• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KEVIN00: To asi taky stojí za zkoušku.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SALVATOR: Nevím jestli se při reinstallu komplet mažou uložená data aplikace. Ale zkusil bych min. před továrním nastavením smazat kompletní data pro Vivaldi
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SIRIEN: Jj. Eště podezřívám i samotnej telefon. Občas se na chvíli zasekne, když je to během tapnutí, tak ho zaregistruje jako dlouhý... Tak ho zkusím resetovat do továrního nastavení, natáhnout všechno zpátky a uvidím. Ale to bude pain, tak to chvíli potrvá, než se k tomu dokopu.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SALVATOR: a zkusil si to reinstalovat?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mně teď začaly pro změnu blbnout záložky, opět na mobilu. Po zavření jedný mi to na vteřinu až tři zamrzne, pak se teprv záložky posunou, prohlížeč přeskočí na tu nejbližší, ale nezobrazí se obsah na tý, na kterou se prohlížeč přepne. Je potřeba přepnout ručně na jinou a pak zpátky.
    Nemluvě o tom, že mu pořád nefunguje skrývání toolbarů při scrollování. Začíná mě to na tom mobilu trochu srát.
    MICRO
    MICRO --- ---
    SIRIEN: V prosinci měli výpadek syncu (který trval skoro 3 týdny (!)). Pak to konečne spravili, ale v mobilu to stále blblo. Pomohlo až kompletní smazání nastavení a resync nanovo.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    FRK_R23: já měl jednu dobu relativně nedávno problém že se mi pořád rozpojoval sync, což rozjebávalo hesla i notes, ale když už mi skoro došly nervy abych to šel řešit tak to přestalo - asi Bug fix, ale update logy sem nekontroloval.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FRK_R23: Tak debil jsem asi já, protože na novém stroji se musi dekryptovat databáze :) Hesla jsou zpět :))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nikdo jinej s tim problém nemáte? Jsem z toho dost nešťastnej a některý hesla mi zmizeli :/ wtf tyvole... tohle fakt nechápu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Teda něco změnili a hesla se mi teď synchronizují jinak. Například ty starý nejsou na cloudu, ale jenom na device.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tak sem to vypnul a zapnul a dobrý. Jen bych nemusel zapomínat na základní IT poučku.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SALVATOR: nope, u mě všechno funkční.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Po poslední aktualizaci Vivaldi na mobilu se mi při scrollování dolů přestaly skrývat záložky a adresní řádek. Děje se to vám to taky někomu? Zároveň sem nepřišel na to, která podložka v nastavení by se s tím mohla pojit, vyzkoušel sem snad všechny.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: srry, nějak sem tvojí odpověď chyt z mobilu a pak sem zapomněl odepsat.

Google Chat - vůbec se nenačte
    YouTube / YT Music - zhňácá se to do efektivní neovladatelnosti (zmizej hlasitosti, queečka...), navíc při zavření sidebaru se stopne přehrávání což totálně kurví jakoukoliv užitnost (oproti pinnutýmu background tabu...)
    Google Drive - děsně nepřehledný (srov. např. s extension Checker Plus for Google Drive*)
    Google Mail - jakože... kinda-ish, ale vlastně je pohodlnější mít to pinnutý nebo si prostě otevřít novej tab (...nebo to vytřešit extension*)
    Google Tasks - dtto co mail

...Keep - v podsdtatě dtto co Mail a Tasks - jakože asi si dokážu představit že to použiju, ale ten sidebar bych musel mít roztaženej tak na široko aby to bylo použitelný, že to je vlastně nepohodlný a spíš si to pinnu nebo otevřu v novym tabu.

Translate - jakože teoreticky, i když to tam vypadá dost nehezky a radši použiju nativní Vivaldi translate (popř. na něco většího si otevřu Translate nebo DeepL někde bokem protože něco většího bych asi přes sidebar stejně řešit nechtěl)

Wikipedia... z toho vypadá asi nejlíp, ale upřímně, pořád dost neprakticky v tom úzkym profilu, i když ten sidebar o něco roztáhnu, představa že tam listuju v nějakym rozsáhlejšim článku je dost nic moc.

_________
    * btw. Checker Plus je boží sada extensions pro Google služby - Mail a Calendar jsou pro mě v podstatě nepostradatelný
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Standardně používám WhatsApp, FB Messenger, Wikipedia, Google Translator a Googlew Keep. Vše běží bez problémů. Jediné co sleduji, že mi občas "mizí" ikony Web Panelu. Ale na funkcí to nemá vliv.
    Jaký web Ti přesně nefunguje?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Používáte někdo webpanely?

Pokud ano, můžete mi prosím říct jaký, na co a jak?

Protože já sem jim zkoušel dát šanci několikrát a absolutně sem na to nepřišel - v podstatě všechno co sem v nich zkoušel rozeběhnout se buď nenačetlo vůbec (Google chat...), načetlo ale totálně rozbitý / prakticky nepoužitelný (gDrive, YouTube...) nebo se to načetlo, ale UX bylo totálně inferiorní tomu mít pinnutej tab - nebo si prostě otevřít novej (gMail, gTasks...)

Zkoušel sem kdeco dalšího a v podastatě sem nenašel web s nějakou průběžně přidanou hodnotou, kterej by tam fungoval - a došlo mi že vlastně ani vůbec netušim jakej je zamejšlenej use case nebo usage go-through a fakt bych upřímně ocenil kdyby mi to někdo vysvětlil nebo mi třeba ukázal příklad (printscreen...) - protože nějak to fungovat musí, kdyby to bylo tak useless jak mi to přijde tak by se s tim nedělali / nereleasnuli by to / neudržovali by to, ne?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEVIN00: PowerToys zrovna ne, ale jinej podobnej mám. Dík za tip! :)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    FRK_R23: A nemáš instalované PowerToys? Pak by se Always On Top vypnulo zkratkou Win+Ctrl+T
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nějak jsem si zapnul Always on top a nevím jak to vypnout :D už se vám to někomu povedlo?:D

Kolem okna je takovej šedivej rámeček :)

KEL
    KEL --- ---
    block trackers dělá právě přesně toto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam