• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHEALAStreaming

    Streaming, video, audio, živé vysílání DJek, gamesníků a všech co potřebují být vidět


    autorka je příšerně unavená temná elfka a mírně nenaložená. Pokud s ní budete mít trpělivost, potěšíte koťátko.

    Návody



    Streaming videa ze dvou kamer
    https://www.youtube.com/watch?v=92bSB0Pk4_w&feature=youtu.be

    Streaming na twitch - záznam obrazovky
    http://www.czechgamer.com/17930/navod-jak-vytvorit-a-nastavit-twitch-tv-stream.html
    rozbalit záhlaví
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MOTU REVELATION [ NETFLIX ]

    MR_STANIOL
    MR_STANIOL --- ---
    Ahoj, sháním narychlo na zítra někoho, kdo by s námi odbavil stream v NTK. Setup: 8 speakerů fyzicky, zoom (cca 1500 účastníků), stream na fcb. Máme techniku, kameramana, zvukaře, ale potřeboval bych někoho k sobě na odbavení. Časově 11:00 - 18:30. Peníze 3500,-. Víc info do zprávy kdyžtak, nebo na adam.svoboda@dynamotechnik.cz, díky moc!
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    SHYLOCK: více info v poště:)
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    ahoj! poptávám někoho, kdo by mi pomohl streamovat konferenci. Streamuju přes OBS a potřebuju k tomu obsluhu. 29.9. 12:00 -18:00. 3000 CZK.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Ahoj, streamujete někdo IRL stylem z terénu : GOPRO - mobil (data tarif) - TWITCH? Pokud ano, jaký máte tarif, jaký mobil a jaké GOPRO? :) Dík
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    REDCLIFF: Ja neco podobnyho resil s Teamsama a OBS to zvladlo - zdroj videa byl screen capture, ktery jde dat jen na okno, audio z windows mixeru.. - cely to teda bezelo na dalsim pocitaci, takze jsem neresil mikrofon..
    REDCLIFF
    REDCLIFF --- ---
    SMUGI: Streamlabs obs to nejspíš řeší a umí :) Díky moc!
    REDCLIFF
    REDCLIFF --- ---
    SHEALA: Díky za odpověď! Zkusil jsem free verzi, ale nepochodil. Restream má vlastní studio - a vlastně proč jej nevyužívat, pro naše účely asi dostačující, ale jak jsme zvyklí na ten Meet, tak zase ty naše speakry přeučovat na nový soft - práce :)) I tak děkuju!
    SMUGI
    SMUGI --- ---
    REDCLIFF: streamlabs obs normálně dovolí záznam obrazovky (ano, okna můžou blbnout) a zvuk pouštět výstupní ze zvukové karty (vysílá to co slyšíš).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ahoj, uplně od boku placená služba restream.io by to neuměla? Nejsem si jistá jestli to zvládne. Pokud ano, máš vyhránu, protože OBS dostane klíč restreamu.
    REDCLIFF
    REDCLIFF --- ---
    Zdravím všechny a zkusil bych se zeptat. Pro potřeby konferencí a živého vysílání webinářů používáme Google Meet a potřebovali bychom to živé vysílání sdílet/streamovat např. ještě na YT. Nemáte s tím někdo nějaké bližší zkušenosti? Co jsem si ověřil, tak přímo v Meet-u má být možnost livestreamu na YT od předplatného Google Workspace Enteprise, což není náš případ ;) V OBS jsem zkusil např. přidat jako zdroj "prohlížeč" - s kartou Meetu, ale to se potom mezi sebou začne "hádat" a k Meetu se nepřipojím - asi protože už mou kameru a mikrofon používá Meet a OBS to zařízne...
    Teď mne napadá, jestli by to nezařídil v OBS jako "zdroj" záznam obrazovky s aktuálně probíhajícím Meetem, ale co zvuk z Meetu? Otázky, samé otázky :)
    Díky moc za vaše postřehy!
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    hmm...

    nemáte náhodu někdo rozbitá Rode nt-usb?;-) Potřeboval bych tenhle díl, ale mají jen na NZ a asi se jen tak evropy nedostane..



    Rode Replacement Mounting Ring for NT-USB - Muziker CZ
    https://www.muziker.cz/rode-replacement-mounting-ring-for-nt-usb
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    asi to je vysoce specificka zalezitost, ale kdyby nekdo koketoval s timhle ujetym resenim, tak to jde (zjednodusene pres sit posilam audio do maca, na kterem bezi OBS)

    mac 1:
    Serato DJ PRO -> iShowU Audio capture -> AU Lab (AUNetSend) -->
    mac 2:
    --> AU Lab (AUNetReceive) -> BlackHole -> OBS (zvuk)
    Samsung telefon: IP Webcam --> OBS (obraz)

    mam to tak, pac mac1 je duchodce, ktery to OBS nezvladne a mac2 nechcu pouzivat na mixovani.
    SIGN
    SIGN --- ---
    JOPS: Diky, obcas tam skoci glitch mezi sykorkama a ostatnima :) ale to bude asi tim, ze nestiha upload.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SIGN: hele dobry, ted koukam na sykorku :)
    SIGN
    SIGN --- ---
    Konecne jsem rozchodil streamovani krmitka ze zahrady. :)
    A jak uz to tak byva, kdyz je neco noveho, a jeste je z toho nadseny, a rika si, ze to nemuze byt tak tezke, tak samou radosti spousta detailu utece. :) Coz pak prinasi par prekvapeni. Mini story - vse probehlo behem par dnu >

    Chtel jsem 4K kvalitu, vybral jsem tedy 4K kameru, Reolink 8MP, ze to pripojim zatim jen do site a zkusim, jak to bude fungovat. Poridil PoE switch, 50m kabel, nacvakal a zapojil. Na komp jsem signal dostal, vsechno fungovalo hezky skrz Reolink aplikaci.

    A ze budu teda streamovat. Bohuzel kamera nema built in rtsp protokol, a bylo by zapotrebi NVR, tak jsem koupil NVR - oduvodnil jsem si to tim, ze beztak jsem chtel jednou zabezpecit barak a nahradit stavajici kameru systemem.

    Z plneho nadseni jsem zahy zjistil, ze NVR nedokaze 4K stream, respektive stream ze 4K kamery (i kdyz je to stejna znacka - a je to i napsany v navodu, coz jsem uspesne prehlidl), a dokaze jen nizkou kvalitu (640x480 - kvuli limitum h264 kodeku).

    OK, rikam si, tak 4K teda nebude, aspon zkusim HD, a budeme pak upgradovat casem. Koupil jsem tedy dalsi kameru, ktera umi i UHD a ma 4x opticky zoom (coz se ukazalo, ze je super a hodi se, kdyz chci vecer zazoomovat na misto, kde jsou jezci - krmitko tim padem neni ani videt). Zustal jsem u HD nakonec (zatim). Rtsp main streamu fungovalo. Super.

    "Stacilo" uz jenom upgradovat internet (privest nove pripojeni, protoze VDSL vic nezvladalo v lokalite nez 20mbps down/2 up) - upgrade na 50/10...

    Prace s OBS byla jednoducha, a hned se vsechno chytlo, streamovani na YT taky v pohode, to uz byla malickost, ale ten proces, takhle zpetne, me docela pobavil. Ted z toho mam radost a tesim se pak na dalsi vylepseni skrz OBS a pak UHD, a potom i snad to 4K plus teda automatizace krmitka, ale to bude zas jina story. :D

    https://www.youtube.com/channel/UCZ-m4KvYzR_yTLJzfgly8kA/live
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    https://medium.com/@k/how-to-live-stream-dj-sets-on-twitch-81401a99cf1f
    návod na streamování na Twitchi pro DJs, hodím do záhlaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    pokouším se vysvětlit twitchi, že pokud má extension, co ukazuje rozvrh kdy vysílám, tak že ji má zobrazit. Bohužel ji nezobrazí na mobilu, a na PC se musí poskrollovat dolů. Nemáte na to nějaký trik?
    THEON
    THEON --- ---
    NAVARA: taky https://www.newtek.com/software/ndi-camera/, myslim ze to je i na Android
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ATOMSK: ja nevim, dneska koupis nejaky samsung s8 nebo neco podobneho s perfektnim obrazem z druhe ruky za dvojku, pokud nepotrebujes nejaky specialni objektiv (dalka/fisheye), netusim, proc se vubec trapit se zrcadlovkou (napajeni, prehrivani, pripojovani... samy opruz). imho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam