Jinak asi nikoho neprekvapi, ze Gladiator EVO je super (v ramci sve cenove kategorie).
Lehce znatelny bump ve stredu kazde osy, diky pouzitemu pincer designu, neni uplne idealni, ale na prekazku to neni (v tehle kategorii stejne neni jina moznost - jine znacky mozna, treba WingWing, ale tam to bude stejne - je to okopirovany VKB).
Resenim by asi bylo vymenit zakladnu za tu pro Gunfighter, ktera ma uz uplne jiny a celokovovy mechanismus, ale ta je samotna za 340 (pro srovnani, komplet Gladiator NXT EVO s Premium gripem je za 220 euro).
...ale musim rict, ze ta zakladna by mi za to asi stala (i s dalsima 28 euro co je potreba aby na ni ten Gladiator SCM grip sel).
Twist na gripu se pri krouceni trochu vysunuje ve smeru osy gripu (coz je by design) - to mi neprijde jako super reseni, ale na druhou stranu jsem neshledal, ze by mi to behem pouzivani vadilo.
Trochu skoda, ze ze 4 LED je jen jedna RGB, ostatni 3 maji fixni barvu.
Ale aspon jsou vsechny snadno programovatelne, coz se tady fakt hodi.
Na Omni throttle jsem nastavil, ze v neutralni pozici ma ta RGB LED zelenou barvu, v predni pozici oranzovou, a v zadni pozici cervenou - coz umoznuje si v pripade potreby overit, zda je paka skutecne v neutralni pozici (vyndal jsem v te ose pera, takze tam paka nema centrovani).
A na prave strane jsem tu RGB LED nastavil, ze v "bojovem rezimu" je bud cervena, nebo oranzova, podle toho zda je hlavni spoust anstavena jako button 1 a sekundarni jako button 2 nebo naopak, a v "mirovem rezimu" (kdy je spoust zbrani disablovana) je svetlounce modra - oboji opet celkem uzitecne.
Malou cervenou tecky vedle tehle hlavni RGB LED jsem nechal jako indikator zda je analog mini stick v rezimu analog nebo 8-way hat, jen jsem zmenil, ze by default je analog a LED se rozsvecuje naopak pro 8-way hat rezim.
Zbyvajici modrou a cervenou LED v zakladne jeste na nic nepouzivam, ale neco pro ne najdu - na Omni bude asi modra pro cruise mode a cervena pro normalni let, a na pravo asi modra pro coupled rezim a cervena pro gsafe, nebo tak neco.
Celkem vzato dobra vec. Asi do toho pujdu.