• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    NOELL23: maji ty Gustavy ABS ?
    FEEX
    FEEX --- ---
    Rozumím tomu dobře, že si na tom fb stěžujou lidi hodně jen na brzdy ?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NOELL23: hele uplne nerozumím reci tvého kmene :: souvětí "prvotni prihlaseni provedes pres VPN HK a je to nastaveno automaticky" .. má znamenat, že se mi automaticky zruší jakkékoli omezení max. speed, protože si to myslí, že registraci si provádí člověk v Hong Kongu, kde jsou elektrokola na veřejných komunikacích stejně nelegální?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: a už se ví jak se dá Avinox nacipovat na 45+? ;-) (ptám se jako obvykle pro kamaráda)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PSYSBEE: jj jsem to to trosku nakopl, zatim asi nejzajimavejsi, ze se ukaze volba rychlosti pro US pokud zaregistrujes kolo pres VPN
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: koukal jsem, ze se ti to docela rozjelo. Zajimavy postřehy klidne repostuj sem, kdyz budes mit naladu a prostor..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PSYSBEE: V nastaveni avinoxu mas ze muzes snizit vykon pri razeni automaticky , podle mých informací, to by tenhle problém melo řešit ne?
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    Udělal jsem na FB skupinu o Amflow a DJI Avinox, tak pokud to někoho zajímá, tak třeba tam brzy budou i nějaký reálný zkušenosti a zajímavosti z terénu
    Amflow & DJI Avinox e-MTB CZ/SK
    https://www.facebook.com/groups/amflow
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    HEAVYN: osobni zkušenost nemám, mám zkušenosti hlavně s Boschem a předpokládám, že kdy je ten motor nový, lehčí, výkonnější a levnější tak i ta spolehlivost bude menší než u toho Bosche, který je v tomto špička a proto ho lidi kupují. Baterie mají po x letech denního používání super životnost, motory to samé. Jedou na menší výkon než jsou konstruované atd atd. To je pro mě opak Avinoxu. Na internetu jsem zaznamenal nefunkční baterie u nových kol, pripadne motor co nešel zapnout atd. Ale jak jsem řekl na začátku, osobní zkušenost nemám a ten dlouhodobý test se teprve ukáže. Nepředpokládám, že by to bylo jiné než doteď (Bosch vs zbytek světa)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAM: na tahani deti staci stara yamaha, croozer neni nijak extra narocnej.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SCHWA: No ten active line plus má max 600w, a TQ má max 350w. Tak proto bych to na tahání vozíku moc neviděl....

TQ jinak bude mnohem lepší než bosh. Je to nejmenší a nejtissi motor na trhu.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ADAM: A nad Avinox taky premyslim, ale mam k tomu lehce neduveru - nova vec, nemaj za sebou tolik vyvoje a zkusenosti jako Bosch. Jsem uz holt trochu konzerva. Bosch mam rad :))
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ADAM: Hele ja uz dve deti (ne zaroven:) odtahal s Bosch ‘active line plus’ coz je papirove slabzi nez SX :) a absolutne bez problemu. Nemam problem slapat.
    Nebo narazis na tu 400W baterku?
    ADAM
    ADAM --- ---
    SCHWA: Hele, ten propain má motor tq, což je menší, lehčí a tissi než bosh sx a dělá se s 580 baterkou. Imho mome tale absolutne top. Baterka je vyjimatelna. Občas bývá kód na 15% slevu.
    Na tahání vozíku to ale určitě nebude. To by byl lepší ten avinox (což váhově ten motor imho není o moc těžší než bosh sx).
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Ahoj,

mám elektrokolo Focus Jariffa z roku 2018 s 500W baterkou a Bosh Motorem Active Line Plus. Specifikace viz tato tabulka: https://cdn2.webdamdb.com/md_wpuL81jx40v75Ys7.jpg.pdf?v=1
    To kolo mám moc rád, ohledně dojezdu je v pohodě. Rád šlapu a turbo režim zapínám jen občas ve větších kopcích, pripadne kdyz tahnu vozejk s ditetem (coz je ted uz posledni leto). Akorat to kolo je na mě dost težké, velke a dost nemotorné. Obcas se rad projedu terenem v Orlickych horach (lesni cesty nahoru/dolu, koreny, sutry a tak). Má výška je 175cm a vážím jen 65kg.

Přemýšlím na upgradem kola na celoodpružené a velikostne mensi. Líbí se mi motory Bosch SX. Jsou malé a lehké. Tradeoff je ale menší baterie (400W). Kola vypadají hezky, štíhle, skoro jako ne-elektro. S novou technologií a lehčím kolem by ta menší baterie nemusela vadit a dojezd by zůstal podobný nebo lepší než u mého starého kola? Uvažuji správně? :)
    Pripadne bych dokoupil ten extender.
    A dulezita vec: potrebuju vyjimatelnou baterku, v kolarne nemame zasuvku :(
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    taky mi to prijde zbytecny, ale na druhou stranu ja na eKolech prakticky nepouzivam maly kolecka a jezdim na horni 2/3. Naproti tomu treba znamej 80+ si ted koupil novyho Crussise a tam vymysleli ram naprosto spatne, aspon pro nej. Je tam malej prevodnik 34z nebo 36z a vzadu sram kazeta snad 10-50. A prave ho desne sere, ze jezdi jen 4 nejrychlejsi prevody. Vetsi prevodnik se nevejde a kazeta za "silnicni" se vymenit neda. 2 svety.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    No, tak podle mě jsou 12ky kazety i na elektrokole řekněme s Boschem pro běžného uživatele drahá a zbytečná kravina. Samozřejmě ji mám taky…
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: "no ono ty testaky dostavaji dost couda, prvni co lidi na testaku napadne, tak to boostovat co to da a kdyz se to otaci na vystavach a predvadeckach... " - tak tohle je jedno z mnoha, který naše firma půjčuje obchodníkům nebo testérům - včetně pár celoper s CXkem.. Takže toho čouda dostává každej takovej bajk, kolikrát je to na nich i dost vidět, ale tentokrát to bylo fakt poprvý, co se testovačka vrátila s takhle dom.danou kazetou..

btw: jestli možná není na čase pro Avinox, resp. všechny hypertrainy s kroutákem motorky reinkarnovat robustní 8s SRAM EX1, protože s tímhle výkonem je 12s systém pro bfu asi zbytečně drahej luxus..
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PSYSBEE: no ono ty testaky dostavaji dost couda, prvni co lidi na testaku napadne, tak to boostovat co to da a kdyz se to otaci na vystavach a predvadeckach... Trosku skoda, ze tam nepujde narvat ani lepsi ani horsi/levnejsi kazeta. Vetsina modelu ma HG ořech, takže to je vlastně jediná kazeta, která tam jde. Dalsi T-type na HG ani neznam.

MAESTRO_007: tu nekvalitu a nespolehlivost mi pripadne rozved, mas nejakou osobni zkusenost? dik.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ADAM: hlavní cit v řazení, není o tom jak to mačkáš, ale jak u toho šlapeš .) to že chce řadit něco pod zátěží, jenom znamená, že bez zátěže to neradi dobře :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam