• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEJIMADAZERO WASTE
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    LEJIMADA: a mas zkusenost s sitim z organzy? To je taky umelotina ale splnuje to tu pruhlednost a rikala jsem si, ze az se rozpadnou ty frusaky zkusila bych to.

    jinak dneska jsem byla v obchode s vytvarnymi potrebami na Letny a koupila si tam latkove pytliky z platna, tasky a tasticky na ruzne serepeticky a vse za par korun, barva rezna, atestovane.
    Textilní polotovary | Davona
    https://www.davona.cz/textilni-polotovary/c-1440/
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    Tak abychom to ukončili ne :) Omlouvám se za neinspirující příspěvky..
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    GRANTORINO: já se vůbec nerozčiluju , jen podivuju..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LITTLEPUNKK: .. Taky me nastesti doma nemas, to bych rychle zdrhla :D
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    GRANTORINO: jasný ,ale nějaký "průzkum" taky nemusí být zcela reálný . Já když si představím jak myl v ruce nádobí můj táta , pod stále tekoucí vodou...to bych ..bral myčku jako nejlepší ekořešení:))
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    Ja se teda hooodne tesim na svoji prvni mycku, protoze myt nadobi zkratka uz nedavam, varim 3x denne a ta hora nadobi je neunosna. Neberu to jako zadnou prohru, zkratka neziju ve vicegenracni rodine ani v komunite, kde se lide o praci deli a potrebuju zapnout mycku a jit delat neco jineho nebo se venovat decku.

    myci prostredek si chci delat svuj, neco na tento zpusob http://www.mamavize.cz/mamablog/177-domaci-tablety-do-mycky-recept
    (akorat teda varovani, kdyz by se michal perkarbonat s kyselinou - at uz citronovou nebo s octem - tak vznikaji nebezpecny reakce, tak nedoporucuju s tim uplne experimentovat bez znalosti, jak ty latky spolu reaguji. Kys. citronova nebo ocet se davaji jen na oplach a myje se tou zasadou - praci a jedlou sodou :)

    ta kuchynska sul by nemela obsahovat protispekave latky a volila bych i nejakou bez jodu, proste opatrne s tim, protoze to zasira mycku. A rozhodne by tam nemela chybet sul do mycky (NaCl)
    dobra je prej tahle: http://www.fichema.cz/tabletova-regeneracni-sul/1018-tabletov-regeneran-sl-1-kg-8592861040049.html

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LITTLEPUNKK: ja nevim jak ho myl tvuj tata, ale myla jsem nadobi v ruce mnoho let, v lavorech s malym bojlerem. Myla jsem i nekolik let po peti lidech a vim jaka je to spotreba vody a jsem setrivej clovek. Takze se tu nerozciluj, sama priznavas, ze s tim zkusenost nemas s domacnosti, kde je nas pet a treba priprava jidla jak pise Lejimada, s sebou nese spinave nadobi jako je treba cely mixer, samozrejme i plech tam vrazim, do mycky, proste komplet pouzite veci, nejakou vazicku sem tam, cokoliv je potreba.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    GRANTORINO: děvče Tebe bych nechtěl mít doma :))) Ty vidíš jen ten svůj level ,kdy máte velkou domácnost ..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak ho klidne neztracej ten cas, ja to klidne napisu, kolikrat to bude potreba.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LITTLEPUNKK: jiste, protoze je to pravda a kdyz to nemas zazite, tak je videt, ze to neumis posoudit.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    GRANTORINO: reagoval jsem na toho tvé psaní " ... umyt setrne nadobi ve drezu po peti lidech a narocnejsim vareni za dva tri dny Takovej trochu oxymoron no... " to si nepsala Ty ? ale fakt tu nehodlám ztrácet čas tímhle způsobem...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LITTLEPUNKK: neni to ani lepsi ani horsi, postovala jsem k tomu clanek z ekolistu, takze ani adorace myti v ruce neni na miste. Nekdy je potreba myslet v sirsim meritku.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    LEJIMADA:

    GRANTORINO:

    však nebuďte tak vztahovačné ... Já neříkám že je někdo lepší nebo horší . Jen když někdo bere myčku jako super eko řešení viz grantorino ,tak si myslím že nemá tak úplně pravdu . To že to dokáže uspořit čas a vlastní energii nezpochybňuju ...
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    LITTLEPUNKK: určitě je mytí v napuštěném dřezu mnohem šetrnější. To si myslím i v případě, že napustíš plný dřez i na oplach. Cca jednou za dva dny myju věci co se nedávají do myčky ručně. Přesto naplníme denně myčku a to jsem dost důsledná v tom, že vyžaduju aby si každý hlídal svůj hrnek/skleničku a netahal furt nové. Pouštím ji na noční proud, stejně jako pračku, ale o její ekologičnosti si nedělám přehnané iluze. Přestože je A***. Ale jsem naučená vařit k snídani kaši nebo polévku, k obědu polévku a druhé a teplou večeři. Plus dvě svačiny typu nakrájená zelenina, ovoce bo chleba a nějaký moučník (od klasických buchet po RAW dezerty) ke druhé večeři. Do toho jsou doma různá dietní omezení počínaje cukrovkou, přes žlučníkovou dietu a bezlaktozu s různým přístupem k jezení masa (zapřísáhlý masožrout, tři laxní masožrouti, jeden takřka vegetarián a jeden téměř vegan).. takže vařím pořád (nutno podotknout,, že mě to baví). Do toho téměř denně peču chleba. To už se prostě zašpiní nádobí spousta :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LITTLEPUNKK: tak se nehadej :D..
    Ja jsem nerekla, ze musim myt nadobi po dvou trech dnech, si tam neco divnyho projektujes sama. Rikam nekdy denne nekdy za den dva se to naplni.
    Protoze chodim do prace, nemam cas stat denne dve hodiny u drezu a ani to nehodlam uz podstupovat, namyla jsem se nadobi dost .. Klidne si to myjte jak chcete, ja si to zas naskladam do mycky. 5 lidi nekdy i 6, umis cist? Pet lidi co si da snidani, vari se obed a vecere, svaciny, takze to mas treba taky 15 taliru denne v extra pripadech, dva velky hrnce, ver mi ze kdyz se uvari treba v jednom hrnci zeli, v druhym brambory, ve tretim maso, tak tu jednu plnou mycku denne s prehledem to da a nehadej se :P
    nevis evidentne, co je to velka domacnost

    Ja neziju sama, to bych taky zvladla po sobe umejt jeden talir a hrnek za den :P
    MASOO
    MASOO --- ---
    když by to bylo jen na mě, myju v ruce, šterně to umim, přecijen sem žila v autě nějakej čas ( na cestách)
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    GRANTORINO: proč bys musela mýt nádobí po dvou,třech dnech ? Ve dřezu ho můžeš mýt klidně několikrát za den ;) NEHODLÁM SE TU HÁDAT . Ale v domácnostech kam mám možnost nahlédnout jsou dva , tři lidi a myčka se plní spíš ,aby byla plná a mohla se konečně zapnout , protože přeci jen dva,tři dny staré nádobí nevoní . Na nějaký výzkumy mytí v ruce/v myčce se podívám ,ale osobně v tomhle mám jasno . Myju šetrně ve dřezu po 2-3lidech...
    MASOO
    MASOO --- ---
    PHRASE:
    ANNNA:
    LEJIMADA:
    plníme myčku i několik dní, něco myjeme v ruce, jak kdo u nás...
    Kupuju tyhle tablety, ekologičtější za rozumnou cenu sem nesehnala
    Ecozone Tablety do myčky vše v 1 - 65 ks | Zelená domácnost
    https://www.zelenadomacnost.com/p/ecozone-tablety-do-mycky-vse-v-1-65-ks/
    (btw teď je maj v akci)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    jen jsem zvědavá, co řekne instalatér na to, až ho o tohle doma požádám :D..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LEJIMADA: jo tak, já měla pocit, že tady je všecko už hrozně vážný :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam