• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    Kratom, oficiálně Mytragina speciosa. Strom z asie, který je stimulant a relaxant zároveň. Ne úplně známá bylina, která patří mezi těch málo rostlin, jejichž účinek je opravdu znatelný. Klub slouží pro sdílení zkušeností s kratomem a vším okolo.

co je to vlastně kratom?
    rozbalit záhlaví
    XARGH
    XARGH --- ---
    XCIDER: i kdyby odhalila novej fyzikalni zakon, v debate o kratomu jsou tyhle plky prebytecny :DD
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    XARGH: nahodou "agresivni anti-buddha postoj" je vyborny vyraz, to zacnu pouzivat jako argument v diskuzi s ezomanickama :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    vezmi si prasky. myslim ty predepsane, ze jo :DD
    takove ty, co ti pomohou pochopit, kde maji tvoje monology misto (za me tezko kde)

+ dale uvidime, jak moc je tato diskuze moderovana ;)
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    a nahodou, to ze cisty zivot je prazdny, ten pocit z toho, mi prijde ze je strasne uslechtila emoce. protoze zahrnuje inherentni postoj ze zivot for its own sake neni nic. je to prazdny prostor ktery dostane smysl jen tim ze neco v nem vznikne.

takze opravim prvni vetu predesleho prispevku - neni to zavislost na zivote, ale zavislost na stvoreni. odhodlanost trvat na stvoreni bez ohledu na to jak narocne situace muzou vzniknout jako vedlejsi efekt toho ze je stvoreni.

je to agresivne anti-buddha postoj. agresivni anti nirvana. ne ve smyslu ze bychom chteli zabit buddhu nebo potirat nirvanu. buddha se vypnul sam a nirvana neni nic takze neni co potirat.

ale my jsme zkratka na druhe strane barikady. budeme kdekoliv, treba v pekle, a uzivat si jeho krasy.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    nejvetsi zavislost je stejne zavislost na zivote :)

podle mne cisty zivot ma ten problem ze je prazdny. a proto ho necim naplnis coz treba nemusi byt drogy ale zalezi na tom?

nahodou drogy jsou docela kogentni zpusob meaning making protoze vytvori meaning okamzite a to takovy ktery hned dokaze svoji hodnotu.
    PSYCHOJEBY
    PSYCHOJEBY --- ---
    BRUTOL: Díky no já musím fungovat v práci , a doma ..
    zbytek tu nechci vypisovat , i tak je to moje soukromí . Ale je možno že mi je fakt špatně z jiných věcích.
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    PSYCHOJEBY: nejdéle jsem měl 9 dní absťák a průjmy bylo to po větších dávkách delší dobu....

Zpravidla u mě je nejhorší 3 den a pak se to láme ...

Hodne pít a třeba nějaký lék na průjem a kombinace Ibalgin + Paralen mi pomohla v prvních dnech...

Jestli tentokrát překonám konečně 90 denni magickou hranici chci sepsat cely můj příběh a vypsat věci co mi pomohli pro Banana na ty jeho stránky ....
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    Ty vole jsem na tom stejně celej život bojuju se závislostma všeho druhu v bili vodě jsem byl už 18 na tom nejdelším pobytu 11 měsíců protože mi tenkrát bylo milejší bejt někde na chatě se super lidma a o drogách si povídat než žít normální život a chodit do práce:))

Ale co můžu říct dnes že každa látka a každé období v mém životě ať už na perníku huleni nebo kratomu mě vždy něco naučili a každé vyabstinovaní někam posunulo a snížil se vždy můj čas následné sebeadestrukce protože ten kdo zažije pocit z čistého života ví že to je vlastně mnohem lepší a jednodušší než brát a shánět drogy i když kratom se dá sehnat dobře vždycky jsem se styděl a koukal kolem sebe jestli nejsou někde sousedé nebo tak aby mě neviděli atd...

To je teď pro mě nejvíc největší úleva že nesmrdim žádnou drogou a jsem naprosto cistej upřímnej člověk co nemusí nikde a nikomu lhát ... Třeba ty rána v práci než jsem se rozkoukal a vsem jsem říkal že jsem do noci na něčem makal sem se cítil jak kreten :))

XARGH
    XARGH --- ---
    FRDK: chapu.
    jedna z moznych motivaci muze byt napr. proste udrzovani vlastniho tela a mysli (jedno jsou) v te nejlepsi mozne kondici. + osobni autonomie - tj zivot bez zavislosti na libovolne sracce ;)
    chvilkove resety nic neresi, chce to dlouhodobejsi koncepci.
    ja vim, me se to keca :D
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    FRDK: No já myslím, že to co jsi ještě po 1,5 měsíci cítil nebyl absťák, ale následky dlouhodobýho užívání.
    FRDK
    FRDK --- ---
    XARGH: Pětatřicet let z padesáti odžitých si různě ulevuješ od smutku. Jak myslíš, že je jednoduché s tím seknout?
    Ano, když jsem se poprvé, podruhé, potřetí, počtvrté.... snažil, bylo to třeba před těmi deseti, patnácti lety jednodušší. Teď, když už jsem vyčerpaný tím neustálým bezvýsledným snažením, vůle a hlavně motivace (nemám proč žít) je víceméně nulová..
    Ano, on ten kratom nebo chlast nebo whatever aspoň na chvíli pořád uleví, jebat, co bude zítra...
    Třeba zas kratom
    XARGH
    XARGH --- ---
    FRDK: "Očekávání, že drogy opět poskytnou úlevu od aktuálního stresu nebo úzkosti" = lhani si do kapsy. jen blbec udela stejnou chybu 2x ocekavajice jiny vysledek nez prvne.
    mozna bys nam tady mohl vypsat ty minusy, neprijdes mi moc namotivovanej s tim seknout...

FRDK: ta stranka propaguje prodej kratomu! tvl to je jak hledat informace o smrti z koureni na strankach Phillip Morris :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    XARGH: Vůle je moc hezká věc.
    Relaps nezpůsobuje nedostatečná motivace nebo vůle. Jedná se o fyziologickou odpověď na abstinenční příznaky. Mohou ho vyvolat například vzpomínky z minulosti na užívání návykových látek/procesů nebo zážitky spojené s různými osobami a místy. Tyto vzpomínky často vedou k očekávání, že drogy opět poskytnou úlevu od aktuálního stresu nebo úzkosti a projeví se silnou touhu po opětovném užití.
    Co je relaps a jak se k němu postavit?
    https://zavislostiolomouc.cz/blog/relaps-a-co-s-nim/
    XARGH
    XARGH --- ---
    PALEONTOLOG: taky zalezi, jak moc si dany soudruh zafrcel. je rozdil prestavat kourit po 30 letech a po relapsu po jedne krabicce. ten pocet zlobivych receptoru se radove velmi lisi.
    spousta lidi ma SILNY problem s kratomem prestat. ale kde je vule, tam je i cesta - proto se na nas FRDK tak zlobi :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Když budeme bazírovat na přesném názvosloví, hovořme o působení na opiodní/opioidové receptory...
    Je Kratom opioid? Klíčové rozdíly, které musíte znát - Krupa Kratom
    https://www.adamkrupa.cz/blog/je-kratom-opioid--klicove-rozdily--ktere-musite-znat/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XARGH: :)) no on tu navykovost opiatu nema, ale co jsem tu cetl, tak abstaky jsou vyzivny. taky jsem byl opraven, tak predavam stafetu..
    XARGH
    XARGH --- ---
    PALEONTOLOG: dik za upresneni nacelniku. zase jsem se nechal unest a zjednodusoval :DD
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XARGH: neni to opiat, jen se vaze na opiatovej receptor
    XARGH
    XARGH --- ---
    FRDK: jasne ze to sem patri. na kratomu vznika zavislost, protoze je to opiat.

mame snad tenhle srandovni "vedlejsi" efekt jen tak ignorovat a bavit se jen o pozitivnich aspektech? ;)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Zuzce tady vůbec nechcu odpovidat, mam za sebou víc než desetileté martyrium cestování po psychiatrech, neziskovkách, léčebnách... Všude vnímám despekt, odmítání (dobře, všude ne, v Bílé Vodě se všichni snaží pomoct, ač to není vždy pro léčeného příjemné, díky za to, co dělají) teď jsem absolvoval znovu několik návštěv na psychiatrii, detox (po pěti dnech mě propustili, když mi bylo nejhůř), všude proklamujou, že závislosti neléčí, přestože u mě bude pravděpodobně problém jinde, chlastem a kratomem si akorát dlouhodobě ulevuju od psychických bolesti
    Fuck it!
    To sem nepatří, neragujte na mě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam