• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    ZOIDBERG: dik ,tak koupeno. Sice jsem jeste nedobijel, ale zatim naprosta spokojenost. Vsechny kopce na cestach do skolek a skolek jsou tim pro me jako rovinky a muzu decka vozit a nedojet pak do prace zralej na sprchu a hodinovej vydech :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    motokolo, foto z expa z Milána

ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    HAKUBJOZAK: Za mě je to kolo naprosto adekvátně osazené komponenty. Na ježdění někde kolem něsta naprosto v pohodě. Jak vidím, Author je má teď ve výprodeji za 60, z půjčovny jeté za 32… Pokud je baterka v kondici, proč ne.
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    ADAM: a nejakej tip na shimano nebo kde poradej?
    ADAM
    ADAM --- ---
    LOJZIKOVO: Já range extender mám, ale ne Shimano. Obecně to musí být přesně na tvé kolo. Přesně aby to pasovalo do konektoru a aby byla správná delka kabelu. Musí být fakt přesně, nechceš, aby ti někde plandal...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HAKUBJOZAK: km zjistis v menu na displeji, otazka je v jakem je stavu baterka + na krpaly s vahovym hendikepem v podobe ditete je to imho slaby..
    Já vozím svojí 20kg dcerku do skolky na Shotgunu s motorem s kroutakem 90Nm a to je tak akorat.. :)
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    Přítelkyně má E-Bike (Titici Everso, motor Shimano asi E-8). Občas si dáme delší trasu, jenže jí se E-bike už dvakrát vybil. Koukal jsem, že existujou "range extendery" viz https://www.volabike.com/en/shimano/46-kit-extender-para-motores-shimano-e7000e8000-ep8-cylinder.html#/37-capacity-378wh.
    Má s tim někdo zkušenost? Snad jsem tu dobře, jiný auditko jsem nenašel. Díky
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    PSYSBEE: Autor Eleve 29 2021-22 - viz link
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HAKUBJOZAK: znacka kola, model?
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    HAKUBJOZAK: jeste kratce

Najeto 1 083 km
    Pohon Shimano Steps E-5000, 250W, 40Nm, 25km/h
    Baterie Shimano, 504Wh
    Řazení Shimano Deore, 1x10
    Ráfky 29“
    Vidlice RST Aerial, vzduchová, 100mm
    Rám 21“
    Hmotnost 22,9 kg
    Nosnost 130 kg
    Katalogová cena CZK 82 990,-
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    PRE pujcovna elektrokol vyprodava po sezone kola a nabizi mi https://cz.author.eu/eleve-29-2021-22-ua4293950223 za 32.000. Pry ma najeto 1000km a je cerstve po servisu.

Ja mam za sebou 2 testovaci jizdy pres Divokou Sarku a bylo to v pohode. Primarne bych to vyuzival na kratsi cesty po Praze (dovoz deti do skol(ek)) a ulehcilo by mi to krpaly po ceste. Nepotrebuju, aby to za me uplne jelo, ale abych po 20km do prace dorazil cerstvy :)

Dava smysl to koupit? Nebo uz dnes klidne sezenu neco podobneho/lepsiho v podobne cenove revoluci? Podle pana je to pry slozene z kvalitnich komponent, relativne k novym kolum lehke, ale motor je dost slaby.

Poradite, prosim, zkuseni?
    NAILER
    NAILER --- ---
    ADAM: Koukám teď po Anker Powerhouse 767, 2KWh a má to kolečka a madlo na transport, to bych vlastně docela využil.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: Jen dbs1300 (i tak to je celkem velké a těžké) a klasicky hagglezon > amazon. Jinde nakupuju fakt výjimečně.
    NAILER
    NAILER --- ---
    ADAM: Kdes to kupoval (tipuju dbs2300)? V ČR to nikde nevidím...
    VINC
    VINC --- ---
    ADAM: Kousek od La Spezia jsou ty doly na mramor, jsou tam slušný hory... to bude ono...
    ADAM
    ADAM --- ---
    CLAUDE: Nepozná někdo, kde cca to je? Asi Itálie říká, že to je u moře. Ale přecijen trochu přesněji by se mi to hodilo...já si tam nikde takové vápence nevybavuji...

AMFLOW PL | The Peak Of eBike Power And Possibility?
    https://youtu.be/efAjzuBtCNw?si=OpdTkDbEfD9UrRQe
    CLAUDE
    CLAUDE --- ---
    PSYSBEE: Děkuji, předám.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CLAUDE: necekat zazraky, ale za ty prachy ani nelze..
    eFolding | LEVIT
    https://www.levit.bike/efolding
    CLAUDE
    CLAUDE --- ---
    Kolega shání skládací city e-bike do 25k, má šanci na něco rozumného s lepším motorem nebo se opravdu raději koukat po servisu v místě bydliště a bude se muset spokojit s něčím z Kauflandu nebo z Mountfieldu? Co jsem rychle koukal, tak bosch je asi pase a i bafang začíná tak na 40k... Děkuji za radu.
    MIC
    MIC --- ---
    STEMBUS: Dekáč nebrat, když už nový kolo, tak co nejvíce zábavy a nejméně starostí... Motor je základ, ale Shimano přehazovačka, brzdy atd. je prostě o x levelů spolehlivější než Deca-shit...
    Rozhodně bych neobjednával přes internet, ale zajít do "normální" cyklo prodejny kde bydlíte a hlavně dělají servis.
    A myslím že s výběrem motoru nejlépe poradí cena - v prodejně co není supermarket-shit a sami dělají servis, tak určitě prodávají cca 3 značky kol, se kterými mají roky dobré zkušenosti a vědí že ten zákazník jim to tam bude vozit na opravy... A z těch "normálních" značek imho nejde koupit vyloženě shit a cena zkrátka odpovídá...
    Já osobně jsem si koupil celopéro co má Bafang, protože bylo za cenu co s motorem Panasonic je jen přední odpružení a max spokojenost.
    Teda už je to krapet mimo rozpočet co si posílal, ale teď bude podzim a slevy - takový nejlevnější celopéro není vůbec špatná důchodco kára... :-) Jednou v životě tatík sjede obyč obrubník na celopéru a láska na celej život :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam