• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NJALEU, multikulturalismus a přistěhovalci (+UK na pozorovani z dalky :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MRAKY: oni v podstate maji pravdu: kdyz tady ctu na nyxu texty ve kterych jsou spatne vyjmenovany slova, tak mi to muj mozek automaticky vyhodnoti jako „autor ma IQ pod sto, bud na nej hodnej“.

    Paradox toho jejich zameru ovsem je to, ze tim celej problem spis budou akcentovat. Ti inteligentni samozrejme budou dal psat kultivovane, i kdyz tomu univerzita nebude prikladat vyznam, a ti kdo to neumi ztrati posledni sanci i motivaci se to naucit, takze se ten rozdil jenom zvetsi.
    GORG
    GORG --- ---
    not black enough... tomu muze rozumet asi leda FFF a spol. :)
    FFFF
    FFFF --- ---
    LONESTAR: and the daily mail is lily white enough to be on this page and wallpaper size!
    NJAL
    NJAL --- ---
    LONESTAR: Ta pani ma jasny vyraz "He had one, yes. What about the caribbean breakfast?" ;-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Je to dobrý jako budíček pro "normies", za mě skvělá kauza.
    FFFF
    FFFF --- ---
    TAX: tak tohle souvisi s tematem tohodle mista opravdu jen velmi vdzalene.
    TAX
    TAX --- ---
    pry prokazala! :)))

    Ondřej Kúdela dostal za rasistickou urážku trest na deset zápasů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/ondrej-kudela-rasismus-glen-kamara-trest-slavia-rangers-kemar-roofe.A210414_135044_fot_pohary_jic

    cista nadhera.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: To je sice pozoruhodne, vzhledem k tomu, ze ADL je primarne zidovska a proizraelska organizace, ale budiz ;)

    Jinak, kdyz pises o "holi na obranu svych zajmu", tak se slusi podotknout, ze podstatna cast tech, kteri chteji v USA potlacovat kritiku Izraele (a zvlaste mezi pravicaky), Zide nejsou (btw. netvrdim, ze by to snad melo byt prekvapive;))
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NJAL: prave tezko rict no! cert aby se v tech zidech vyznal! :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: Vsak asi jsme, nekonzistentni je ADL :-) S tim, ze ja jsem ADL prozatim zaznamenal jen v mimoizraelskych vecech a tak jsem proste netusil, jake vesele bonbonky jsou schopni nabidnout. No a jen dovysvetlil, proc mohou nekteri rightwingeri s chuti leftwingery v necem vlastnim vykoupat. V jedne islandske saze zazni veta "Sam si nes sveho dabla!" - myslim, ze ta ten pristup dost vysvetluje.

    NE7RA: A tihle jsou teda pro ADL nebo proti? :-D
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: Me to neprekvapuje vubec, mne slo jen o to, pokud se tu budeme pohorsovat ci bavit na ocividnymi nekonzistentnostmi nekterych (me btw. jen udivilo tve podiveni, nebot ADL jede "jiny standard" pro Izrael desitky let), abychom se sami vzdy snazili o to byt co mozna nejvic konzistentni ;)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    NE7RA: To jsem rad. Tak to pls Hondzikovi vysvetli, proc by ho v dobe, kdy je politicky korektni gaye obvinit z homofobie a cernocha z white supremacismu, nemelo prekvapovat obvineni zida z antisemitismu. ;-)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NJAL: Neprekvapil jsi a prekvapene se nedivim :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    NE7RA: HONDZIK: Nejsem si uplne jist, ze budu schopen najit nejaky konkretni priklad veci z doby neinternetove, ale je preci jiz ve vseobecnem povedomi, ze kdyz se chces vyjadrit o (((nich))) (uvadim jako obecny meme, osobne nepouzivam), tak muzes ocekavat, ze prilitne obvineni z antisemitismu. Ten meme nevznikl jen tak pro nic za nic.

    No a kdyz date narodu, ktery ma nejvic nobelovek per capita, do ruky takovouhle krasnou hul, tak je celkem logicke, ze ji zkusi vyuzit na obranu svych vlastnich zajmu, nejen jako ochranu reknemez jednotlivcu. Jelikoz politicky korektni je siroce a bez vyjimky chranit urcite skupiny, tak staci chytre nastavet par oslich mustku mezi "Zidy" a "stat Izrael" a jste v situaci, kdy se proste nestacite divit, stejne jako ty breadwinner wives. A dobre vam tak :-)

    Ano, jsem si vedom, ze jsem vam nedal zadny konkretni priklad. Muzete me uplne ignorovat a dal pokracovat v prekvapenem diveni, jak jsou nektere veci mozne.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: Nevim, kdy "leftwingove" udelali v ramce boje s "nacky" skoro ze vseho antisemitismus (mozna bys mohl konkretizovat, at se poucim). Konzervativni (a i liberalni jako v pripade ADL) tazeni proti kritikum Izraele probiha v USA desitky let, jen se ponekud stupnuje a tak je dnes mozne v ramci tlacenych novych definici povazovat nazory jako zastavali napr. Albert Einstein nebo Hannah Arendt (tedy zidovsti levicaci s kritickym, lec stale sympatizujicim postojem vuci Izraeli) za brutalni antisemitismus ;)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NJAL: Muzes uvest priklad?
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: No, leftwingove udelali kdysi v ramci boje s "nacky" skoro ze vseho antisemitismus, tak ted je tahle hul rightwingy pouzita na ne. Proc se divis? Lidi delaj casto blbosti a nedokazi dohlednout na horizont udalosti, kdy by se vec, kterou ted tak vehementne prosazuji, mohla jednou aplikovat i na ne samotne.

    Je to totez, jako nyni breadwinner manzelky pri rozvodu povazuji za "nespravedlive", ze by svym manzilkum meli platit v USA alimony. Fight by the sword, die by the sword.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: Tech pripadu, kdy byli z univerzit vylouceni pedagogove ci novinari vyhozeni z prace, je v USA celkem dost, jednotlive kauzy lze vyguglit. K obecnejsim trendum viz napr.:

    "It is widely recognized that critics of Israel, no matter how well-founded the criticism, are routinely punished by both public and private institutions for their speech. The American Civil Liberties Union (ACLU) has documented a pattern by which “those who seek to protest, boycott, or otherwise criticize the Israeli government are being silenced,” a trend that “manifests on college campuses, in state contracts, and even in bills to change federal criminal law” and “suppress[es] the speech of people on only one side of the Israel-Palestine debate.” The Center for Constitutional Rights has shown that “Israel advocacy organizations, universities, government actors, and other institutions” have targeted pro-Palestinian activists with a number of tactics “including event cancellations, baseless legal complaints, administrative disciplinary actions, firings, and false and inflammatory accusations of terrorism and antisemitism” and concludes that there is a “Palestine exception to free speech.”

    How the Media Cracks Down on Critics of Israel ❧ Current Affairs
    https://www.currentaffairs.org/2021/02/how-the-media-cracks-down-on-critics-of-israel

    nebo

    "Rightwing activists are attempting to spread new laws across Republican-controlled states that would suppress criticism on public university campuses of Israel and its occupation of Palestinian territory.

    Pro-Israel and conservative lobbyists are encouraging state lawmakers to outlaw antisemitism in public education, from kindergarten through to graduate universities. But the proposed definition of antisemitism is so wide that, in addition to standard protections against hate speech towards Jews, it would also prohibit debate about the human rights violations of the Israeli government.

    First amendment advocates see the potential spread of such laws as a major threat to free speech on campuses.

    Among the activities that would be prohibited by the new laws are human rights investigations focusing specifically on Israel. Also banned would be any speech “demonizing Israel by … blaming Israel for all inter-religious or political tensions” or “delegitimizing Israel by … questioning Israel’s right to exist”."

    Revealed: rightwing push to suppress criticism of Israel on US campuses | US news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/us-news/2019/oct/16/conservative-activists-want-to-outlaw-antisemitism-in-public-education-why-is-that-a-bad-thing
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam