• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMDAPapirenskej fetish
    Diskuze o papirenskejch potrebach, notysky, pera, propisky, tuzky. Co je nejlepsi na trhu, kde se to da sehnat atd..
    rozbalit záhlaví
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: btw nasla jsem to v Luxoru, asi je lepsi si to osahat (Luxor se mne teda ale jevi jako dost drahej; nasla jsem tam nekolik titulu, co chci, a vsecky jsem nasla jinde o vic jak 100,- levnejsi, i toto tam meli za tech dvestepade).
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    SQUZZA: ja bych rekla, ze stopro.
    urcite to nebude takovy to, kdyz mas pevnej list ala karton na kterym skoro neni znat, ze z druhe strany neco je; predpokladam, ze se to asi trochu zvlni (to mne prave nevadi, mne by vadilo jen propisovani, trhani a celkove kdyby to diky tomu prestalo drzet pohromade). neni to uplne moje vysnena gramaz, treba co udela centropenka na druhe strane, to si netroufam rict, ale troufam si to zkusit (narozdil od nekterych radobykronik, co jsem driv videla v papirnictvi, do kterych bych psala leda mekkou, ne cerstve ostrouhanou tuzkou).
    povazuju to fakt za kompromis, ale koupila bych to i kdyby to stalo vic (trochu vic).
    ja do toho teda urcite planuju lepit z obou stran (myslim si, ze takovy to lepidlo na papir, co ma formu vysunovaci tycinky, to v rozumne vrstve znicit nemuze; necim tekutym bych to ale asi netrapila) casem tam planuju i psat, takze pokud by te to zajimalo, tak nekdy napisu co to udelalo.
    kazdopadne jak psala Camella, je to kniha bez te rozsirujici se vazby, takze kdyz se to cely polepi, asi to nebude dobre drzet zavreny.
    ale za ty penize mne nic z toho nevadi.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    a zvladne to vlepovani fotek? jakoze na kazdym listu naka fotka?
    PISISKVOR:
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: treba by se nekomu mohlo hodit:
    nasla jsem neco v tom duchu co shanim, co mne za tu cenu prijde fakt super https://www.alza.cz/...FKP111666&gclid=EAIaIQobChMIxtSF9MyL3gIVzOd3Ch1qQwc4EAQYAiABEgKInfD_BwE#popis
    rozmery zhruba 30x21,5cm, gramaz listu kompromis mezi klasickou tenkou A4 do tiskarny a necim skutecne pevnym, a na pohled to vypada jako surova bichla, zadnej sesitek nebo diar (podle tech obrazku z netu bych to nekoupila, nasla jsem to v knihkupectvi).
    nevim, jestli to stoprocentne splnuje moje ucely, ale na vyzkouseni, zda jo, je to naprostej ideal. za ty prachy fakt bozi (ruzny radoby kroniky s mensi gramazi jsou radove o stovky drazsi).
    napr. mi to prijde jako super darek pro dite, ktery rado kresli nebo tvori, a za uplnej pakatel.
    jo a kdyz se sunda ten obal co je na obrazku, tak je to ciste bily.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: jen bacha, pokud pujdes do něčeho typu “kronika”, je dobre použit spesl s rozsirujicim se hřbetem (bohužel nevím, jak to hledat, takovou kroniku má tchyně), jinak to s přibývajícími fotkami má tendence praskat a nejde zavírat.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    EELISHKA: pravda, taky me to puvodne napadlo, ale za ten litr, kolik ten zminenej stoji, se mi nechtelo to pak jeste dal tunit. ale asi to tak udelam, bude to nejlepsi reseni. diky za tip na tutorial:)
    EELISHKA
    EELISHKA --- ---
    PISISKVOR: vyřešila bych tak, že koupím ten s (pro tebe) odpudivým vzhledem a polepím si to něčím vlastním.
    tady je to třeba dobře ukázáno, co mám na mysli https://www.youtube.com/watch?v=JMPEpHLqSro
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    nemate prosim vas tip na hodne velky fotoalbum? samolepici nebo obyc, to je jedno, ale aby se tam vesly radove stovky fotek (vic nez napr. 300, coz se mi zda jako takovej vyssi prumer, po chvili gugleni).
    nemusi to byt primo fotoalbum, staci diar s vyssi gramazi a s vetsim poctem stran, to by ostatne i bylo lepsi (idealne knizni vazba, ne klasicky diar na krouzky, kdy hrozi, ze po letech se to zacne trhat).
    co jsem zatim dohledala jako maximum, je samolepici fotoalbum kam se vejde az 700 fotek 10x15 (to uz zacina byt zajimavy), akorat ta vazba mela (pro me) odpudivej vzhled...
    na diare jsem mela odvahu jen primo v obchodech, a kdyz uz najdu neco, co se tomu zacina priblizovat (obvykle ma nazev "kronika"), ma to zoufale nizkou gramaz, nedokazu si vubec predstavit, ze na takovej papir by se dalo psat, cimkoliv, aniz by se clovek proryl o dalsi dve strany dal...
    NEBOZKA
    NEBOZKA --- ---
    SAAYURI: nebo taky chodim v Německu ráda sem: https://www.manufactum.de/schreibwaren-c198877/
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    NEBOZKA: Skoda! Ale ukladam na priste ,))
    NEBOZKA
    NEBOZKA --- ---
    SAAYURI: našla jsem po zadání do googlo jen tenhle 4 roky starý odkaz https://www.ignant.com/2014/07/02/top-6-stationery-stores-in-berlin/
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SAAYURI: No, uz jsem doma, a nic jsem nenasla. Krome Muji :D
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Jsem v Berline, je tu nejakej obchod s fetisem, co neni u nas? :)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    kam na dobrej scrap book? :] chci tam lepit hlavne fotky, potrebuji neco, co vydrzi...
    EULE
    EULE --- ---
    NI_: ja vim, taky jsem ho vcera hledala :(
    EULE
    EULE --- ---
    KORDA
    KORDA --- ---
    Netušíte kde sehnat tuhle tuhu do gelovky? Vlevo je klasická, reklamní tužka co mají v každým McPen. Vpravo je moje podivná, ale pro mě pohodlná gelovka. Má (i s hrotem) 13cm. Šupléru na průměr nemám.

EULE
    EULE --- ---
    Báječný obchod s must have věcmi, hlavně samolepkami, pro tvorbu diářů a jiných je zde.
    fleppi | milujeme papírové diáře - Fleppi
    https://www.fleppi.cz/
    TRAUMA
    TRAUMA --- ---
    Tiger je pro mě obchod s blbostma a šmejdama, ale musím uznat, že na papírenské zboží se tam vyplatí chodit. Lepítka za pár korun různé barvy a velikosti a bloky a zápisníky taky za fajn cenu v různých deskách a hlavně s pořádným papírem!! jinde v obchodech je všechno kolikrát průhledné, že radši nepsat na druhou stranu a používat jenom kuličkovku, pokud to není značkové a nestojí majlant...
    EULE
    EULE --- ---
    THEON: Na Novem Smichove
    THEON
    THEON --- ---
    EULE: No nekecej, ze bych to konecne vyzkousel? :) Nikdy se mi uplne nechtelo do toho delat si ho komplet sam. Jakej to byl Flying Tiger, ze se ptam?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam