Jinak teda co bych doporučil:
Beirut:
- rozhodně mešita Mohammad Al-Amin - nádherná, nepřeplácaná, bez turistů a dokonce bez místních, byl jsem tam asi 15 minut úplně sám :)
- poblíž je náměstí mučedníků, na selfíčko dobrý :)
- Vykopávky co se nachází také poblíž - OK - ale bohužel stejnej problém jako jinde, zarostlé křovím a zaházeno brdelem :/
- Raouche Rocks - na podívání fajn, ale k večeru všude turisté
- národní muzeum - ROZHODNĚ doporučuji! Není to tak velké ale opravdu nádherné sbírky
Jeita Grotto: IMHO to stojí za to, já tam potkal všeho všudy asi 15 návštěvníků, místama jsem si tam připadal úplně sám - problém je s dopravou
byblos: fajn, není to taková show ale fajn, stejný problém jako v Beirutu, zarostlé křovím, hrozná škoda
Doprava už o něco lepší, i když ne každej je na chytání autobusu v odstavnym pruhu na dálnici
Co je IMHO na Libanonu super je ta absence "západních" turistů, pokud se Vás někdo zeptá odkud jste je vidět, že ho to opravdu zajímá a není to je fráze která má dopomoc k prodeji nějáký cetky, jako např. v Izraeli / Palestině.
Co je obrovská škoda je to, jaký tam maj kulturní bohatství a jsou schopni si ho nechat zarůst a zaházet bordelem :/
A samozřejmě, jak je v těhle končinách normální, perverzní potřeba neustále a pořád troubit, absolutně to kazí atmosféru toho města, je to fakt na zabití, oni jsou s timhle opravdu nemocní.
To je vše na co si prozatím vzpomenu :)