden den super vsuvku, spala jsem u trampa z ceske kanady - Boba, je celkem aktivni na internetu. Jsem rada, ze jsem ho poznala.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    DEN 2

KRISKA
    KRISKA --- ---
    kvetnovej vandr z trebone do trebice (+/- 145km)
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/leguvogane
    DEN 1

KRISKA
    KRISKA --- ---
    MIM3: diky:) ja tam kdysi byla, ale jen nahlidnout, okoli vubec neznam. nejvyssi cas naplanovat nekaky vandrik. nejsu ted chodici a je to... fakt tezky...
    MIM3
    MIM3 --- ---
    KRISKA: Byla příjemná :-) jestli budeš chtít, vezmu tě tam :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MIM3: ta lesni cesta vypada luxusne:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam