JESSENKA: Myslím, že se to dá v pohodě použít nastrouhané jako sacharid do jakéhkoli pečení, stejně jako se používá mrkev, červená řepa, cuketa…
Klasika je pak americký pumpkin pie, který se dělá třeba na Den díkuvzdání, ale já se přiznám, že chuťově mi to teda nesedí (asi ta kombinace se skořicí, muškátovým oříškem a zázvorem, což jsou jinak koření, která miluju), nejsem fanouškem. A vizuálně to za mě taky není žádná hitparáda. 🤷♂️
Homemade Fresh Pumpkin Pie Recipehttps://www.allrecipes.com/recipe/13711/homemade-fresh-pumpkin-pie/https://sallysbakingaddiction.com/the-great-pumpkin-pie-recipe/https://tastesbetterfromscratch.com/pumpkin-pie-with-caramel-pecan-topping/*Stejně tak mi tohle koření nechutná v dýňové polévce. Nevím, proč jsou Američani touhle kombinací posedlí. Fucking pumkin spice latte.
Za mě stačí na polévku udělat cibulku na másle, přidat dýni, zalít vývarem, trochu povařit, rozmixovat, přidat případně smetanu, podle chut dokořenit max. pepřem nebo chili a případně solí, kdyby nestačila ta z vývaru.