• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RUTHLESS: hele já jsem to dělala nějak jako po svým bez receptu jako se dělá turecká kuchyně. Udělala jsem na pánvi mix mletýho s jarní cibulkou a kořením a pak to náladovala do tří paprik a to znovu v tom, co zbylo dělala na pánvi a nakonec podlila trochou vody a passatu a pod pokličkou dusila chvíli :) Takže troubu to nevidělo.
    Kdybych měla čas asi to ještě vrznu do remosky dodělat pěkně, ale ten moc nebyl.
    Nicméně dneska jsem ještě dojídala tu třetí papriku a ohřívání s rýží v hrnci tomu ještě pomohlo :) no a muž on nemá rád rozblemclou zeleninu, tak nám nevadilo, že to není takový to úplně měkký.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GRANTORINO: Takze… pečený nebo vařený? :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Dnes moje plněný papriky poprvé, asi se to má víc dusit ještě chvíli :) jenže už jsme měli hlad .. dobrý to bylo.

VELCORO
    VELCORO --- ---
    Na hipstra

VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Letošní první z vlastních rajčat:)

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Prvne jsem zkusil hovezi na cesneku :)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ALDARION: Ach… to muselo být dobré :))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Perilu jsem ulovila na Rohlíku, mají ji i v Hornbachu.
    Tuhle jsem byla na chatě u kamarádky, vůbec tam nikdo nevěděl, jak je dobrá a k čemu se ta hezká “kytka v záhoně” dá použít ,-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Kdyz uz se fenykl nikam nevesel, pomohlo drevene korytko. :)

KAREN
    KAREN --- ---
    LADY_MYSKA: DOCKINEZ: Stačí to prostě vyzkoušet, u nás je motá moje 9letá dcerka. Ono se taky nicmoc nestane, když se nezadaří napoprvé napodruhé - zjištěno.

A taky teda jsem zjistila, že existují 2 druhy rýžovýho papíru a je to rozdíl: na jarní a na letní závitky, tj. na smažení vs. "nasyrovo" - děláme jen letní, tj. nesmažený (i v tomhle názvosloví se chybuje), a napoprvý jsem samozřejmě chňapla po tom papíru na jarní. Nedařilo se, takže příště už balení bez problémů do toho správnýho.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    DOCKINEZ: závitek je ubalit jednodušší než cígo:)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: tyhle zkušenosti mi chybí
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Taky jsem se toho trochu obával. Ale jak se ukázalo, kdo se za gymnaziálních let naučil balit cíga v ruce, ten zvládne i závitky. Větší trabl jsem míval se surovinama, perilu u nás nemívají každý den.

Hm, a ta buráková omáčka... hned jsem na to dostal chuť.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    LADY_MYSKA: taky jsem se zavitků trochu bála, ale úplně zbytečně. Není to nakonec ani tak komplikované a kupodivu to není ani tak moc velký crcání, jak jsem si původně myslela. Jdi do toho! :)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    alpské vysokohorské sýry

ILTU
    ILTU --- ---
    Jak zde padlo, parádní jsou krevety osmahnuté na pánvi s česnekem.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MUTHA: ono je to vsechno jednoduche, na netu zvlast, ale nemam v tom tu jistotu
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    LADY_MYSKA: neni nic jednodussiho

Nakrajis si julienne treba mrkev a okurku, podle navodu uvaris rejzovy nudle, nachystas naky bylinky, treba kombo mata, bazalka, koriandr, obcas davame vajecnou omeletu, opecenou slaninu, +tvoje krevety udelany treba na cesneku

Rejzovej papir namocis na minutku do teply vody

Kazdej si naplni cim chce a umota

+ Sladkokysela chilli omacka, nebo burakova pro narocnejsi
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    na zavitky jsem si zatim vubec netroufla a bojim se jich
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Jarni zavitky! Napln dle libosti

Vietnamese Pork and Shrimp Spring Rolls (Gỏi Cuốn Tôm Thịt) – Bun Bo Bae
    https://bunbobae.com/vietnamese-pork-and-shrimp-spring-rolls-goi-cuon/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam