• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    Kratom, oficiálně Mytragina speciosa. Strom z asie, který je stimulant a relaxant zároveň. Ne úplně známá bylina, která patří mezi těch málo rostlin, jejichž účinek je opravdu znatelný. Klub slouží pro sdílení zkušeností s kratomem a vším okolo.

co je to vlastně kratom?
    rozbalit záhlaví
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Ja nemel a nemam bazeni ani pomysleni na kratom od prvniho dne, co jsem ho skoro po ctyrech letech vysadil. Jel jsem denne 12-20g. Trikrat jsem vysadil, ale nikdy to nevydrzelo dele nez 2 tydny. Tentokrat jsem ale nasadil zavislostniho kouce (taky ma zkusenost podobnou s kratomem a musel to resit odborne tehdy) a pak jsem jeste nasadil terapie jako takovy a zkoumal jsem “proc” jsem to bral. A to jsem resil. A na zaklade toho jsem zacal rust i jinak. A jsem za to rad. Nechal jsem si konecne diagnostikovat adhd, beru atomoxetin, inhibitor zpetnyho vychytavani noradrenalinu z prefrontalniho kortexu, a sekundarne to trochu resi stejne i dopamin. Ale to urcite neni “ta” vyhra. Je to komplexni, terapie navstevuji dal a resim i trauma. Postupne se mi podarilo vybudovat v sobe sebeuctu a klid. Pul roku uz na sobe makam a kratom neberu asi 4 mesice. Ale opakuji, za cele ty 4 mesice jsem na nej nepomyslel ani jednou. Misto toho se snazim zit lepe, ve slova smyslu chapat co se deje a rozumet proc se to deje. Ta sebeucta je podle me fakt klicova. Jsem za to vsechno fakt vdecny. Jo a jeste jeden dulezity poznatek, ktery se nikde moc nezminuje mi prijde. Trvalo fakin 3 mesice, nez se z toho moje telo nervove (fyzicky) a psychicky opravdu uplne dostalo. To sem dost cumel. Do te doby unava, nespavost, podivnost, precitlivelost, unava a unava. Jen pomalu se to linearne zlepsovalo. Vsichni rikaji porad “abstak tyden a pak dobry/lepsi”, vubec, fakt to pro me nebyla legrace, asi taky tim, ze mam nizsi hladiny dopaminu kvuli adhd (?) takze jsem to asi vic vnimal. Ale nejsem zdaleka jedinej, kdo to tak mel.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Měl jsem pauzu 4 měsíce, ale když přestane všechno bolet, bažení jede dál nějaký ten měsíc (aspoň u mě
    )
    PSYCHOJEBY
    PSYCHOJEBY --- ---
    BRUTOL: Šikovný , děkuji , já už párkrát přestala na 10-14 dní . Beru zhruba tři roky ale max 20 za den to bylo teď už jsem snižovala na 3-4g denně ale třeba v sobotu to ještě ujeli na 8 g , já ty pro dispozice k závislostem bohužel mám. 😅🙈 Jsem unavená , ale cvičím a žeru různý doplňky , na noc dávám ashawandu zažívací problémy trochu včera odpoledne .. uvidíme zkoušela jsem se na to připravit a minimalizovat následky .😅 Ale říkala jsem si že si zajdu koupit 😅
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    PSYCHOJEBY: drž se teď to teprve začne :) z mých předešlých pokusu přestat jsem nejčastěji zklamal mezi 3-5 dnem ..pak už to jde ....

Teď jedu 8 nebo 9 měsíc přestal jsem to počítat to vidím jako velký pokrok ....
    PSYCHOJEBY
    PSYCHOJEBY --- ---
    Den 2 😀😀😀
    PSYCHOJEBY
    PSYCHOJEBY --- ---
    Den č.1 bez 😃
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    REFALLENONE: Zbytečně jsem se rozvášnil a chtěl to dnes smazat, ale už jsi odpověděl:)
    Pardon my french.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    STICKYGREEN: Nechci hájit vládní kroky v narko-auditku:)), ale mohli to zvrzat daleko hůř, a nemohli to nechat při starým. Rozumím tvýmu vzteku, ale restartuj procesor a podívej se na to z nezatížené perspektivy.
    Máš tady baby heroin s účinkem baby koksu, kterým se legálně zduníš za 50 korun.
    Za mě pořád až příliš levný a dostupný, na to jak je to dobrý.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    SDN33: cca 15g nekdy i 20...
    To tu regulaci dost dojebali...profituji jeste mnohem vic ti velci hraci. Treba ten kratomworld...uz tehda to mival nejdrazsi.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Momentálně je to v píči.
    Žádný dopravce nemá možnost převážet krtm kuli chybějícímu systemu způsobu ověření věku.
    Eshopy nikde, u nas ve.meste 1 kámen shop, konkurence žádná.

Platit 5600 za kilo?
    Sory ale jdu na černý, případně zahraniční trh.
    Well done goverment :))
    XARGH
    XARGH --- ---
    SDN33: je to par let, tak uz nevim, ale neco podobneho - postel, serialy
    SDN33
    SDN33 --- ---
    XARGH: a cos dělal? Čumel do stropu z gauče?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Jj ta nechuť cokoliv dělat či dělat jen s obtížemi, ta je cítit max.
    Já už jsem si několikrát řekl, že si už nekoupím, ale vždycky mě okolnosti nějak donutili.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    PLECH: Absťák se ozve už druhý den abstinence, nejhorší je 3. a 4.den.
    Platí pro velké dávky 20g+ denně.
    Pokud dáváš 5 jednou denně, tak bych to tipoval na lehci diskomfort a nechuť cokoliv dělat + špatný spaní.

Zažil jsem docela intenzivní absťáky a mám i srovnání s H, je to podobný. Ale H je jinej level ještě o 3 schody výše.
    XARGH
    XARGH --- ---
    RSZ: ja registroval pouze nekolikadenni ztratu energie k cemukoliv
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    To mi pripomnelo, ze kamos, co byl na odvykacce, mluvil o mlady holce, ktera tam byla kvuli kratomu. Ze ji davali subutex, protoze kratom upijela takrka nonstop kazdej den. Myslel jsem, ze je to extrem, ale uz jsem slysel o studentech, co to maj ve skole v termosce a taky takhle furt upijej... S tema to pak asi bude tezky.
    PLECH
    PLECH --- ---
    Tuhle jsem u oběda viděl študáka, jak si do lahve s pitím sype kratom přímo ze ságlu a řikal jsem si, ty jo, takhle se to ohlídá hodně těžko :)
    PLECH
    PLECH --- ---
    Podotýkám, že zmíněná nakopávací dávka není úplně malá, vážím si poctivě 4-5 g, to je holt tím, že už mám nějakou toleranci. Nicméně tuto dávku držím už hodně měsíců.
    PLECH
    PLECH --- ---
    Asi dost záleží na dávkování a tak.

Napadá mě, nezaleží třeba na tom, jestli to člověk dává v dávkách na nakopnutí, nebo na relax? (S tím, že tomu odpovídající množství bude různé u různých lidí.)

Já třeba dávám už skoro rok a několikrát týdně, téměr denně. Dávám takový množství, aby mě to nakoplo, mohl jsem třeba vesele uklízet nebo na něčem makat. Málokdy dávám víckrát za den, protože podruhý už to většinou nic moc nedělá a víc cítím nepříjemný účinky.

Když některý den nedávám, necítím se fyzicky nijak zle. Když jedu na víkend pryč, tak taky ne. V létě jsem byl pryč i týden a jasně že jsem si na kratom vzpomněl, ale blbě mi nebylo.

V rámci předvelikonočního půstu chci zkusit nedávat nic, tak jsem zvědav. Je možný, že absťák přijde až po týdnu?

Zaslechl jsem doporučení kava kava při vysazení kratomu. Ale tím, že kratom dávám v dávce nakopávací, tak kavu nevnímám moc jako náhražku, protože ta je vyloženě tlumivá. Je fajn, ale spíš v jiných situacích.
    RSZ
    RSZ --- ---
    SDN33: Já jsem prostě vysadil a neprobíhalo nic (někdy o vánocích), proti mnoha jiným substancím, které jsem vysadil v minulosti to prostě nestojí za řeč.
    I kouření bylo, asi spíš díky rituálům, úplně jiný level než tohle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam