Lehce uvažuji nad koupí SL kola (protože děti, méně času atd., takže když už se teď dostanu jednou za čas na kolo, chtěl bych si to pořádně užít, než mi dojdou síly ale přitom i podat nějaký výkon). Na Ebike jsem v podstatě nikdy nejel, ale představuju si to tak, že budu pořád celkem dost dřít, s nižší dopomocí, v boost režimu spíš výjimečně. Jezdím většinou sám, takže nemusím řešit, že bych nestačil kumpánům na full fat ekolech nebo naopak ujížděl lidem na klasickém mtb:)
Samozřejmě AMFLOW by byl dokonalý, ale rozpočtově je pro mě totálně mimo. Nejvíc se mi pozdává Fuel EXE 8 XT (teď za 2500 EUR, což mi přijde pěkné
https://www.mount7.com/trek-fuel-exe-8-xt-2025.html ). Akorát se pořád trochu bojím síly a dojezdu, co myslíte? Mé nynější vyjižďky jsou tak 40 km/900 m výškových a představuju si spravně, že se SL kolem bych to v ECO režimu navýšil třeba o půlku? To by mi asi stačilo.
Navíc bych eventuálně mohl dokoupit range extender nebo spíš rovnou druhou rámovou baterii do báglu (1,8 Kg, to je asi ok, stejně tahám velký foťák a v létě tři litry vody a vzhledem k akční ceně kola by se asi cena té druhé baterie snesla:)