• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MASTER_AStar Citizen
    Diskuze o Roberts Space Industries "STAR CITIZEN" sci-fi vesmírné MMO hře.
    rozbalit záhlaví
    BAT
    BAT --- ---
    UNREALONE: A prihlasil ses na svuj ucet na robertsspaceindustries.com?
    Pak staci jit na https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/20280-Luminalia-2954 nebo se tam proklikat (na hlavni strance je odkaz skrz velke tlacitko "> LIGHT THE LAMPS").
    Pak zascrolovat dol,u na kalendar a klikat na policka.
    VACA
    VACA --- ---
    UNREALONE: Já teď nejsem u kompu.
    Ale jestli správně vzpomenu, tak ono to je takový asi ne uplně šťastně vysázený na tý stránce. Nahoře to je jen jen obrázek toho kalendáře. Obrázek terej se dá zobrazit větší ale na vlastní kalendář to nepřesměruje. Na ten se člověk musí odscrollovat přes všechny ty jejich sdělení až dolu, kde je teprv jeho interaktivní verze.
    Ale nemělo by to bejt že když nějakej den propásneš tak je to pryč, až do konce tohodle eventu to jde otvírat i zpětně.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Mě to nějak nefunguje
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: :D
    Jak se opovažujou. Dát do webovýho lootboxu takovej šmuk!
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: To mi pripomina nejakej reddit post nebo mozna tweet (ted to nemuzu najit), kde byl nekdo nasranej, ze jako odmenu dostal jen trapnou forum badge :-D
    VACA
    VACA --- ---
    jen tak mimoděk, nezapomeňte sbírat políčka z adventního kalendáře. Neni nutný se logovat do hry, jen po přihlašní na stránce:

Luminalia 2954 - Roberts Space Industries | Follow the development of Star Citizen and Squadron 42
    https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/20280-Luminalia-2954

Měy by tam bejt skiny na lodě, zbraně apod. Permanentně na účet, zdarma, a to se vyplatí! :D
    VACA
    VACA --- ---
    Jen tak pro zajimavost:

VACA
    VACA --- ---
    BAT: Ps: ono se 4.0 na konci roku ma bejt wipe a vsichni od nuly. Takze ted nema moc smysl neco podnikat.
    Teda oni maj nejakej ten event za kterej by mely bejt nejaky persostentni odmeny.
    Vloni jsem to odehral, ale letos na to prdim. Ono je to celkem frustrace najit server na kterym vsechny veci fungujou, i bez iae…
    Tuhle logiku moc nepobiram, jet takovejhle event i kdyz mas problemy se stabilitou, a tak ho pro jistotu das pres free flight event :D

Master mod ja jsem moc neodehral, cekal jsem spis az si to trochu sedne. Ale ted to prej zase maj cely prekopat na jinej system:D

Jak jsem napsal, spectrum je super toxicka komunita.
    Ale ze bych tleskal jak je vsechno super, to zrovna teda taky uplne nemuzu:D
    A nekery jejich kroky me trochu vadej.
    Ale furt trpelive cekam, ze prijde ten zaslibenej cas kdy to bude dobry ;D
    VACA
    VACA --- ---
    Jinak od polaris jsem mel proste vetsi ocekavani.
    Jsou to detajly, ale treba hangar vsechny vrata “hangar 01” je proste nesmysl.
    Minimapa za me osobne neni argument, ta lod ma mit prehlednej interier sama osobe.
    Na battle lodi ve valecny vrave spis ocenis kdyz by bylo na vratech napsano “prig”; “med bay” “engineering” etc.
    Chodby by mohly mit nejakou navigaci, barevne odliseny a jako ma treba javelin cedule co kam vede apod.
    Prave proto ze jak dlouho ta lod byla v backlogu, bych cekal ze bude trochu vic odladena, takhle to pusobi jako horka jehla proste.
    Navic slovy cig polaris ma bejt zdroj assetu a design language pro vsechny rsi lode do budoucna a reworky, tak to jako at se na me nikdo nezlobi, je to fakt slaby, a neodpovida to standartu drivejsoch…

Jak rikam nechci hejtit nepredmetne, ale po teh exkurzich javelinu, idris, ale treba i dnes uz oldskoolovy 890j, jsem cekal fakt vic, nez sedou neprehlednou koblu s generockejma texturama :(
    VACA
    VACA --- ---
    MONKEYFIGHTER: Tak treba c2 ze se kazda rampa otvira jinak vysoko takze je za me dost rozbity, v drivejsich patchich jsem c2 pouzival hodne a snad krome “ladder loop” vsechno fungovalo jak melo.
    Origon lode jsou total porouchany snad vsechny.
    Masivni frame dropy v inetrierech, mizeni interieru ve 400i, vytah kterej te katapultuje z lodi, 890j pokazeny vrata cargo vytahu, atd.
    Jako chypu ze to nejsou hlavni lode pro gameplay soucasnosti, ale s kazdym updatem jsou jen horsi a chybovejsi.

Asi by se dalo pokracovat, tyhle vsechny veci (a dalsi) byly rozbity uz pred iae.

Me nejde o to zbytecne hejtit cig za kazdej jejich krok, ale to ze se furt produkujou novy lode a koncepty pricemz ty stary degradujou a jen se na ne sere prptoze marketing ma presvedceni ze to podporuje prodej novejch, me sere.
    A vzhledem k tomu ze za poslednich treba 10let jsem cig narval ne zrovna uplne drobny prachy, v dobry vire ze podporuju projekt podle vizi ktery nam byly prezentovany, tak si myslim ze muzu vyjadrit svuj nazor.

Nemam rad ten vseobecnej hate kterej na spectrum je, to je fakt ultra toxicka komunita posledni roky.
    Ale ze bych mohl roct “bravo cig, dobra prace!” To teda fakt nemuzu :(

Momentalne davam spis pauzu a jen prilezitostne to zapnu, nechce se mi do toho investovat cas s nastavovanim ovladani a ucenim se rutin, kdyz se to zase vsechno zmeni…
    Ma bejt zase novej flight model, totalne prekopanej master modes na jinej system, apod.

Naposledy jsem si fakt dobre zahral tak pred tim rokem, no.
    Ale jako nikoho vas neodrazuju, jen ja osobne na to proste nemam energii, muj volnej cas neni neomezenej.

Ale omlouvam se ze jsem mozna zvolil trochu negativni ton, jen to proste trva vsechno docela dlouho, furt se vymejslej novy cool “vize” co vsechno jeste bude jak fungovat, ale vysledek je ten ze 1.0 bude oklestenej oproti i tomu co se prezentovalo pred lety, a tim feature creep se jen prohlubujou a nastradavaj nevyreseny problemy.

Furt celam kdy prijde nejakej zlom, uvidime 4.0 ale moc tomu neverim…
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: No... ted mi doslo, ze budu muset znova nastavit veskera ovladani.
    Nebo to nechat na defaultech, ale... sakra, hned se mi do toho chce zas o trochu min :-D
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BAT: Jj vsechno ok urcite neni a tech bot letos bylo dost, ale presne, nekdy si rikam ze uz lidi nevi na co picovat:)

Jako pockat urcite nezaskodi, mozna pokud chces trichu politat a uzit si relativnevfunkcni sc tak bych se proletel nekdy nez vydaji 4.0 protoze tam bych ceksl ze to bude chvili v kopru nez to odladej:)

Za me master modes urcite zmena smerem k lepsimu, ale ty sneci rychlosti me moc neba, a novej system rozdelovani elektriny mi prijde ze sebral neco co byl driv dobrej skill a rozdil mezi lamama a skilled pilotama, trochu sem cekal ze to pak bude casem neco kde ti pomuze naskillenej engineer, ale nechavam se prekvapit protoze soucasnej stav ocividne neni zdaleka cil.
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: No tak free flight leccos vysvetluje, ok.
    Ale me nevadi si jeste par tydnu pockat nez do toho zas na chvili hupnu - dulezite je nevyhoret :)
    Jinak lidi si vzdycky najdou o cem picovat - ne ze by to znamenalo ze je vse OK, ale nekdy si rikam, ze je ta komunita slozena ze samych nafrnenych rozmazlenych decek.
    viz. treba to kategoricke hejtovani na mastermodes - ja jsem tu jejich nenavist teda vubec nesdilel, vy nekdo ano?
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BAT,VACA: Jako mame IAE... free flight je vzdycky ta nejhorsi doba co se stability tyce, naopak pred IAE to jelo vsechno dost solidne jako dlouho ne, stejne tak nemam pocit ze by byli rozbyty vsechny lode etc a ma m jich dost a docela dost je pozuivam, c2 urcite a krom personal storage ktery funguje/nefunguje nahodne uz rok(y) funguje vsechno. Asi je dulezity pripomenout ze na prehlcenym servru se sere vsechno, jakamile skoncis v mrtvy que tak ses v prdeli a je jedno jestli jedes stihackou kargo lodi nebo nedej boze metrem.

Jinak polaris a starlancer... ja nevim me uz to prijde jak klasicka pruda sc komunity ktera se neda potesit nicim... vyjde lod ktera je zatim nejvetsi ve hre ktera byla roky v backlogu, funguje super ma toho po hromade tolik co jeste nebylo nikde jinde a je to meh... jakoze ja nevim my sme s tim litali s kamosem asi hodinu a pak nebyl problem instatne najit cokoliv.. kouknes parkrat na mapy a melo by ti to bejt jasny...zajimalo by me co je na tom interieru nedomysleny protoze jakmile se rozkoukas tak to imho vsechno dava smysl, jako jestli je jedina prakticka vytka hajzlik tak nevim tvl))

starlancer max je zas ted jedna z nejlepsich na urcitej druh cargo misi, nevim jestli je hrajete ale ty vyjizdeci cargo pody hodne menej urcity situace hodne k lepsimu, do ted maj podobnou vec jenom connie kam se to ale uplne debilne loaduje. Za me spis stary lode delany pred cargo refactorem trochu pokulhavaj za novejma a bude potreba je predelat, ale tenhle prerostlej lepsi freelancer si osobne necham libit.

interpid je krom toho ze je hnusnej dost fajn starter imho, jenom to cargo ma uplne na hovno.

na IAE minimum prodeje jpegu, vetsi novejch lodi straight to flyable..

Carrack ma fixnuty cargo konecne, jedna z veci na ktery lidi picovali taky velice dlouho ze se vydavaj novy lode a takovahla draha obri lod je kvuli tomu nepouzitelna etc etc, me teda prijde ze se to par poslednich updatu hnulo dobrym smerem, ale mozna uz sem jeden z fanousku sc v deziluzi kterymu staci malo:)

ve 4.0 se bude koncne hejbat s flight modelem, tak doufam ze z ty ulodany nudy zase bude neco trochu zabavnyho.
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Jezisi, ja myslel ze tu stabilitu nedavno trosku vylepsili.
    Tak jeste "chvilku" pockam ...jako obvykle :-D
    VACA
    VACA --- ---
    tak jsem dneska chvilku zapnul, na posledni den iae zcekovat naky ty lode.

Polaris, nejak mi prijde nemastna neslana. Chaotickej nedomyslenej interier.
    Kdyz bych se napr vzil do roleplay: inzenyr kdyz bude na tom postu vzadu za strojovnou a bude potrebovat močit, tak bude muset utikat prez celou lod a tisic dveri az do svoji kajuty protoze nikde jinde na cely lodi zadnej hajzlik nenajde. :D

Zatim je to roleplay predstava, ale CIG se uz dlouho dušuje ze vykonavani potreb bude soucast hry...

ale celkove nikde v interieru zadny navigace, vsechny dvere stejny, chodby zrcadlove stejny takze prirozena orientace nula, nevite kudy kam...

Naproti tomu ten toliko hejtovanej intrepid mi pride super :D
    nevim co proti nemu vsichni maj, oproti polaris je to super polished lod. Trochu premejslim ze 6$ na nej upgradnu...

Terrapin medic, meh. Jakoby predstava bojovy trauma team lode jako v cyberbunku by mohla fungovat. Ale tam je jenom jeden jump seat, to by chtelo aspon ctyri...

Starlancer max, nejak mi to prijde zase nemastny neslany. Mam proste pocit ze pred lety vznikaly lode ktery meli nejakej smysl a necim se odlisovaly. Ted mi prijde ze vznikaj lode ktery jsou zbytecny...

Ale hlavne: je to rozbity!

Hrozny frame dropy, input lagy ze se to skoro neda hrat.
    Vetsina starsich lodi je nejak rozbita, je jich cim dal vic a je to cim dal horsi. Uz nejsou rozbity jenom ty uplne nejstarsi, ale i veci jako c2 hercules apod, jsou rozbity a hrat se s nima skoro neda.

Tak nejak doufam ze prijde nejakej zlom, ze to proste tedka neopravujou protoze by to byla zbytecna prace pred velkym patchem. Ale ze pak to bude lepsi.

Protoze naposledy jsem si SC zahral pred rokem. To bylo fajn, dobry performance, vetsina veci a lodi fungovalo, malo 30k, server recovery apod..
    Ted je to rozbitej slideshow:( Aspon pro me teda...

jediny co bych dal jako plus, ze kdyz spadnul server tak to hodilo hlasku "server error, please wait" a po chvilce nahodilo novej bez nutnosti relogu, proste lod pokracovala v letu a lidi v cinnosti. To hodnotim kladne. Ale to je proste malo...
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Už z vás někdo dokončil phase3 - Slicers Idris Incursion? Když jsem to zkusil, tak tam byla hromada lidí co to jeli jako PvP. Takže jsme skoro všichni zdechli :D

Jinak Starlancer je fakt pomalej. Ale má velký nádrže. Takže vesmírnej kamion. Ale TAC je taky taky takhle pomalej. U toho je to divnější
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Ukradeno z internetových humorů

MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BAT: Jako ja na to osobne koukam stejne, ale kdyz vytvoris system kde se snazis pomoci artificial scarcity a brutslniho FOMO vytlacit z lidi co nejvic penez tak mas diky tomu potom spoustu lidi ktery ocekavaj ze dostanou to co se jim naslibovalo a jsou nasrany kdyz jim to menis pod rukama. Imho fair.

Je pak samozrejme blby kdyz neco naslibujes predem a pak se dostanes ke gamedesignu a zjistis ze to byla kokotina a musis to predelat, ale to je situace kde se imho damage control da udelat uplne jednoduse, nabidnes refund nebo free crossgrade na neco co dava smysl a nikdo remcat nebude…

Nedavno to nekdo popsal v nejakym videu o podobnym dramatu uplne presne… cig ma uplne stejny problemy jako spousta jinejch studii kterejm to prochazi, ale vzdycky zvoli uplne ten uplne nejhorsi zpusob jak to komunikovat.
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: Hehe, ja jsem zase extreme alergickej na toho arogantniho architecta. :D

Jinak vono to ve vetsine pripade tak je, ze se par decek vzteka.
    Ale zase chapu ze kdyz nasypes 500$ do neceho na zaklade tvrzeni reditele oddeleni a veskerejch promo materialu, a pak da nekdo takovejhle komunikacni zkrat, ze to hodne lidi nasere a daj to najevo.

Jakoby taky neberu vsechny veci jako zaruceny, a chapu ze vsechno je predmetem balancovani apod.
    Ale stezejni faktory by se meli drzet, kdyz na jejich zaklade dotujes budouci produkt..
    Koneckoncu, komunita je kdo ten projekt drzi pri zivote.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam