• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKOffice 365 ve firemním prostředí
    Klub pro adminy, uživatele a všechny, kdo se setkávájí s Office 365 ve firemním prostředí. Kluby by měl primárně fungovat pro sdílení zkušeností i konzultace před/po nasazení.
    rozbalit záhlaví
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    TOMMY69: Už jsem se nějak zorientoval, ale stejně - zítra budu psát dotaz na dodavatele, ať to nastaví lépe, než je to teď.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    Může mi prosím někdo jako debilovi vysvětlit rozdíl v identitách? Jde mi o to, že s "identity = mail" nefunguje přístup hostů do týmu v Teams. A i ze stejný domény se to při stejném postupu nastaví samo dvakrát různě. Díky.

SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    Dík, máte pravdu, podařilo se mi to vypnout. Jenom desktopovej Outlook mi to zarputile furt podtrhává i po deaktivaci "Mark grammar errors as you type", ale to je v už pohodě, nechávám bejt.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    TOMMY69: na testy mam teda u sebe E3.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    CUBBA: Je to uplne stejne jako driv. V praci jsem na to koukal, jen uz pak nemel silu odepsat. I ve webovym 365 se da vlevo dole (:D) kliknout na jazyk a tam vypnout spell check.
    CUBBA
    CUBBA --- ---
    SPIRITMONGER: Asi pro kazdou aplikaci zvlast

SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    Zdravíčko, víte někdo jak úplně vypnout červené podtrhávání slov Autocorrect ve Windows 11 pro Office 365?
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    TOMMY69: Hmm. Prej "known issue" nekdy od (pred)leta. Super, jsem zvedavej, co na to reknou ti z nejvyssiho vedeni, kteri jsou v PoC.
    A Microsoft nejak nema snahu to resit.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    Ahoj, jdu s prosbou o radu.

Momentalne mame O365 v PoC a byl bych rad, kdyby se nam podarilo zbavit se nekterejch drobnosti pred tim, nez by to melo jit mezi vetsi okruh uzivatelu. Zaroven na tom castecne i zavisi to, jestli se to vubec z PoC presune do ostryho provozu.

Muzete mi nekdo vysvetlit, proc se nam na on-premu v podstate ve vsech aplikacich neustale zobrazuje moznost "Prihlasit se" a pri naslednem vyplneni e-mailu tato hlaska?

Dekuju!

CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Řešil jste někdo deploy Remote Desktop Services na Windows Server, který je v Azure jako Virtual Machine bez doménového řadiče jen s Entra ID? Zaboha se v tý dokumentaci nedá zorientovat a jediné, co potřebuji je umožnit více užiatelů na RDP připojení najednou. V základu bez RDS nelze více jak dva...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dotaz:
    V Exchangi 365 mám nějaký room mailbox, když chci přidat oprávnění k delegování, přes admin konzoli vyberu uživatele, vše proběhne OK. Ale pak se zpětně podívám kdo má práva třeba Send on Behalf, a místo Novák Josef tam vidím 53852f83-073f-466b-ae9e-f123c97bf7e4.
    Když se na práva podívám přes Powershell, tak to také vidím takto. A stejné je to i když ta práva přidám přes PS.
    Evidentně to ale kdysi nedělalo, protože lidi, kterým tam práva byla dána kdysi, se zobrazují pod svým jménem. A přidání oprávnění ke SharedMailboxu funguje správně.

Tušíte někdo, čím to může být?
    PES
    PES --- ---
    MICKK: Njn, ale to je čistě problém Microsoftu, že jejich Outlook na počítači strká data PST do složky %UserProfile%\Dokumenty\Soubory aplikace Outlook\ a ten firemní OneDrive de-facto "ukradne" všechno co je v %UserProfile%\Documents\ + %UserProfile%\Pictures\ + %UserProfile%\Desktop a nahradí tyhle složky jen virtuálními zástupci do OneDrive (hnusný, že ve výchozím stavu to tam ty soubory nenechá, musí se vynutit v nastavení té složky jako "Vždy zachovat" na tomto počítači, protože po "vymetení" disku při synchronizaci si drží jen něco posledního v cache OneDrive na počítači, ale bez připojení k síti je uživatel pak doslova v pytli)...

Ten OST se tam připletl kdo ví jak, protože normálně je schovaný v %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Outlook\
    MICKK
    MICKK --- ---
    PES: není jak ost tak pst na onedrive unsupported? To si o problém samo říká. A opakují něním problém to zaplnit, ale kolik procent lidí to je. A u vyšších programu je to až 25TB.
    PS: znám lidi co nutné každý den potřebuji pracovat s e-maily z roku 2004.
    PES
    PES --- ---
    MICKK: Hehehe, viděl jsem jednoho, kterému se nějak sekla synchronizace Outlook OST a PST, takže se to neustále duplikovalo (a předchozí nedokončené pokusy o sync se nedaly smazat, navíc se docela dobře skrývaly), který tohle naplnil za měsíc ;-))

Ale stačí haldy DWG, PSD, fotek v RAW + JPG či ten Apple Hi-něco (zvláště teď, pokud jsou ty fotky tříděné do alb podle různých témat - datum/akce/lokalita - neb ne všichni používají třídění dle Metadat a to má stejně z cloudu nejlepší Google), k tomu dokumenty, zálohy pošty za několik let zpětně v PST...
    ...a 5TB jako když se vypaří
    MICKK
    MICKK --- ---
    PES: víc ve firemním 365 za onedrive? Kolik procent uživatelů dosáhne 5TB?
    PES
    PES --- ---
    Pry změny pro OneDrive s Obrázky, schválně jak se to projeví v 365 prostředí? Je to pokus nenápadně zatlačit na vyšší platby za více místa?

OneDrive strhne fotografie z kapacity dvakrát, pokud je přidáte do fotoalb – Živě.cz
    https://www.zive.cz/onedrive-strhne-fotografie-z-kapacity-dvakrat-pokud-je-pridate-do-fotoalb/a-224039
    CUTOR
    CUTOR --- ---
    Ahoj
    lze sdílet jednoduše kalendář do celé firmy?
    Mám v distribuční seznam vsem@ ale přes to nejde sdílet.
    Musím to někde povolit aby to šlo?

naklikat lidi bych uměl ale to pak nebude aktuální při nových účtech.

Teprve se s 365 a jejich administrací seznamuji.

Děkuji za nasměrování. Googlim co to jde ale většina vede na běžné sdílení kalendáře.
    UCKO
    UCKO --- ---
    SAMMAEL: Nemám, ale tady scénář
    Migrace tenanta Microsoftu 365 na tenanta - Microsoft 365 Enterprise | Microsoft Learn
    https://learn.microsoft.com/cs-cz/microsoft-365/enterprise/microsoft-365-tenant-to-tenant-migrations?view=o365-worldwide
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Máte někdo zkušenosti s migrací celého tenantu?
    Požadavek, resp. představa je taková, že ze stávajícího stavu:
    - lokální AD firma.cz
    - synchronizace AD sync do firma.onmicrosoft.com

bude nový stav:
    - lokální AD firma.cz
    - synchronizace do novafirma.onmicrosoft.com, ale s původní e-mail doménou firma.cz
    - tenant firma.onmicrosoft.com zanikne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam