• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VAPVolná komunita VAP
    VAP
    VAP --- ---
    V minulosti jsme pořádali diskuze na téma ancap. Pokud bychom se drželi celkových výstupů tak anarchokapitalismus je "idea" snažící se nahradit stát v současné podobě státem v soukromých rukou. Myšlenka která se tváří jako údajná "maximální svoboda" se nevyrovnává s jednoznačným faktem, že vlastnictví není vztah pouze mezi vlastníkem a danou věcí. Ale je vztahem i mezi zbytkem společnosti které přímo ovlivnuje.

    Pokud bychom připustili myšlenky ancap jako alternativu hledání maximální svobody, museli by všichni mít stejnou startovací pozici. TZN. žádné dědictví a ostatní transfery majetku. To by ale popíralo samotnou podstatu totho jak ancap vnímá vztah k vlastnictví.

    Odtranění vlastnictví..myšleno soukromého a skupinového (je otázkou kde je hranicew osobního vlastnictví) je podle všeho nezbytným parametrem jakékoliv autentické a trvalé sociální změny.

    (Petr S.)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ,]
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    14.3. Anarchokapitalismus - Armáda

    14.3. Anarchokapitalismus - Armáda - CryptoLAB
    14.3. Anarchokapitalismus - Armáda - CryptoLAB
    https://shop.cryptolab.cz/tickets/47-3-anarchokapitalismus-armada

    More info
    Jakkoliv je volnotržní zajišťování spravedlnosti a vnitřní bezpečnosti těžké téma, obrana proti vnějšímu nepříteli a potažmo mezinárodní vztahy představují asi zdaleka největší výzvu pro bezstátní anarchokapitalistickou společnost. Dokáží se svobodní lidé bez státu ubránit agresivním dobyvatelům? A pokud ne, co se pak bude odehrávat na dobytém území? Jak se liší ovládnutí dobytého anarchistického území od ovládnutí dobytého státu? Může společnou bez státu obstát? Minarchisté tomu nevěří; anarchokapitalisté ano. Nenechte si ujít přednášku s diskusí na toto zajímavé téma.
    .
    Anarchokapitalismus je pravidelný program Paralelní Polis, představující principy dobrovolnosti a neagrese, na kterých stojí i kryptoanarchie.
    .
    Evokuje ve Vás slovo anarchie obraz chaosu? Kroutíte hlavou nad představou společnosti bez státu? Ptáte se, kdo by stavěl silnice? Stát má velmi důmyslnou propagandu, která je do nás vštěpována už od školních let. Kouzlo této manipulace spočívá v tom, že otázku, zda stát vůbec potřebujeme, většina lidí automaticky považuje za zodpovězenou. Jen málokdo se nad ní skutečně kriticky zamyslí. V rámci každého setkání vám představíme jednu oblast lidské společnosti, která je silně narušená přítomností státu, a ukážeme, jak by to mohlo jít jinak. Přijďte do Paralelní Polis, vejděte ven ze zažitých stereotypů a buďte jedním z těch, kteří chtějí zkusit nahlížet na společnost z jiné perspektivy.
    VAP
    VAP --- ---
    Mezinárodní Den Žen je den zneužitý pseudokomunistickými diktaturami a mnoha dalšími. V očích mnoha lidí mu to ubralo na jeho původním významu https://cs.wikipedia.org/…/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_den_%C5%BE…)

    Pro nás ve VAP nejsou důležité konkrétní dny. Pro nás platilo, platí a bude platit
    PROTI SEXISMU, PATRIARCHÁTU A DESPOTISMU V JAKÉKOLIV PODOBĚ!!!

    Za svobodu. Za ANARCHII. (Vždy, všude a pro všechny).

    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    to byla zrejme tzv. deadly question ad
    KOCOURMIKES:
    VAP
    VAP --- ---
    V Setúbalu (tzv. Portugalsko) se připravuje druhé výročí À da Maxada (30.-31. Března, 1. dubna). Chcete-li se zapojit, kontaktujte prosím adamachada@gmail.com do 10. března!

    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    kdyz nekdo zavrazdi anarchistu. co ocekavas od spolecnosti a kdo/co jedine to muze zajistit ?
    VAP
    VAP --- ---
    Ke stažení nové číslo Bezvládí od našich sester a bratrů z OAF https://oafed.noblogs.org/files/2018/01/bezvladi517.pdf

    VAP
    VAP --- ---
    Pro letošní rok naše komunita plánuje několik “víkendových setkání” spolupořádaných lokálními kolektivy a spolupracovníky. Budou rozděleny do dvou obvyklých kategorií, veřejná a interní. Veřejná se v současnosti připravují tři (jejich počet se ještě může změnit). O interních budou z dostatečným předstihem informováni všichni, kterých se to bude týkat možnost účasti. Témata jsou prozatím diskutovaná a zřejmě u veřejných/otevřených výkendových setkání budou věnovány více tématům zároveň a budou reagovat na zájem samotných účastníků. Termíny budou sděleny někdy na konci dubna a podrobnosti včetně lokalit budou sdělovány individuálně až před samotným začátkem.



    Těšíme se na vás.
    VAP
    VAP --- ---
    SVOBODU pro Peikeho a všechny ostatní vězně! (přišlo mejlem)

    SVOBODU pro Peikeho a všechny ostatní vězně! (přišlo mejlem) « Voice Of Anarchopacifists / volná komunita
    https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/...vobodu-peikeho-a-vsechny-ostatni-vezne-prislo-mejlem/
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: rekni mi prosimte proc statni statni zastupce a gibbs nevysetruje ty policajty, agenty a statniho zastupce ? tam ani neni trestniho oznameni na policejni agenty je to implicitne pravne jasne, a pravni stat a pravo obecne je jedina vec ktere se da drzet i pro anarchisty
    VAP
    VAP --- ---
    Fénix u Vrchního soudu (27.3. / Praha)

    27. března v 9.00 začne Vrchní soud v Praze projednávat odvolání státního zástupce Pazourka proti zprošťujícímu rozsudku v kauze FÉNIX. Ve věci obvinění z “přípravy teroristického útoku” a “přípravy násilí proti úřední osobě”.

    Fénix u Vrchního soudu (27.3. / Praha) « Voice Of Anarchopacifists / volná komunita
    https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/post/2018/02/20/fenix-u-vrchniho-soudu-27-3-praha/
    VAP
    VAP --- ---
    To nikdo netvrdí....
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Zapatiste Chiapas - pokud vim nejsou pacifiste
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: Zapatiste Chiapas jsou ale ozbrojenci ne ? ozbrojena guerilla
    VAP
    VAP --- ---
    EXTREMISMUS Souhrnná situační zpráva 4.čtvrtletí 2017 (MV) Zveřejňujeme vybrané nejpodstatnější části. V případě zájmu si můžete stáhnout i celou zprávu. Je uložena na zabezpečeném serveru. Přesto PŘI STAHOVÁNÍ DBEJTE NA PRAVIDLA BEZPEČNÉ PRÁCE NA INTERNETU!!!

    EXTREMISMUS Souhrnná situační zpráva 4.čtvrtletí 2017 (MV) « Voice Of Anarchopacifists / volná komunita
    https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/...emismus-souhrnna-situacni-zprava-4-ctvrtleti-2017-mv/
    VAP
    VAP --- ---
    Kdo by měl rozhodovat o budoucnosti Šatovky? (zamyšlení Lukáše B.)

    Kdo by měl rozhodovat o budoucnosti Šatovky? (zamyšlení Lukáše B.) « Voice Of Anarchopacifists / volná komunita
    https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/...-rozhodovat-o-budoucnosti-satovky-zamysleni-lukase-b/
    VAP
    VAP --- ---
    VAP
    VAP --- ---
    Zhroutí se Fénix, tak jako Piñata?

    Převzato z webu Borodin . Text jsme převzali bez jakýchkoliv obsahových úprav. Zveřejňujeme ho v rámci rubriky – píše se jinde . Proto nemusí vyjadřovat většinové postoje naší komunity.K textu samotnému můžeme přidat i čtvrtou alternativu. K třem jež autoři/rky textu zmiňují. V rámci uplatňované strategie represivních složek je dost pravděpodobné (tomu nasvědčuje i doba údajného vyšetřování, kdy se nic nedějě), že cílem je udržet některé osoby či skupiny pod tlakem potencionálního trestu a tím podstatně omezit jejich aktivity. Je to další z mechanizmů tzv. “militantní demokracie”.

    Zhroutí se Fénix, tak jako Piñata? « Voice Of Anarchopacifists / volná komunita
    https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/post/2018/02/08/zhrouti-se-fenix-tak-jako-pinata/
    VAP
    VAP --- ---
    !Sdílejte anarchistické publikace!

    https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/upozorneni-a-v…/ (28.12.2016)

    Možná se i ve vašem okolí nachází nějaká knihobudka, veřejná knihovnička či jiná místa vhodná ke sdílení různých publikací. Pokud máte zájem, můžeme vám prostřednictvím našeho freeshopu, nebo třeba pražského Infocentra Salé, doručit starší čísla různých publikací (Existence, A kontra, Akce, Klíčení a další), která mohou právě díky těmto novým místům najít své čtenáře.

    V případě zájmu nás kontaktujte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam