• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FAIRIELLALesní chundelatosti
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    sysel obecný






    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    Až budete zase číst o tom, že se používají jedy, které hubí ty zlé hraboše, kteří nám ničí úrodu, a budete si chtít představovat ošklivé tmavé umolousané špinavé myši, protože pravý škůdce musí vypadat odpudivě, tak si vzpomeňte na tyhle obrázky. Vážení přátelé, hraboš polní.





    NYX
    NYX --- ---




    NYX
    NYX --- ---
    chlupy.zip

    VINC
    VINC --- ---
    BURKHAR: nedávno jsem viděl v lese ocelově šedivého ptáka, velikosti husa. Neviděl jsem ze strany a zepředu, ale také nemohu přesně přijít na to co to bylo. Pořád si říkám, že to i husa byla, ale jistotu teda moc nemám :)
    JDAG
    JDAG --- ---
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Ne. Ale děkuju. Fakt mi to vrtá hlavou. :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    RIMSAK: Chybí ta modrá. :)
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    ? Kdo rozřeší záhadu burgharova ptáka?

    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    Špaček

    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    BURKHAR: co brkoslav severní?

    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    OKULTICH: Ne. Projel jsem celou wiki, co se českých fóglů týče, ale asi to bude sojka obecná, jen si nedokážu vysvětlit ten žlutej zobák. Možná tam měla něco světlého a vypadalo to, že ten zobák má žlutý. I když mi to moc jako sojka nepřipadlo. Záhada. :)
    OKULTICH
    OKULTICH --- ---
    BURKHAR: špaček: Dorůstá délky 19–22 cm, v rozpětí křídel měří 37–42 cm. Dle wiki.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BURKHAR: Ale oproti vráně delší krk a taková spíš holubí-ish stavba těla, mohutné tělo, ale hbitý letec, žádný třepotání, zároveň ne plachtění, jako umí dravci. Takový silový let to byl, když se snášeli dolů. Káňata tu krouží běžně v termice a ta jsou teda větší a styl jejich plachtění je úplně jinde.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    OKULTICH: Ne, to je moc malý. Tohle mělo rozpětí cca 40 cm, tělo na délku klidně 20 cm. Velikostí podobné vráně. To, co dáváte, jsou malí fógli.
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    BURKHAR: Chmm, moje ornitologické schopnosti taky nejsou kdovíjaké, pokud jde o něco neobvyklého. Napadá mě k těm modrým skvrnám jenom sojka, a tu bys asi tipnul i beze mě. Možná pomůže ptačí auditko [PTÁCI, ornitologie - FOTKY]
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    FAIRIELLA: Ne, mělo to jednolitou, nikolivě strakatou, barvu opeření. Krom těch blankytně modrých skvrn s bílým lemem. Nikdy jsem takového fógla neviděl, proto se ptám. A to su celkem skaut, ledasco poznám. Původně jsem myslel, že někomu uletěl papagáj, ale byly tam dva kusy a minimálně minutu tu poletovali z větve na větev. Intuitivně mi to přišlo jako dva samci, ale fakt nevim.
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    BURKHAR: Drozd kvíčala?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam