• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEFILAPoznej skupinu podle fotky
    Pravidla:
    0) Odpoved se zadava ve formatu JMENO_KAPELY
    1) Zákaz používaní vyhledávačů (Google....).
    2) Kdo uhodne, zadává.
    3) Jste-li si 102% jistí správností svého tipu, ověřte ho a můžete zadat, aniž byste čekali na zadavatele.
    4) Snažte se zadávat otázky z různých stylů, aby zde měl možnost hádat úplně každý.
    5) Odpověď se zadává tučným písmem jako reply na správnou odpověď ve formátu "Bod za xx".
    6) Po uhodnutí zadáváme s maximálně dvoudenním prodlením, jinak zadává správce.
    7) Hlídáme si svoje zadání a pokud během tří dnů nikdo neuhodne, měníme zadání, jinak zasáhne správce.
    8) Publikované fotografie nesmí mít v odkazu název interpreta.
    rozbalit záhlaví
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DRSH: no ja se obavam ze zadano je - JONY: - ale nikdo nevi....
    JONY
    JONY --- ---
    Takže asi nové zadání?

Jedna ze zásadních britských kytarových kapel z konce 80. let odkazující se jak na špinavou psychedelii The Stooges nebo MC5, space rock Hawkwind, tak i krautrock Can. Sami svůj styl označovali jako "trance rock". Vydali jen tři alba a na přelomu 80. a 90. let se rozpadli. Jejich kapelník si poté střihl krátké hraní v Godflesh, s nimiž odehráli ještě před rozpadem turné a vydali velmi ceněné EP se vzájemnými covery. Poté se začal věnovat solové dráze v oblasti experimentální elektroniky, kde dosáhl slušného věhlasu a vydává na předních experimentálních labelech. Před pár lety se kapela dala dohromady, aby odehrála nějaké festivalové koncerty a příležitostně vystupují i nadále.

JONY
    JONY --- ---
    JONY: tw tady jsou jejich dvě alba New West Motel (1993) a Setting the Woods on Fire (1994)

walkabouts.zip | Ulož.to
    https://uloz.to/!DmIyZTxB2Agi/walkabouts-zip
    JONY
    JONY --- ---
    The Walkabouts
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    dej to tam
    ja jsem se vygooglil sam, a neznal jsem ani z MTV alternative nation :)
    (i kdyz neni to moje parketa)
    JONY
    JONY --- ---
    Tak konec a nové zadání?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    N_I: zadáno máme, ale nikdo neví...
    N_I
    N_I --- ---
    bylo by dobry nejaka plavidlo, ze kdyz hadam tak sem zkusim behem 1 dne aspon vlizt pro kontrolu a rovnou pocitam ze muzu uhadnout a zadat....
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    se to nějak seklo zase..
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    omlouvam se, ale konecne ...
    -------------- aktualizovane body ------------------

:)
    JONY
    JONY --- ---
    ENGUMAZ: ano a personálně patřili do toho nejužšího společenství lidí, ze kterého vzešla celá první vlna tamních grunge kapel. Na rozdíl od jiných vlastně v Americe nikdy pořádně neprorazili, udělali si jméno nekonečným ježděním po koncertech a úspěch dosáhli až v Evropě, kde i našli label. Seattle opustili vlastně ještě před tím obrovským boomem. Btw když před časem zemřel Cornell, tak měl kapelník téhle skupiny moc pěknou - takovou noirovou - vzpomínku na poslední setkání s ním. Bylo to v nějaké zaplivané putice v Seattlu, v době kdy to s touhle kapelou ani se Soundgarden nevypadalo nějak skvěle, ale ti už měli natočené Badmotorfinger a netušili, že krátce po tomhle setkání prorazí. Rozloučili se s tím, že tihle na Seattle prdí a zkusí štěstí na nekonečném turné... A od té doby se už prý nikdy nepotkali.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    JONY: jsou fakt ze Seattlu?
    JONY
    JONY --- ---
    JONY: ikoničtější foto

JONY
    JONY --- ---

Vybraná fotka možná poněkud problematická, ale s nápovědou imho snadné.

Bývali řazeni k první grunge generaci, ač s grunge kapelami neměli kromě města původu, labelu a přátelských vztahů nic společného. Hráli několikrát v Praze. Kapela, která spolu s Thin White Rope mi pomohla se naučit mít rád country a americanu.
    NOIK
    NOIK --- ---
    JONY: ano, bylo to tak dobré, že jsem omylem při kinklání hlavou dal starýmu Klusákovi tečku kšiltem:) .. bod za Keiji Haina
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    NOIK: Merzbow
    JONY
    JONY --- ---
    NOIK: Keiji Haino. btw těch cca posledních 10 minut z jeho prvního pražského koncertu stále považuji za jeden z nejlepších live hudebních zážitků, co jsem kdy zažil.
    NOIK
    NOIK --- ---
    japonská legenda, během jednoho koncertu dokáže zabrnkat na balalajku dřevní blues i spustit noisovou smršť z několika těreminů, dvakrát byl v Praze
    NOIK
    NOIK --- ---
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    NOIK: No jasně. Bod za Cobra Killer.
    NOIK
    NOIK --- ---
    Cobra Killer, hrozný čůzy:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam