• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVLife in plastic
    Dobrovolné oběti trendu plastik, sukcí a výplní. Klub pro svobodné pohoršování nad kačeřími pysky, falešnými sixpacky a melouny na hrudníku.
    rozbalit záhlaví
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Tohle tam maji v Nakupnych maniackach uz dlhsi dobu ne
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TANKIE_: Kolektivna lobotomie?
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    MART1NKA: co se to na Slovensku děje na všech frontách?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Co to je? Proc to je?

    SINEAD
    SINEAD --- ---
    MEI: Zkusim hadat...Pruhonice? :))
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ovsem dnes me zabila fotka matky Beyonce.. tam mate pocit ze si z vas nekdo dela prdel. Mix-Collage-12-Feb-2024-03-33-PM-9769
    upload photo
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MART1NKA: Tak na to zdravotnictví se schválně zeptám švagrové, je z Istanbulu.. nepamatuju si, že by ho nějak vychvalovala.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CNV: Tak scammeri sa najdu vsade.
    CNV
    CNV --- ---
    MART1NKA: Taky se na pověsti tureckého zdravotnictví mezi influencery přiživuje spousta klinik, které fakt za nic nestojí a jde jim čistě o peníze. Z toho pak jsou ty hororové příběhy na YouTube, kdy influencer naletí na krásnou reklamu a na místě zjistí, že je všechno úplně jinak.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Bola som v Istanbule, bavila sa s kamosom Turkom. Turecko ma skvele zdravotnictvo a v tomto pripade sa bude jednat o zelanie zakaznika aby to vyzeralo ako orbit zvejkacky. Presne na to tam chodia. Turci im to urobia, obojstranna spokojenost.
    Sama mam keramicke korunky, rozmlatila som si zuby, mam ich 12 let a stale drzia, budem ich teraz odborne vymienat. Ako zdrave zuby by som tym nenicila, mam to citlivejsie na chlad a teplo ako svoje normalne zuby, to ma na tom asi sere najviac.
    MEI
    MEI --- ---
    Jezdím ted pracovně do jedné obce za Prahou - obří satelit s obřími baráky, které jsou copy paste jeden druhého, vrchol nevkusu, ale lidé tam mají evidentně opravdu hodně peněz. Na oběd chodím do místní restaurace, která je každý den plná místních - takovou koncentraci plastik jsem nikdy neviděla. Je to trip do alternativní reality, kde má každá žena nějak povytáhnutý obličej. A k tomu samozřejmě drahou kabelku a o 20 let staršího chlapa. Totální bizar, ale nejvíc WTF na tom je, že jsem tam nezahlídla ani jednu, která by to měla udělané vkusně, všechno nepovedený peklo.
    MEI
    MEI --- ---
    TANKIE_: Imho to lépe zapadne :-)
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    CNV: a proc davaj na vsechny ty obrouseny pahyly jednicky? Nemaj jinou formu?
    CNV
    CNV --- ---
    Turecké kliniky ty zuby propagují jako fazety. Ty se lepí zepředu na mírně zbroušené zuby, což je sice taky určitý zásah do skloviny, ale není to tak hrozné a dělá se to jen u viditelných zubů. Jenže Turci ve skutečnosti dělají korunky, tj. obrousí všechny zuby na miniaturní pahýlky a na každý dají nový umělý zub. Což je velký zásah, který se normálně dělá až když není možné zub jinak zachránit. Navíc dělají celý chrup najednou, ty korunky kvalitou stojí za prd a následná péče je nulová - zaplatíš, odletíš domů a tím to pro ně končí.
    Britové rádi létají do Turecka pro zuby, protože zubní péče v UK je v troskách, akorát že pak obvykle končí v troskách i ta krásná modrobílá kusadla...

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KAIAFOX: Koukam, ze mam se svoji korunkou stesti. Na jednicce, chlapec na sebe chtel upoutat pozornost, tak mi podrazil pri brusleni nohy. Led kupodivu neuhnul :) Po 15ti letech mi ji vymenili za jinou a porad to drzi. Mam ji teda normalne dobarvenou, vypada jako lidsky zub, ne jak tyhle klavesy od piana.
    NIMLOTEK
    NIMLOTEK --- ---
    KAIAFOX: Ufff :D
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NIMLOTEK: Ty pahýly pod tím vyhnívají. Dřív nebo později to odpadne. Není to na trvalo. Akorát pak nebude co opravovat, jenom nasekat implantáty (což taky není žádná sranda a to neřeším finanční stránku věci).

    Sama jsem si to mohla vyzkoušet - rozpadla se mi pětka až k dásni (jako z filmu, rozlomila jsem ji mrkví 🤦‍♀️, kaz nebyl vůbec vidět), zubař mi ji dočasně "vystavěl" a za pár let se to rozpadlo - do prostoru mezi zubem a materiálem se i přes všechna pojiva a čištění časem dostane veškerý svinčík. Zbytek zubu letěl a mám tam implantát :D.
    NIMLOTEK
    NIMLOTEK --- ---
    KAIAFOX: Reknes vic, prosím?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    CNV: Mají se na co těšit, zubař vyprávěl...
    CNV
    CNV --- ---
    KAIAFOX: Turecký zuby. Nechala si je udělat spousta influencerů, kteří se budou za pár let pěkně divit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam