• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: srry, nějak sem tvojí odpověď chyt z mobilu a pak sem zapomněl odepsat.

Google Chat - vůbec se nenačte
    YouTube / YT Music - zhňácá se to do efektivní neovladatelnosti (zmizej hlasitosti, queečka...), navíc při zavření sidebaru se stopne přehrávání což totálně kurví jakoukoliv užitnost (oproti pinnutýmu background tabu...)
    Google Drive - děsně nepřehledný (srov. např. s extension Checker Plus for Google Drive*)
    Google Mail - jakože... kinda-ish, ale vlastně je pohodlnější mít to pinnutý nebo si prostě otevřít novej tab (...nebo to vytřešit extension*)
    Google Tasks - dtto co mail

...Keep - v podsdtatě dtto co Mail a Tasks - jakože asi si dokážu představit že to použiju, ale ten sidebar bych musel mít roztaženej tak na široko aby to bylo použitelný, že to je vlastně nepohodlný a spíš si to pinnu nebo otevřu v novym tabu.

Translate - jakože teoreticky, i když to tam vypadá dost nehezky a radši použiju nativní Vivaldi translate (popř. na něco většího si otevřu Translate nebo DeepL někde bokem protože něco většího bych asi přes sidebar stejně řešit nechtěl)

Wikipedia... z toho vypadá asi nejlíp, ale upřímně, pořád dost neprakticky v tom úzkym profilu, i když ten sidebar o něco roztáhnu, představa že tam listuju v nějakym rozsáhlejšim článku je dost nic moc.

_________
    * btw. Checker Plus je boží sada extensions pro Google služby - Mail a Calendar jsou pro mě v podstatě nepostradatelný
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Standardně používám WhatsApp, FB Messenger, Wikipedia, Google Translator a Googlew Keep. Vše běží bez problémů. Jediné co sleduji, že mi občas "mizí" ikony Web Panelu. Ale na funkcí to nemá vliv.
    Jaký web Ti přesně nefunguje?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Používáte někdo webpanely?

Pokud ano, můžete mi prosím říct jaký, na co a jak?

Protože já sem jim zkoušel dát šanci několikrát a absolutně sem na to nepřišel - v podstatě všechno co sem v nich zkoušel rozeběhnout se buď nenačetlo vůbec (Google chat...), načetlo ale totálně rozbitý / prakticky nepoužitelný (gDrive, YouTube...) nebo se to načetlo, ale UX bylo totálně inferiorní tomu mít pinnutej tab - nebo si prostě otevřít novej (gMail, gTasks...)

Zkoušel sem kdeco dalšího a v podastatě sem nenašel web s nějakou průběžně přidanou hodnotou, kterej by tam fungoval - a došlo mi že vlastně ani vůbec netušim jakej je zamejšlenej use case nebo usage go-through a fakt bych upřímně ocenil kdyby mi to někdo vysvětlil nebo mi třeba ukázal příklad (printscreen...) - protože nějak to fungovat musí, kdyby to bylo tak useless jak mi to přijde tak by se s tim nedělali / nereleasnuli by to / neudržovali by to, ne?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEVIN00: PowerToys zrovna ne, ale jinej podobnej mám. Dík za tip! :)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    FRK_R23: A nemáš instalované PowerToys? Pak by se Always On Top vypnulo zkratkou Win+Ctrl+T
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nějak jsem si zapnul Always on top a nevím jak to vypnout :D už se vám to někomu povedlo?:D

Kolem okna je takovej šedivej rámeček :)

KEL
    KEL --- ---
    block trackers dělá právě přesně toto
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Tuší někdo, proč mi Vivaldi nezobrazuje náhledy fotek z Instagramu které jsou embednuté do jiných webů? :( Podezřívám nějakou blokaci 3rd party content, ale nikde v settings to nemůžu najít (možná sem slepej).

Mám nahozenej Vivaldi native adblock na block trackers and adds, kvůli YT mám přihozenej ještě uBlock origin
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SALVATOR: Ne, tohle jsem ještě ani neviděl :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Máte taky někdo problém zbavit se tohodle a dostat se ke speed dial?

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Jdu sem s něčím, co mě hodně potěšilo.

Zjistil sem, že pokud URL Google vyhledávání obsahuje parametr &udm=14, je vyhledávání zcela prosto jakýhokoliv AI bullshitu. Prostě jen výsledky, nic víc. Pro srovnání:

led zeppelin - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=led%20zeppelin

vs

led zeppelin - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=led%20zeppelin&udm=14

Je i stránka, která ten parametr ke Google vyhledávání sama přidává: https://udm14.com/
    No a proč to říkám je, že ten parametr je možný přidat i do Vivaldi a funguje to skvělě, stačí jen v záložce "Vyhledávání" dát URL https://www.google.com/search?q=%s&udm=14

V zásadě je to zkratka, protože stejný výsledky dává, když člověk zvolí možnost "Web" přímo na Google, ale to už jsou dvě klinutí navíc:

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SUK: Jde ti o tenhle parametr. Taky sem to musel vypnout, strašně mě to sralo.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SUK: Chování address baru, včetně toho o čem mluvíš ty, si lze nastavit tady.

SUK
    SUK --- ---
    FRK_R23: Kdyz zadavas adresu a odpovida necemu otevrenemu, tak ti ji to nabidne jako prvni. Blby je, ze kdyz chces otevrit dalsi tab neceho, co uz mas, tak ti to preskoci na ten novej. A pokud jsi se chtel soucasne zbavit aktualniho, tak ten ti zustane nadale otevrenej. Lze to prerusit klavesovou zkratkou (ctrl+enter) ale to by melo byt imho naopak - zkratku pro preskoceni, jinak otevirat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SUK: Co to je za feature? Zřejmě jsem to neviděl.

Na podobné téma mě baví CTRL+E, to je dobrá věc :))
    SUK
    SUK --- ---
    SIRIEN: na to to muze bejt dobry, i jinak to muze bejt dobry, ale bohuzel to je aktualne v pomerne nepouzitelne podobe. Budu hledat dal :)
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SUK: na skákání mezi workspaces dobrý - škoda jen že tak nikdy skákat nechci :/
    Jestli na to přijdeš tak se pls poděl.
    SUK
    SUK --- ---
    Kde se da vypnout ta absolutne otravna a nepotrebna "switch to this tab" funkce? Nedari se mi to v konfiguraci nikde najit...
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    Poslední dobou mi u seskupení listů nefunguje režim možnosti zobrazení (více stránek v jednom okně). Při poslední aktualizaci tahle funkce zmizela?
    Používám postraní lištu, ale při spuštění na straně není a v nastavení musím přepnout umístění nalevo/napravo, aby se mi zobrazila.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Nepoužívá někdo k Vivaldi i Edge? Nějaké tipy jak nejvíce Edge přiblížit k Vivaldi aspoň základními funkcionalitami - pin tabs, pin tabs stack, workspaces?
    Firma začala blokovat "neschválené aplikace" a tak jsem nucen využívat spíše Edge, než Vivaldi :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam