• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VON_GILOTINEVěci Veřejné - world edition /USA/UK/EU/AUS/CHINA/RUS
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jejda.. fedajkine, jak je to mozny jen vid

    img-1-1713362647116
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FLU: Každopádně ta poslední ambasáda kam bych se schoval je ambasáda Ekvádoru - tam to prej tak nějak celý vzdali :)))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FLU: Tak tomu rozumím, mě šlo o to že to vyznělo (možná se pletu) jakože někdo zaútočil na ambasádu na území neutrálnho státu, jak píšu jako kdyby vyhodili do vzduchu ambasádu v Káhiře třeba, přičemž tady jde o ambasádu nepřátelskýho státu na území nepřátelskýho státu.

    "protože prostě nechceš vystavit své vlastní diplomaty roziku, že se stanou terčem podobného jednání."

    nenapadá mě situace kdy by se tohle mohlo stát
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    FLU: CIA má, tuším, pravidlo, které zakazuje jejim agentům vydávat se za novináře. V jedné z kapitol knihy The Road to Fatima Gate: The Beirut Spring, the Rise of Hezbollah, and the Iranian War Against Israel se o tom autor - sám novinář zmiňuje.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Neckbeards, what a surprise

    Vandals captured on camera smashing protected red rocks at national park | The Independent
    https://www.independent.co.uk/news/world/americas/lake-mead-national-park-nevada-vandals-b2529070.html
    SADY
    SADY --- ---
    VON_GILOTINE: prej reptiliani a pritom je akorat bavi incest :)
    FLU
    FLU --- ---
    ADAMIRA: Ano, ale Ukrajina to neudělala, ač by nejspíš mohla. Tady nejde jen o Vídeňskou úmluvu, ale i o nepsaná pravidla, která se víceméně dodržují, protože prostě nechceš vystavit své vlastní diplomaty roziku, že se stanou terčem podobného jednání.

    V minulosti platila třeba nepsaná dohoda, že si KGB a západní tajné služby nebudou fyzicky likvidovat své agenty, což je sice jiná oblast (byť nezanedbatelný průnik mezi diplomatickým personálem a agenty tajných služeb není ani zdaleka výsadou represivních režimů), ale princip je to stejný.

    Btw v té souvislosti je pak zajímavé nedávné odhalení The Insideru a Der Spiegelu, že za tzv. havanským syndromem stála GRU. Pokud se to prokáže, jednalo by se o historicky bezprecedentní porušení onoho pravidla, které se jinak dodržovalo po celou studenou válku.

    Unraveling Havana Syndrome: New evidence links the GRU's assassination Unit 29155 to mysterious attacks on U.S. officials and their families
    https://theins.ru/en/politics/270425
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MAKROUSEK: to je argument z Minority Report?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    “My theory: Trump’s legal team sedated him,” Mother Jones DC bureau chief David Corn wrote on X.

    “Looks, he’s old. The judge is keeping Sleepy Don from his nap time,” Meidas Touch editor-in-chief Ron Filipkowski posted.

    The Lincoln Project, an anti-Trump Super PAC, wrote that Mr Trump had worn himself out with his post-trial Truth Social rants.

    “#SleepyDon was up late rage-posting on Truth Social,” the account posted.

    Several other social media users joined in the joke.

    “I prefer Presidents who don’t fall asleep before the lunch break in their hush money paid to a porn star election interference trial,” one user mocked.

    “If Sleepy Don is too low energy to stay awake during the first day of his criminal trial, does he even have the stamina to be President?” another wrote.

    “‘Sleepy Joe’ is [a] projection, like everything else,” the account Republican Voters Against Trump posted.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    according to some courtroom reporters, Mr Trump appeared to struggle to keep his eyes open – and at one point may have even fallen asleep.

    “Trump appears to be sleeping. His head keeps dropping down and his mouth goes slack,” New York Times reporter Maggie Haberman reported.

    The observation quickly inspired a new nickname for the 77-year-old former president: “Sleepy Don.”
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FLU: c) jenom proto, ze na to nemaj prostredky a dovednosti. Jinak by se samozrejme radi angazovali.
    FLU
    FLU --- ---
    PETER_PAN: K tomu, co tady už uváděli kolegové, jen dodám, že:
    a) zadržování 66 rukojmí není totéž jako fyzická likvidace osob na diplomatické půdě
    b) v Argentině se k těm útokům oficiálně přihlásil Islámský Džihád a vyšetřování dospělo k závěru, že pachateli byli operativci Hizballáhu, tedy libanonští státní příslušníci ve službách nestátního aktéra, jehož Írán sice dlouhodobě podporuje, ale který má vlastní agendu a není to žádná prodloužená ruka Íránu
    c) íránský režim je zkorumpovaná a po všech stranka prohnilá represivní teokracie, ale neangažuje se v žádné podobné kampani politických vražd vnějších nepřátel režimu jakou nepřiznaně, dlouhodobě a systematicky provozuje Izrael.

    Takže jabka s hruškama a ničím nepodložené oslí můstky. Opravdu brilantní analytická práce dua Mikulecký/Švamberk. A to v tuto chvíli pomíjím až komickou snahu to celé vykreslit jako fantastické vítězství Izraele a všestranné selhání Íránu. Netřeba dodávat, že realita je krapet komplikovanější.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    To proste nevymyslis

    img-1-1713210261605
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Reporter: Donald Trump appeared to be asleep. His head would fall down. He didn’t pay attention to a note his lawyer passed him. His jaw kept falling on his chest and his mouth kept going slack
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    HANOUCH: Oprava Mehdiho Bazargana. Píšu na mobilu.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    OMNIHASH:Ještě je důležité dodat, že Íránská krize s rukojmími v 79. začala v listopadu, za premiera Mehdiho Bargazana ,který na protest konání zfanatizovaných studentů odstoupil, ústava Íránské Islámské republiky byla přijata až o měsíc později v prosinci téhož roku. Pan analytik by se měl šťourat ve dronech pro Ukrajinu a nevyjadřovat se k věcem, kterým evidentně moc nerozumí
    DAHY
    DAHY --- ---
    PETER_PAN: Jo to jen analytik, co nedávno někde říkal, že zatímco podporovatele Izraele tíží každý zmařený život palestinského civilisty, tak antisemita Tomáš Klus a jemu podobní jenom využívají příležitosti, kopnout si do židů. Ten je určitě schopnej hodnotit věci nezaujatě.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PETER_PAN: až na ten drobnej rozdíl, že za rukojmí v Teheránu mohli tevolucionářský studenti a za ty 90's útoky libanonci...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    VON_GILOTINE: pristi rok ji zkratej na 150 metru
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    LoL
    Insane in the brain

    In a fifth post, he bemoaned the gag order imposed on him by Judge Juan Merchan, who is presiding over today’s trial, after the defendant attacked Judge Merchan, Mr Bragg and even the justice’s own daughter on social media.

    “I want my VOICE back. This Crooked Judge has GAGGED me. Unconstitutional! The other side can talk about me, but I am not allowed to talk about them! Rigged Trial!”

    Trump unleashes Truth Social rant as he wakes to historic first day of criminal hush money trial | The Independent
    https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/trump-hush-money-truth-social-rant-b2528894.html

    Writing on his social media platform on Monday morning, the candidate claimed in a post: “As virtually every legal scholar has powerfully stated, the Biden Manhattan Witch Hunt Case is, among other things, BARRED by the Statute of Limitations. This ‘trial’ should be ended by the highly conflicted presiding Judge.”

    In a follow-up post, he added: “The Radical Left Democrats are already cheating on the 2024 Presidential Election by bringing, or helping to bring, all of these bogus lawsuits against me, thereby forcing me to sit in courthouses, and spend money that could be used for campaigning, instead of being out in the field knocking Crooked Joe Biden, the WORST President in the History of the United States. Election Interference!”

    After a third, less characteristic post in which he pointed to the absurdity of Russia calling for restraint from Israel in response to the drone attack from Iran it suffered over the weekend, Mr Trump return to his own plight, asking: “Why didn’t they bring this totally discredited lawsuit 7 years ago??? Election Interference!”

    ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam