• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    RANO
    RANO --- ---
    ADAM: Nemám až tak přehled o elektru, ale mám za to, že za podobnou cenu toho moc není - vše co mne napadá je v elektrice výrazně dražší. Orbea Katu jako minivelo, Le Petit Porteur jako cargo minivelo, něco od Ternu (Quick Haul? Short Haul?). To jsou všechno 20" kola, ale stojí třeba 2x tolik než ten radpower.

Bych ještě zvažoval něco jako Bombtrack Munroe nebo Omnium Mini/Nano, což oboje tuším není od výroby elektro, jen mi přijdou jako zajímavé alternativy pro přední nosič.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Potkal jsem teď typka na nějakým takovým kole tehle značky. A jako vypadalo to dobře. Vepředu dobrý košík, uprostřed na ramovce další kufr a vzadu nosic/sedadlo pro pasažéra se stupackama. Kola jak na motorce, takže to vypadalo, že by to dalo i nějakou sterkovou cestu.
    Jako pro manželku do města + polnacky/lesní cesty by to asi připadalo v úvahu jako alternativa toho amflow.
    Beru tipy na další podobná kola. Hlavní je pro mě nosič vepředu (pro psa).
    https://www.radpowerbikes.com/collections/off-road-electric-bikes/products/radrunner-electric-cargo-utility-bike
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    PSYSBEE: Tak to me taky zajímá ty cipy jsou sakra předražený. Jeste jsem videl prodávat snimac otacek z většíma dirama to ale bouzel nebude cist správně rychlost ,ale pres 25 půjde.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PSYSBEE: Update : ted tu byl obchodak z Raymonu a prej ta finta s Hong Kongem (Novým Zelandem ... ) prej už nefunguje takže jedině prej čip - např. https://www.pearcontrol.com/avinox-dji/

Může někdo vyvrátit nebo už jen potvrdit?
    ADAM
    ADAM --- ---
    SCHWA: Aha, díky, mrknu
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    PSYSBEE: Dekl, ktery se nacvakava na baterku. Jde jezdit i bez nej. Dostal jsem i jeden extra nahradni. Docela fajn reseni. a z adny zbytecny mezikrok.

U avinoxu jsem po nekolika minutach prodejce zadrzel, at mi zbytek procesu vyndani baterie uz ani neukazuje :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SCHWA: .. si mi pripomel aka to sem se chtěl zeptat :) : ten Corratec má kryt baterie jako součást baterky anebo je to samostatnej dekl, co se cvakne do rámu?
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ADAM: Koukals na ten proces pri vyndavani baterky? Prodejce mi v Akumo ukazoval vyndavani vyjimatelne baterky u motoru Avinox. Je to dost zlouhave dementni proces… zadne vysunuti baterky pri otoceni klickem jako u Bosche :(
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Pred chvili jsem registroval našeho testovacího Avinoxe (Apache Eagle)
    - na mobilu spuštěná Windscribe VPN - server HongKong, projel sem standartně registraci v Avinox appce, no po dokončení a nahrání aktualizací je maximálka klasických 25km (začne vadnout), 27km vypne se..

Poradí někdo, kde může být chyba v postupu? Diky
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    ADAM: zkusím zjistit, nějaké technické věci a obrázky už vidím, ale ceny a termíny ještě ne
    ADAM
    ADAM --- ---
    HEAVYN: Mě se to líbí, pro manželku na sterkove cesty akorát. Má to vyndavaci baterku a ten přední nosic využije pro psa. Konkurenci je orbea muga s boschem, ale je zbytečně o kus dražší. Budeš to prodávat? Kdy to může být k dodání?
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    JAACOB: jj je eurobike, tak vyjizdi kazdy den nejaka novinka :) Tohle je urcite pisnicka blizke budoucnosti 1-2 roky, uvidime az zverejni parametry, ale vypada to vlastne, ze to je velikostne podobny jako samotny motor M2, tak fakt nevim jak to tam nacpali :)
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    Avinox MG Concept uz jste zaregistrovali? Co na to rikate?
    Avinox MG Concept: Lightweight, Full-Power Combined eBike Motor & Gearbox Project - Bikerumor
    https://bikerumor.com/avinox-mg-concept-combined-ebike-motor-and-gearbox-at-eurobike-2026

🚨 WORLD EXCLUSIVE: 4 New Avinox Gearbox Bikes! | EUROBIKE 2026
    https://www.youtube.com/watch?v=Qdvuye1lyn0
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    MAESTRO_007: tak jasně míří se na cenu, ebike do kazde rodiny, za mě Tektro nevadí, 10 řazení na e-biku taky ne, aspoň budou kazety za hubicku, já na tom PX dost zapomínal řadit...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAESTRO_007: jj. ten spesl stoji nesmysl
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    HEAVYN: "zajímavě" osazené, komplet Tektro a 10 rychlostni řazení a amflow kliky, řetěz atd. To ve mě moc sympatií nevzbuzuje, navíc nosič, světla atd. to je dobré a Číňani tu cenu budou mít super

MARASAN: víceméně každá větší značka takové kolo mat,, akorát spešl na Sramu a cena o 200 tisíc vyšší než ten avinox .)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HEAVYN: njaky takovy je i novy Levo X od Spešlu
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    Než se člověk rozkouká a pořídí PX nebo PR, tak Amflow vyrukuje s novým modelem TL. Ten teda vypadá spíš jako pohodový ebike na dojíždění kamkoli.
    Je to postavené vyloženě na klidnější cestování, dlouhé výlety s rodinou nebo třeba každodenní dojíždění. Ebike má nižší zdvihy (120 mm vpředu a 105 mm vzadu), takže to není na žádné velké dropy v bikeparku, ale spíš na maximální pohodlí a stabilitu. Rám je pořád celokarbon, takže váha celého kola je na tenhle typ pořád super (kolem 22,6 kg), a v pohodě na to nahodíte brašny a další náklad.
    Amflow TL - Fully Loaded for Adventure - Amflow (Czech Republic)
    https://www.amflowbikes.com/cz/tl-carbon

FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    Megamo Ryal další model z vyndavaci baterkou https://www.megamo.com/catalogue/en/a43/f307/
    ADAM
    ADAM --- ---
    FREERIDER: Jo, i na hotelu se to hodí. A navíc chi mít možnost vezt druhou baterku navíc na zádech pro velký tripy. Takže bez vyndavaci baterky bych kolo asi mit nemohl....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam