Dneska půl roku bez kratomu. S jednou výjimkou, kdy jsem v půlce května měl odehrát divadlo a koncert v jeden večer a probudil se na to s osmatřicítkou teplotou. Jo, to jsem ten večer strávil se samahanem a kratomem. A zvládl jsem to. Další den jsem si to v klidu dostonal a na kraťák si ani nevzpomněl.
Nemachruju. Je mi jasný, že každý máme jiné sklony k závislostem. Vidím to doma na své přítelkyni, která si táhne trauma z dětství. Jsme toho půl roku čistí oba, ale je mi jasný, že dotáhnout to domů, tak ona s tím dřív nebo později zase začne. Jako rád bych si užil ten luxus mít to doma a dát si jen tak jednou za čas. Nebo s nějakým rituálem... ne jenom namíchat polknout hučet. Ale stejně, ani sám sebou si nejsem jistej.
A upřímně, kromě toho, že jsme na to odvykání byli dva, hodně mi pomohla ta regulace. Zvednutá cena, snížená dostupnost... a hlavně prodej po max 50 gramech. Je to fakt něco jinýho, než když koupíš kilo za 2 koruny na gram.
SDN33: Nezlob se, ale to je popírání jak z učebnice. Lžeš sám sobě, s opravdu čistou hlavou to uvidíš jinak. To, k čemu kratom teď potřebuješ, zvládneš i bez něj. A to nejsou výčitky ani kritika, velmi dobře ti rozumím. Týden po vysazení jsem přemýšlel úplně stejně.