• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    JESSENKA: Dýňový chlebík, muffiny
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    JESSENKA: Muffiny
    Dýňové muffiny (od 1 roku) | Máma v kuchyni
    https://mamavkuchyni.cz/dynove-muffiny/
    Bábovku
    Třeba tuhle: https://aktin.cz/dynova-babovka-s-tvarohem , ale těch receptů je hodně
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JESSENKA: Myslím, že se to dá v pohodě použít nastrouhané jako sacharid do jakéhkoli pečení, stejně jako se používá mrkev, červená řepa, cuketa…

    Klasika je pak americký pumpkin pie, který se dělá třeba na Den díkuvzdání, ale já se přiznám, že chuťově mi to teda nesedí (asi ta kombinace se skořicí, muškátovým oříškem a zázvorem, což jsou jinak koření, která miluju), nejsem fanouškem. A vizuálně to za mě taky není žádná hitparáda. 🤷‍♂️

    Homemade Fresh Pumpkin Pie Recipe
    https://www.allrecipes.com/recipe/13711/homemade-fresh-pumpkin-pie/
    https://sallysbakingaddiction.com/the-great-pumpkin-pie-recipe/
    https://tastesbetterfromscratch.com/pumpkin-pie-with-caramel-pecan-topping/

    *Stejně tak mi tohle koření nechutná v dýňové polévce. Nevím, proč jsou Američani touhle kombinací posedlí. Fucking pumkin spice latte.
    Za mě stačí na polévku udělat cibulku na másle, přidat dýni, zalít vývarem, trochu povařit, rozmixovat, přidat případně smetanu, podle chut dokořenit max. pepřem nebo chili a případně solí, kdyby nestačila ta z vývaru.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    LUCIASHECK: to vypada skvele!!!!!moc moc dekujuu....

    a neco sladkeho z dyne delate???zname se jich dost urodilo....😃😃😃
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    avokádo, vejce, sýr, tortilla, sůl a pepř

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ACIDQA: u me doma v pohode! :-) :-D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACIDQA: Díky ;-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    JAJITA: muzu! Kdy se stehujes?:)

    JAJITA: chleba na fotce je obyc koupenej zitnej chleba s mrkvi z kolackovy pekarny. Kupuju ho v Makru nebo na Rohliku. (Casto byva v Zachran jidlo za pulku a je dobrej a jedlej dlouuuho. :)


    RUTHLESS: zarid si souhlas doma a pak to domluvime! :))

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JESSENKA: Treba tohle (jen teda ja nedavam nikdy rybi omacku, protoze ji nemivam :-D). Ale v podstate ho jedu tak nejak od oka s ruzne variabilni zeleninou

    Dýňové kari s cizrnou podle Kamu | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/dynove-kari-s-cizrnou-podle-kamu
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    LUCIASHECK: muzu poprosit o recept???

    Dekuji vsem....urco vsecko skusim🫶🏻
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JESSENKA: Tenké plátky opečené dozlatova, sůl a česnek na finále. Super příloha místo hranolků, třeba.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JESSENKA: Pečenou, klidně i s další zeleninou. Mrkev, cibule, řepa, i s žampiony je to fajn.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JESSENKA: Miluju cizrnovo-dynovy kari
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    ahojky,mam poprve dyni Hokaido....mate nejaky oblibeny recept???polevku urcite skusim rada bych skusila i neco jineho,jsme vsezravci...dekuji,pekny den...😊
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    VSICHNIMAME: Jo ten “spenat” jsem taky udelala, to bude prima.
    Z casti jsem udelala spenatovo-medvedi omacku ke gnocchi (ta se da taky mrazit).
    Jako ne ze by se tu nesezralo 20 sklenic pesta, ale tyhle cariace jsou prima, dekuju vsem!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BERUSKA_CA: já to krajim na menší kousky a nakladam do olivace. Nebo to oblansiruju, pokrajim a dám do mrazáku jako špenát.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    BRUKEV: Tady to roste jen chvili, asi jine klima.
    Spousta pesta se zuzitkuje.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BERUSKA_CA: Pesto a kostky a la krájený špenát do mrazáku. Moc jiných smysluplných metod na uchování velkého množství není. Nejlepší je prostě trhat toho méně, než tašky.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BERUSKA_CA: mel jsem od kámoše sušený vepřový s medvedim cesnekem
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Skladuju v šuplíku na zeleninu nebo ve sklenici s vodou. Když ho máš hodně, udělej třeba "špenát " nebo polívku. Výborná je taky kombinace jahod a medvěda mixnutá s kefirem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam