• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    E2E4: to jsem taky mela tu euforii! :D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SRNECEK: hele já měl po očkování dokonce mírnou euforii, možná taky budeš mít dobrej pocit že jsi konečně udělal něco co pomůže tobě i společnosti :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    No, pokud člověk nemá čas, náladu ani myšlenky na to, řešit si třeba včas dovolenou, tak to většinou skončí tím, že na žádnou dovolenou nejede. Holt to nebyla priorita. Pokud nebyl čas na očkování, tak to holt nebyla priorita, člověk je neočkovaný a tudíž se mu dějou věci, které se dějou neočkovaným. Jeho volba, jeho priorita.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    SRNECEK: Takže tentýž vzkaz jako pro MINERWU, neočkovaných jsou jen 2 skupiny: KRAMERIUS
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRNECEK: hele, poměrně dlouho tu fungovala walk-in centra, kde v létě a na začátku podzimu ani nebyl až takový nával... takže stačilo chtít a v den, kdy ti kvůli práci nezavolali, se prostě po obědě zvednout a dojít si tam.
    takže... ne, pochopení se nedočkáš. a drobná rada - všechny tvoje problémy souvisí s tím, že za sebe odmítáš převzít zodpovědnost. tohle je jen jeden z mnoha dalších projevů téhož, akorát že teď do toho zatahuješ i okolí.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    CORNELA: Hele, ne kazdy je tak roboticky jako ty, ty jsi desne chladna a pragmaticka, to, ze tady pisu, neznamena, ze se mi neco nedeje.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SRNECEK: vykourilo z hlavy, ok, ale pak nefnukej, kdyz si za to muzes sam vlastni blbosti :) uz mas teda termin te vakcinace? co tu diskutujeme tak ses jiste zvladl nekam prihlasit.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: no, treba pupinek nebo lehky zachvev zvysene teploty o pul stupne, protoze si sednes blizko topeni
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    CORNELA: Nechci to uz moc resi. Pisu, ze primarne jsem nebyl v psychickem stavu a pisu, ze na to urcite byly dny, kdy to slo, ale vykourilo se mi to z hlavy. Take jsem resil VU, ano, urcite by se to dalo resit, kdyby to bylo uplne priorita na mem listu, coz nebyla v tom obdobi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: To můžeš něco přehlédnout!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: se nemuzes pozorovat vpraci? :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: Jenže to máš půl hodiny v očkovacím centru a pak dva dny sedět doma, pozorovat se a čekat na reakce :o)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SRNECEK: to jsou kecy, ockovani ti celej den nezabere, tak tam skocim pred praci nebo mezi pracema, nebo si vemu dovolenou, nebo tyvole neplacene volno, nebo tu praci treba odmitnu.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    EFFKA: Mam praci, kdy mi volaji ten den.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SRNECEK: neptas se na zmeny, fnukas tady, ze se zmeny oznamuji par dni predem. Kazdy tady neco proziva, necim prochazi, nejsi sam kdo ma treba zivot ve srackach. Zajit si na vakcinu je otazka pul hodiny zdrzeni... takze prosimte fnukej nekde jinde, ze diky vlastni blbosti ted nemuzes do hospody. Omezeni pohybu neockovanym se opravdu dalo cekat. Rakousko zavadi povinne ockovani od 1.2. a ono to dojde i sem, akorat bude muset umrit jeste daleko vic lidi, nez si to tady v narodu bez kouli nekdo lajsne.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    SRNECEK: Tri terminy a do vsech neco prislo…planovani ti asi nic nerika, ze? I kdyz mozna to nebyla priorita a tak jsi to odsunul na druhou kolej.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ANABEL_LEE: ja spise nechápu tady tu potřebu do lidi ryt, ptam se na změny od pondeli a dostanu útok kvůli vakicnaci. Plus fakt nikdo tady neví, co ta druhá osoba prožívám v os. životě a nezna všechny duvody.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SRNECEK: nj tak ted holt budes sest tydnu sedet doma, tak prestan fnukat a sup pro vakcinu at to mas co nejdriv za sebou
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ANABEL_LEE: Vakcína je od cervna pro mne, ja od te doby dost silne pracuju a mam dost silne uzkosti, kdy jsem i cely dny paralyzovany, mam deprese a jsem stale v pice z jakéhosi pokusu o sebevrazdu, mezitim v rodine se staly sracky, coz mne take rozesralo, v říjnu jsem teprve mel kapacitu v hlavě na vakcinu a zacal o resit, ale na tri data, co jsem mel vzdy neco prislo a nyni se lecim z nachlazení. Ano, urcite bylo par dni, kdy jsem byl v klidu, ale v ty mne ta vakcina vubec nenapadla, protože mam tak malo dobrych dmi, ze jsem asi byl rad, ze nejsem v prdeli.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    SRNECEK: kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody...

    Pokud vím, tak CORNELA pracuje ve zdravotnictví, kde teď začínají padat na hubu (navíc vědí, že to nejhorší mají teprve před sebou), znovu a tentokrát zbytečně, protože stačilo, aby se přes 90% lidí starších 12 let naočkovalo. No a do toho přijdeš ty s tím, že očkovaný nejsi (neznám věk, ale řekněme, že jsi mladší 18 let - takže asi od srpna jsi mohl kdykoliv). Tak holt prostě na to jsou prostě zvlášť doktoři/sestri alergičtí a neslyší to rád.
    Takže se prostě koukni kolem sebe, kde ideálně očkují Pfizer/Moderna a skoč si tam... myslím, že už i pro lidi co mají první dávku se některá opatření nevztahují (?).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam