Tak jsem zkousel ze zvedavosti zkompilovat vyvojovou verzi KiCAD 6 (konkretne 5.99 nightly) a vypada to docela stabilne... Archlinux to ma v AURu. Jeste to nespadlo co si s tim hraju... ty zmeny nejsou naky masivni. vymenili ikonky za takovy trochu min vyrazny a vyresili naky drobnosti. Stary projekty z 5ky se mi podarilo otevrit.
ale jak to v tom jednou ulozis, tak uz to v 5ce neotevres... takze bych se do toho urcite nepoustel nak zbrkle...
+ kdyz je ve schematu symbol, kterej ma pin nezarovnanej na mrizku, tak narozdil od kicadu 5 uz neni problem k nemu natahnout vodic
+ nove umi aktualizovat schema z uprav na desce (tj. naopak)
+ je tam prehlednejsi nastaveni globalnich navrhovejch pravidel, jde globalne specifikovat minimalni annular ring
+ tridy siti (tloustky vodicu) se daj nastavovat uz z editoru schemat jeste nez vubec zacne design desky
+ umi do footprintu pridat rozlitou med, zakazany zony kolem anteny, atd... takze uz nebude potreba to pak jeste delat rucne na desce
+ DRC castecne kontroluje jestli je citelnej silkscreen (jestli se neprekrejvaj dva ruzny silkscreeny)
+ prestanou se pouzivat cache/rescue soubory a soubory budou rovnou nakopirovany ve schematu
+ moznost vytvorit si uzivatelsky vrstvy v pcbnew (asi pro naky vlastni nekaly ucely?)