PREDSEDA: datlička je srandovní :-) A snad to dobře dopadlo.
na tom je nejhorší, že člověk neví, nakolik se má do toho přírodě míchat. Nakonec mi odpověděli na email včera odpoledne nějací místní ptačí nadšenci, a ti mi řekli, že ptáčka mám rozhodně nechat být, že rodiče jsou poblíž, jenom že tohle je věk, kdy je vyvádějí z hnízda a nekrmí tak často a snaží se mladýho vylákat ven (akorát u nás se to sešlo s krupobitím a úhynem těch ostatních).
Dneska ráno je ptáče na vedlejším stromě - takže zjevně nějak přeplachtilo - což mu schvaluju, vedlejší stromek je víc obrostlý a s tenčíma větvičkama = menší pravděpodobnost, že se na něj něco dostane...
Nicméně asi jsem traumatizovaná :-) - před měsícem moje slepice honila minikrálíčka - zahnala jsem slepici - vražedkyni, králíček se choulil u stěny stodoly - studovala jsem, co s tím, a vyšlo mi, že ho stejně nedokážu odchovat a že bude mít větší šanci venku, kde pořád ještě může najít mámu / doupě... no tak ne, druhej den byl mrtvej (taky noční bouřka a kosa)... jako máme je tu přemnožený, jsou to mrchy, neustále s nimi bojuju o prostor pod terasou - ale tohle bylo takové miminko... :-/