• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MARASAN: I just found this on AliExpress: | EVqiaoyi Type2 Charging Pile to 220V EV Adapter Type2 Male Plug to Household Socket Converter for All Type2 Charging Stations

https://a.aliexpress.com/_Evwgxe0

Tak třeba tuhle?
    Promiň že sem podcenil schopnost lidí samostaně vyhledávat ba internetu ;)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GANBOY: jakoze si mam ssebou na elektrokole vozit elektroauto a z nej si dobijet baterku?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MARASAN: I just found this on AliExpress: | 470Ω V2L Type2 Electric Car Discharger EV Adapter Female to Schuko / 220V Universal Socket For MGZS MG4 MG5 Marvel R

https://a.aliexpress.com/_Exh557K
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GANBOY: link?!
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ADAM: aha tak ne, borec vymyslel složitější metodu.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ADAM: myslíš tu redukci co pořídíš za 400,-?
    OT_
    OT_ --- ---
    PSYSBEE: Tož to přiznám nevím, předpokládám poslání na reklamaci do Německa. Ale zase když si koupíš Propain, Canyon apod. přímo od výrobce, tak to do Německa případně posíláš též, tak asi to nebude zásadní problém, když si necháš ve sklepě krabici.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Borec udělal konvertor pro nabíjení ebike na ev nabijeckach
    I fixed the biggest problem with electric bikes
    https://youtu.be/i6IyukCIia8?si=ryAuKWrYHxz5xL1m
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    OT_: "Já bych mrknul na německé eshopy" - to me zajímá - jak to maj německý eshopy v případě reklamace motoru, že po roce přestal fungovat? Musíš jim to posílat - tj. balit do krabice apod?
    (Ptám se pro sebe, ne pro kamaráda :-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MARASAN: bravo! :-D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DROOPI: Já bych se první podíval, co má v nabídce tvůj lokální prodejce, kde to budeš chodit servisovat a řešit případné problémy. Trh s e-biky mi připadá dost saturovaný a možnost nějaké zajímavé koupě se slevou je reálná.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DROOPI: tak si vem tech jejich 30k, pridej 50k a kup ji poradny kolo.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    OT_: Vidíš, a já se dneska jdu už vážně na ty Crussisy podívat. Jo, je to ostuda, ale co jsem slyšel od uživatelů, tak teď dělají solidní kola za dobrou cenu, a už mají i hodně zajímavé top modely.
    Vždy jsem kupoval kola podle toho, co prodával můj favorizovaný prodejce bicyklů, což bylo velmi výhodné, jelikož mi rovnou za dobré peníze upgradovali požadované komponenty. Akorát že z elektrokol už přešli jen na Cuby a dívají se skrz prsty na každého, kdo nechce kolo minimálně za sto hadrů. A to nedám. 
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    ZOIDBERG: no takze mas nejaky tip na kolo za 40? Ja se snazim zenu presvedcit at zvysi rozpocet, ale brani se :-))
    OT_
    OT_ --- ---
    ZOIDBERG: Tak zrovna takové slepence jsem měl snad na každém kole v životě (leckdy i jako postupný upgrade) a nevidím v tom žádný problém.
    OT_
    OT_ --- ---
    DROOPI: Já bych mrknul na německé eshopy, slevy v ČR jsou oproti tomu k smíchu. Odrazil bych se třeba od tipů v tomto vláknu: https://www.mtb-news.de/forum/t/schnaeppchenjaegerthread-bikes-komponenten-teile-keine-fragen-diskussionen.617540/page-289
    OT_
    OT_ --- ---
    MARASAN: Náhodou ty nové Crussis s Avinoxem bych i zkousnul, na tom je hnusné víceméně už jen to logo:)
    Ale teda nesměl by mě na tom potkat nikdo známý:))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Zrovna taky vybírám nějaké levnější elektro kolo, takže jsem toho dost prošel a vyptal se. Pokud bys zvýšil rozpočet tak na 40 000, máš více z čeho vybírat. Bafang podle mě není žádný problém. Pak už jen vybíráš podle toho, jakou nálepku evropská montovna na v Číně koupený rám nalepí, a která se ti víc líbí… a který prodejce je ti schopný zajistit kvalitní servis a služby. Asi bych se vyvaroval komponentových slepenců typu brzdy Tektro, řazení Sram a zbytek, co bylo zrovna v koutě skladu.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Za ně jsou CRUSSIS katalogový kolotoče, co můžou fungovat a přinášet elektrizovanou radost v sedle :-)

V týhle cenový kategorii je to všechno plusminus podobný - Apache třeba nabízí za 40k už silnější Blafang M510 a 655Wh baterku, no komponentý jsou celkem základní - pružinova vidle, základní brzdy, základní řazení - ale na běžný ježdění proč ne, funguje to, sám na tom (jen s větší baterkou) jezdím přes léto do práce.. :-)
    - https://apache-bike.cz/hupahu-mx3-510
    Měli i verzi za 35k, ale ta už je co vím totalně vyprodaná..

Obecně je fajn si ty kola zkusit - spíš než osazení bych řešil geometrii - tj. lidově posed - každej jsme jinak poskládanej co se týče délku nohou, trupu, rukuou a tak i každý to hliníkový lešení sedne jinak.
    Někomu víc svojí geo sedne Pells, někomu Crussis nebo Lectron, někomu Apache..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam