FRDK: 168cm :D zada mam 52cm a nosim pansky veci, jinak mi ze vseho couhaj ruce a zada:D a u krosen problem, ze na mych 62kg nemuzu mit popruhy na batohy jako chlap 190/100kg :D protoze mam jen desne dlouhy zada ale nijak mohutny ramena a u hodne batohu s dobryma zadama mam popruhy tak 5cm od ramneou a nemaj se za co chytit:D nebo me skrti paze jak nejdou pres telo ale bokem:D
nemam rada, kdyz mi ty zada nesedi skvele. sou lidi, ktery porste zvladnoy tyden chodit s batohem, co je prudi... ja takhle chodila s batohem co me prudil 15 let a kdyz sem si mohla koupit co mi sedi, tak proste nevidim duvod kupovat neco, co mi nesedi...
hlavne kdyz to ma bederak. bez bederaku su toleramtnejsi treba batoh na ntb nebo do mesta.
ale fakt proste nesnasim, kdyz to mam moc nizko a nejsou na to delany ty zada, protoze to posune cely teziste i dolu. proste radsi venuju par tydnu dobrymu vyberu, nez se kvuli usetrenym dvoum tacum roky trapit....
ale je fakt, ze toho nachodim pomerne malo a pri treba 3000 rocne by davalo vetsi smysl, ze me tk vadi ale tak nejak mi to vadi i pri 20km... pro me je snesitelnejsi jit bez bederaku nez mit mezi lopatkama upnuti popruhu... a pak to i cely odstava.